Vis cursus

Speciaal voor de verkopers, bewerkers en liefhebbers van ècht eten en èchte vis is er de viscursus. Deze viscursus is een must voor iedereen die dagelijks met vis werkt.

Doel
Het doel van de cursus is de theoretische en praktische kennis over vis te vergroten. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in de praktijksituatie van de cursist. Daarnaast willen we het bewustzijn over de visseizoenen vergroten. Iets dat de duurzaamheid, kwaliteit en winstgevendheid van bijvoorbeeld restaurants ten goede komt. We hebben alvast wat praktische vis-tips op een rijtje gezet! We vinden het belangrijk dat je respectvol en winstgevend met vis leert omgaan.

Docent
Meer info volgt.

Doelgroep
Koks, ondernemers, horecapersoneel, vis verkopend personeel en vishandelaren. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar zijn niet noodzakelijk. Het is voor een beperkt aantal particulieren mogelijk om mee te doen aan de cursus.

Inhoud
De praktische verwerking van vis komt uitgebreid aan bod, zoals het fileren van vis, maar ook het bewaren en verwerken van vis. De culinaire inzetbaarheid is één van de speerpunten van de cursus, echter is het geen kookcursus. Welke soorten tonijn zijn er en hoe wordt kabeljauw gevangen? Hoe maak je een kreeft, krab of oester open? Hoe wordt vis gerookt en wat zijn de verschillen tussen al die mosselen? Na de cursus heb je geen vragen meer over vis.

Locatie
Meer info volgt.


Cursusdata Vis 2017
Op dit moment zijn er nog geen data bekend.
Houd me op de hoogte!

Programma theorie
De visseizoenen
Kwaliteitsherkenning
Zeevis, zoetwatervis en kweekvis
Vis bereiden
Kostprijs en winstmarge
Vangsttechnieken

Programma praktijk
Leren rondvis fileren
Leren platvis fileren
Schaaldieren en schelpdieren openmaken en schoonmaken
Vergelijkende proeverijen van vis en schelpdieren
Vis bewaren
Vis recepten
Vis bereiden

Quotes van cursisten
Al tientallen cursisten hebben veel meer geleerd over vis en vis bereiden bij TeesT, enkele citaten:
"Ik ga veel meer vis op de kaart zetten, nu ik er meer van weet en meer zelfvertrouwen heb."
"Waarom zou je vis buiten het seizoen eten als het duurder en minder goed is?"
"Dit zijn dingen die iedere kok zou moeten weten."
Lees meer meningen van cursisten op Twitter.

Kosten
Exacte kosten volgen.

Vragen?
Bel of mail me via de contactpagina.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de viscursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.
Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk.

Tot ziens op de viscursus!



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?