TeesT
Contact

Broodcursus.nl: dè cursus brood bakken!

Samenvatting
• 2 dagen leren brood bakken van 3 professionals.
• De bakkerij is naast de A2 in Midden Nederland.
• Voor professionals, koks en hobby-bakkers.
• Veel theorie en veel praktijk.

Wanneer is de broodcursus in 2018?
17 & 24 september (uitverkocht, wachtlijst)
15 oktober & 5 november vervolgcursus (uitverkocht, wachtlijst)

Wanneer is de broodcursus in 2019?
1 april & 8 april
15 april & 6 mei
20 mei & 3 juni

Hoe lang duurt de cursus brood bakken?
De cursus brood bakken zal 2 dagen beslaan van 10.00 tot 17.00.

Waar is de broodcursus?
Vlakbij Utrecht in Vianen: bij Echte Bakker Steehouder.
Route & parkeer info.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 volle dagen broodcursus van 3 professionals
• 2 x lunch (zelf gebakken Italiaanse ciabatta, Franse baquette, epi en fougasse)
• alle consumpties gedurende de hele cursus
• vrij veel zelf gebakken brood voor thuis en wat lekkers van Edwin
• het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen
• de complete baklijn bloem en meel van Edwin voor het thuis brood bakken voor...
€ 295 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 339 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Waarom ga je de cursus brood bakken volgen bij bakker Edwin Klaasen?

• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je leert nog beter zelf brood bakken en je broden worden nóg beter.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren.
• Als kok kun je jezelf onderscheiden met echt goed gebakken brood.
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland.
• De bakkerij is dichtbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Al meer dan 1000 tevreden cursisten gingen je voor.
• Niet goed? Geld terug!

Sfeerimpressie
Bekijk de foto's op Facebook

Programma broodcursus
Warenkennis: meel, gist, zuurdesem...
Ingrediënten: rogge, spelt, olijfolie...
Hardware: ovens, stenen, schieters...
Natuurkunde: gluten, rijzen, temperatuur...
Kneden, bakken en bewaren...
Veel gemaakte fouten bij brood bakken...


IK WIL MEEDOEN MET DE BROODCURSUS EN SCHRIJF ME IN


Reviews en blogs over de cursus brood bakken
Facebook recensies
Trouw
Marije bakt brood
Baksels.net
Frits de Klerk

Simones Kitchen
Zoete broodjes

Wie kunnen er meedoen?
De cursus-inhoud is gericht op thuisbakkers, koks, bakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks, leerlingbakkers en broodverkopend personeel. Eigenlijk iedereen die beter brood wil bakken. Deze broodbakcursus gaat verder waar een gezellige workshop brood bakken ophoudt. Vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met brood bakken is handig maar niet verplicht. Na 2 dagen ontvang je een funky getuigschrift.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Cursisten leren we geen eenvoudige brood recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een brood te hard? Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en broden ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken en baktechnieken aan bod. Cursisten bakken zelf diverse broden tijdens de cursus: gistbrood, zuurdesembrood, gevuld feestbrood, fluweelzachte ciabatta en echt Frans stokbrood, een epi en een fougasse. Hulp nodig met brood bakken? Wij hebben alvast wat praktische brood-tips en nog meer tips over brood bakken op een rijtje gezet. Voor Beter Brood met de B van Buitengewoon. Zie je jezelf al fantastisch brood bakken en trots op tafel zetten? Wij gaan je daarbij helpen!

Video's met Edwin Klaasen
Introductie brood bakken
Zuurdesem maken
Brooddeeg maken
Brooddeeg kneden
Deeg opbollen en voorrijs
Brood modelleren, narijs en bakken

Quotes van cursisten
Al honderden cursisten hebben veel beter brood leren bakken op deze broodcursus, enkele citaten:
"M'n brood bleef altijd klein en compact, nu is het groot en luchtig!" (hobby-bakker)
"Nu begrijp ik waarom ik niet tevreden was over m'n brood, nu is het wèl super!" (chef-kok)
"Lauwwarm water, rijzen onder een natte theedoek en gist oplossen in water zijn nu verleden tijd." (kok)
"Eerst voerde ik een recept uit en dat werkte niet altijd. Nu begrijp ik wat ik doe." (broodverkoper)

Nieuw: de vervolgcursus!
Iedereen die de eerste cursus heeft gevolgd kan meedoen aan de vervolgcursus. De prijs is vooralsnog hetzelfde als de basiscursus. De onderwerpen zijn onder voorbehoud:

Dag 1: Dagelijks brood bakken
• Voordeeg in verschillende vormen (Poolish, Biga, Levain Levure)
• Presentatie van de molenaar
• Bakproeven met niet-tarwe: kamut, durum, manitoba, kastanjemeel, haver, rogge
• Bakproeven met tijden en temperaturen
• Busbrood bakken

Dag 2: Luxe brood bakken
• Kleine bolletjes, pistoletjes, kaiserbroodjes, tijgerbollen
• Croissants
• Kletzenbrood
• Brioche
• Pizza
• Fries suikerbrood


IK WIL MEEDOEN MET DE BROODCURSUS EN SCHRIJF ME IN


Gerelateerde cursussen
Pasta
Pizza
Fermenteren
Wijn


TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Kan ik de broden meenemen naar huis?
Waar kan ik meer informatie krijgen?
Kunt u mij op de hoogte houden?
Waar vind ik meer informatie over Edwin Klaasen?
Is dit een workshop brood bakken?
Kan ik deze cursus kado geven?