TeesT op Facebook TeesT op Youtube Teest op Twitter


Broodcursus.nl: dè cursus brood bakken!

TeesT verzorgt naast cursussen over sushi, fermenteren, wijn, pizza, pasta, vis, vlees, en kaas ook een cursus over brood bakken. Dit in samenwerking met Edwin Klaasen van Desemenzo. Al jaren is hij een begrip in de bakkerswereld met zijn innovatieve broden en duidelijke ideeën over brood. Collega-bakker Albert Steehouder is mede-docent, hij runt al jaren de familiebakkerij waar de cursus brood bakken plaatsvindt. Cursusleider is Robert Verweij van TeesT.

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op thuisbakkers, koks, bakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks, leerlingbakkers en broodverkopend personeel. Eigenlijk iedereen die beter brood wil bakken. Deze broodbakcursus gaat verder waar een gezellige workshop brood bakken ophoudt. Vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met brood bakken is handig. Na 2 dagen aanwezigheid ontvangt men een funky getuigschrift.

Programma
Warenkennis: meel, gist, zuurdesem...
Ingrediënten: rogge, spelt, olijfolie...
Hardware: ovens, stenen, schieters...
Natuurkunde: gluten, rijzen, temperatuur...
Kneden, bakken en bewaren
Veel gemaakte fouten bij brood bakken

Inhoud  
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Cursisten leren we geen eenvoudige brood recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een brood te hard? Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en broden ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken en baktechnieken aan bod. Cursisten bakken zelf diverse broden tijdens de cursus: gistbrood, zuurdesembrood, gevuld feestbrood, fluweelzachte ciabatta en echt Frans stokbrood, een epi en een fougasse. We hebben alvast wat praktische brood-tips op een rijtje gezet!

Duur
De cursus brood bakken zal 2 dagen beslaan van 10.00 tot 17.00.
Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 18.

Lokatie
De cursus brood bakken vindt plaats in de professionele bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen. De bakkerij ligt 5 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht.  Adres: Voorstraat 95, 4132 AP Vianen. Voor de deur is een blauwe zone, u kunt echter gratis parkeren op 3 minuten loopafstand.

Quotes
Al honderden cursisten hebben veel beter brood leren bakken op deze broodcursus, enkele citaten:
"Mijn brood bleef altijd klein en compact, nu is het groot en luchtig!"
"Lauwwarm water, rijzen onder een natte theedoek en gist oplossen in water zijn nu verleden tijd."
"Nu begrijp ik waarom ik niet tevreden was over m'n brood, nu is het wèl super!"
"Eerst voerde ik een recept uit en dat werkte niet altijd. Nu begrijp ik wat ik doe..."
 
Kosten
€ 265 excl. 21% btw, inclusief:
• 2 x lunch
• alle consumpties
• zelf gebakken brood voor thuis
• het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen
Nieuw: de complete baklijn bloem en meel van Edwin voor het thuis brood bakken!

Broodcursus data 2016
12 & 19 september (vol, wachtlijst mogelijk)
31 oktober en 7 november (vol, wachtlijst mogelijk)

Broodcursus data 2017
13 februari & 6 maart
20 maart & 3 april
15 mei & 22 mei
29 mei & 12 juni

Twitter
Albert Steehouder (echte bakker)
Edwin Klaasen (bakkertjezelf)
Robert Verweij (cursusleider)
Meningen en foto's van cursisten op Twitter.

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de broodcursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.
Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk.

Tot ziens op de broodcursus!





Veel gestelde vragen:
Kan ik de broden meenemen naar huis?
Waar kan ik meer informatie krijgen?
Kunt u mij op de hoogte houden?
Waar vind ik meer informatie over Edwin Klaasen?
Is dit een workshop brood bakken?