TeesT
Contact
Wijn en spijs cursus te IJsselstein

Waar is de wijn & spijs cursus?
De wijn-spijs-cursus zal plaats vinden in Brasserie de Kloostertuin te IJsselstein.
Meer info

Hoe lang is de wijn en spijs cursus?

4 avonden van 19:00 tot 22:15.

Cursus wijn & spijs combineren najaar 2018 (vrijdagen)
9 november
16 november
30 november
7 december (wijn-spijs diner)

Wat is de investering in jezelf?
• 4 avonden wijn en spijs les van professioneel kok & vinoloog Robert Verweij.
• De laatste avond een 4 gangen wijn-spijs-diner in Brasserie de Kloostertuin incl. bubbels, water, wijn en koffie.
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l'Amuse.
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechtjes gedurende 4 avonden.
• Je persoonlijke getuigschrift voor...
€ 264 excl. btw
€ 299 incl. btw
En als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug.
Vind je dat redelijk?

Voor wie is de cursus?
Koks, chefkoks, vinologen, sommeliers, bediening, zwarte brigade, thuiskoks en wijn en spijs-liefhebbers. Enige basiskennis over gerechten en wijn is aan te raden maar niet verplicht. Iedereen kan dus meedoen. Het miniumum aantal deelnemers is 10, het maximum is 13. Dat is weinig, maar we willen graag een compacte groep veel leren over gastronomie in een korte tijd.

Wat gaan we behandelen?
Wijn en spijs combineren kun je niet leren uit een boekje met lijstjes. Dan blijf je vaak hangen op het niveau van achterhaalde clichés zoals “wat uit dezelfde streek komt past altijd goed bij elkaar” of “lamvlees met Bordeaux”. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om nuances. We zoeken dus geen wijn bij biefstuk met rode-wijn-saus, maar we gaan kijken of de saus op basis van roux, room of reductie is. En wat voor biefstuk is het met welke bereiding? Je leert niet alleen de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak kunt beïnvloeden. We hebben alvast wat praktische wijn-spijs tips voor je op een rijtje gezet!

Waarom ga je de wijn en spijs cursus volgen bij kok/vinoloog Robert Verweij?
• Je leert beter wijn uitzoeken bij een gerecht.
• De cursuslocatie ligt 3 minuten van de A2.
• Robert is al meer dan 20 jaar professioneel kok.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Je partner mag de laatste avond mee tijdens het wijn-spijs-diner. (75,00 all-in voor diner/wijn/water/bubbel/koffie)
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn en lekker eten te laten genieten.

Het wijn & spijs boek
Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)

Jullie wijn en spijs docent
De wijn-spijs-cursus is in IJsselstein (bij Utrecht) word verzorgd door vinoloog en kok Robert Verweij, hij is Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij wil z'n wijn en spijs kennis graag delen met jou.

• Wil je meer weten over de verschillen tussen al die wijnen bij het eten?
• Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Wil je meer weten over wijn en spijs combineren?
• Wil je goed wijn en gerechten leren proeven?
• Bravo, je zit hier goed!

Quotes van wijn-spijs-cursisten
Als honderden wijnprofessionals en wijnliefhebbers hebben bij TeesT meer geleerd over wijn, enkele quotes:
"Eindelijk weet ik welke smaak er achter de wijn etiketten schuil gaat." (wijnliefhebber)
"Er gaat een hele wereld voor me open." (medewerker bediening)
"We zijn veel bewuster wijn gaan proeven en we genieten er ook meer van." (echtpaar)
"Nu kan ik beter de wijn vinden die bij het gerecht past dat m'n klanten gaan eten." (ondernemer wijnwinkel)

Vragen over de cursus wijn & spijs combineren?
Bel of mail me via de contactpagina.

Meedoen met de wijn en spijs cursus?
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de wijn & spijs cursus? Wacht niet te lang (de plekken zijn beperkt beschikbaar) en schrijf je in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk. Tot twee weken voor de wijn/spijs cursus is dat zelfs helemaal gratis!

JA, IK WIL MEEDOEN MET DE WIJN & SPIJS CURSUS

Méér weten
Méér kunnen
Méér doen