Broodcursus.nl: dè cursus brood bakken!

Waarom ga je de cursus brood bakken volgen bij bakker Edwin Klaasen van Desemenzo?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je leert nog beter zelf brood bakken en je broden worden nóg beter.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren.
• Als kok kun je jezelf onderscheiden met echt goed gebakken brood.
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland.
• De bakkerij is dichtbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Al bijna 1000 tevreden cursisten gingen je voor.

Samenvatting
• 2 dagen leren brood bakken van 3 professionals
• De bakkerij is naast de A2 in Midden Nederland
• Veel theorie en veel praktijk
• € 279 exclusief btw

Onze vragen aan jou
• Wil je knapperig, goed gerezen brood bakken?
• Wil je alle trucs leren voor een constante en hoge kwaliteit brood?
• Wil je de wetenschap en technieken achter brood bakken leren kennen?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe broodrecepten?

Dan zit je hier goed! Want speciaal voor de makers en liefhebbers van ècht eten en ècht goed brood verzorgt TeesT naast cursussen over sousvide koken, sushi, thee, water, fermenteren, wijn, pizza, pasta, vis fileren en vlees ook een cursus over brood bakken. Dit in samenwerking met Edwin Klaasen van Desemenzo. Al jaren is hij een begrip in de bakkerswereld met zijn innovatieve broden en duidelijke ideeën over brood. Collega-bakker Albert Steehouder is mede-docent, hij runt al jaren de familiebakkerij waar de cursus brood bakken plaatsvindt. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en hobbybakker zelf ook altijd meer leren over brood, net als jij.

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op thuisbakkers, koks, bakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks, leerlingbakkers en broodverkopend personeel. Eigenlijk iedereen die beter brood wil bakken. Deze broodbakcursus gaat verder waar een gezellige workshop brood bakken ophoudt. Vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met brood bakken is handig maar niet verplicht. Na 2 dagen ontvang je een funky getuigschrift.

Programma
Warenkennis: meel, gist, zuurdesem...
Ingrediënten: rogge, spelt, olijfolie...
Hardware: ovens, stenen, schieters...
Natuurkunde: gluten, rijzen, temperatuur...
Kneden, bakken en bewaren...
Veel gemaakte fouten bij brood bakken...

Inhoud  
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Cursisten leren we geen eenvoudige brood recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een brood te hard? Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en broden ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken en baktechnieken aan bod. Cursisten bakken zelf diverse broden tijdens de cursus: gistbrood, zuurdesembrood, gevuld feestbrood, fluweelzachte ciabatta en echt Frans stokbrood, een epi en een fougasse. We hebben alvast wat praktische brood-tips en nog meer tips over brood bakken op een rijtje gezet. Voor Brood met de B van Buitengewoon. Zie je jezelf al fantastisch brood bakken en trots op tafel zetten?

Hoe lang
De cursus brood bakken zal 2 dagen beslaan van 10.00 tot 17.00.
Het minimum aantal deelnemers is 15, het maximum is 19.

Lokatie
De cursus brood bakken vindt plaats in de professionele bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen. De bakkerij ligt 3 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht. Hier vind je de route & parkeer info.

Quotes van cursisten
Al honderden cursisten hebben veel beter brood leren bakken op deze broodcursus, enkele citaten:
"M'n brood bleef altijd klein en compact, nu is het groot en luchtig!"
"Lauwwarm water, rijzen onder een natte theedoek en gist oplossen in water zijn nu verleden tijd."
"Nu begrijp ik waarom ik niet tevreden was over m'n brood, nu is het wèl super!"
"Eerst voerde ik een recept uit en dat werkte niet altijd. Nu begrijp ik wat ik doe."
 
Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 volle dagen broodcursus van 3 professionals
• 2 x lunch (zelf gebakken Italiaanse ciabatta en Franse baquette, epi en fougasse)
• alle consumpties gedurende de hele cursus
• vrij veel zelf gebakken brood voor thuis en wat lekkers van Edwin
• het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen
• de complete baklijn bloem en meel van Edwin voor het thuis brood bakken voor...
€ 279 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 321 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Broodcursus data 2017
11 & 25 september (nog 3 plekjes)
16 & 30 oktober (nu nog plek)

Reviews en blogs over de cursus brood bakken
Facebook recensies
Trouw
Marije bakt brood
Baksels.net
Frits de Klerk

Simones Kitchen
Zoete broodjes

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.

Wil je meedoen?
Wil je kennis maken met echt goed brood bakken en zeker weten dat er plaats voor je is op de brood bak cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

IK WIL MEEDOEN MET DE BROODCURSUS

TeesT = méér weten, méér kunnen, méér doen.

Tot ziens op de cursus brood bakken!



Veel gestelde vragen:
Kan ik de broden meenemen naar huis?
Waar kan ik meer informatie krijgen?
Kunt u mij op de hoogte houden?
Waar vind ik meer informatie over Edwin Klaasen?
Is dit een workshop brood bakken?
Kan ik deze cursus kado geven?