Cursus vis fileren en schoonmaken

Samenvatting
• 3 dagen cursus vis fileren van visheld Arie Kuijt.
• De superprofessionele locatie is in Midden Nederland naast de A2 en A12.
• Je krijgt heel veel zelf gefileerde vis mee naar huis.
• Veel praktijk, dus je gaat zelf veel vis fileren.

Waarom ga je de cursus vis fileren volgen bij visheld Arie Kuijt?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je leert nog beter en sneller zelf vis te fileren.
• Alle vis komt de cursusdag pas aan land en is dus kneitervers.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over vis te leren.
• Als kok kun je jezelf onderscheiden met visgerechten.
• Arie is de vis-fileer-autoriteit van Nederland.
• Cursisten geven ons 4,9 van de 5 sterren op Facebook.
• Niet goed? Geld terug!

Quotes van cursisten
Al tientallen cursisten hebben veel meer geleerd over vis en vis fileren bij TeesT, enkele citaten:
"Ik ga veel meer vis op de kaart zetten, nu ik er meer van weet en meer zelfvertrouwen heb." (chefkok)
"Waarom zou je vis buiten het seizoen eten als het duurder en minder goed is?" (hobbykok)
"Dit zijn dingen die iedere kok zou moeten weten." (zelfstandig werkend kok)
"We gaan nu geld verdienen met vis, en onze gasten blij maken" (ondernemer)

Onze vragen aan jou
• Wil je echt goed vis leren fileren van een echte Katwijker?
• Wil je alle vissen bereiden op de juiste manier?
• Wil je alle trucs leren van succesvolle vis-koks?
• Wil je de wetenschap en technieken achter vis kennen?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe visbereidingen?

Dan zit je hier goed! Want speciaal voor de makers en liefhebbers van ècht eten en ècht goede vis verzorgt TeesT naast cursussen over sousvide koken, wijn-spijs, sushi, thee, water, fermenteren, wijn, pizza, pasta, brood en vlees ook een cursus over vis fileren.
Het doel van de cursus is de theoretische en praktische kennis over vis te vergroten. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in de praktijksituatie van de cursist. Daarnaast willen we het bewustzijn over de visseizoenen vergroten. Iets dat de duurzaamheid, kwaliteit en winstgevendheid van bijvoorbeeld restaurants ten goede komt. We hebben alvast wat praktische vis-tips op een rijtje gezet! We vinden het belangrijk dat nog beter en winstgevender met goede vis leert omgaan.

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, ondernemers, horecapersoneel en vishandel. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar zijn niet noodzakelijk. Na 3 dagen ontvang je het TeesT viscursus getuigschrift voor in je keuken.

Programma theorie
De visseizoenen
Kwaliteitsherkenning
Zeevis, zoetwatervis en kweekvis
Vis inkopen: kostprijs en winstmarge
Vangsttechnieken
Vis bereiden

Programma praktijk
Leren rondvis fileren (zie onderaan)
Leren platvis fileren (zie onderaan)
Verse vis bewaren
Spannende visbereidingen als warm roken, koud roken en sousvide

Jullie visdocent
Arie Kuijt is een ras-Katwijker en een begrip in de Nederlandse viswereld. Hij is visinkoper voor een aantal viswinkels, visrestaurants en visgroothandels. De cursus-vis neemt hij direct van de veiling mee en is dus ongekend vers. Daarnaast geeft hij visworkshops in heel Europa. met z'n bedrijf visfileren.nl. Cursusleider is Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok zelf ook altijd meer leren over vis fileren, net als jij.

Wat gaan we doen?
De praktische verwerking (vooral fileren) van vis komt uitgebreid aan bod, zoals het fileren van vis, maar ook het bewaren en verwerken van vis. Welke soorten tonijn zijn er en hoe wordt kabeljauw gevangen? En waarom eten we schol alleen rond de zomer?

De culinaire inzetbaarheid is één van de speerpunten van de cursus maar het is een vis-fileer-cursus en geen kookcursus. Dag 3 is er een culinaire demo waarop we vis warm en koud roken, vis fermenteren en vis sousvide bereiden. Ook demonstreren we enkele rauwe visbereidingen en ongebruikelijke bereidingen (koop maar vast een verfbrander).

Na de vis-cursus ben je geïnspireerd en heb je geen vragen meer over vis. Ook fileer je verse Vis met de V van Voortreffelijk.  Zie je jezelf al die kabeljauw uit elkaar halen of een hussie makrelen vlinderen?

Hoe lang duurt de cursus vis fileren?
Dag 1 en 2 zijn van 14.00 tot 17:00.
Dag 3 is van 12.00 tot 17:00 i.v.m. de culinaire demo en lunch-proeverij.

Viscursus data voorjaar 2018
13, 20 en 27 maart

Waar gaan we vis fileren?
De cursus vis fileren vindt plaats in een splinternieuwe topkeuken te Nieuwegein, vlakbij de A2 en A12 naast Utrecht.
Parkeren is zoals altijd gratis, hier vind je de route & parkeer info.

Wat krijg je allemaal op de viscursus en wat kost het?
• 3 middagen cursus vis fileren van vis-autoriteit Arie Kuijt.
• Lunchproeverij van diverse soorten spannend bereide vis.
• Alle consumpties gedurende drie dagen.
• 15% korting op alle vismessen en vis-hardware van Arie Kuijt.
• Je eigen vis-getuigschrift voor in de keuken.
• Alle gedemonstreerde en zelf gefileerde kneiterverse vis.
€ 349 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's).
€ 399 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf).
Vind je dat redelijk als je voor winkelwaarde € 200 mee krijgt?

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.

Wil je meedoen?
Wil je kennis maken met echt goede vis en zeker weten dat er plaats voor je is op de viscursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

JA, IK WIL MEEDOEN MET DE VISCURSUS EN SCHRIJF ME IN

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen

O ja, check ook onze sushi-cursus!



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Welke vis gaan we fileren in de voorjaarscursus?