TeesT
Contact
Kookcursus Kookworkshops Lexmond - Zuid-Holland

TeesT is het culinaire opleidingscentrum van Nederland.
TV-kok en vinoloog Robert Verweij verzorgt sinds 2003 wijncursussen en proeverijen in Lexmond of in de directe omgeving van Lexmond in de provincie Zuid-Holland. Daarnaast verzorgt hij cursussen op het gebied van wijn, wijn en spijs, kaas, bier, brood, koffie en thee.

Vrijblijvend contact over een culinaire wijncursus in de regio Lexmond Zuid-Holland!

De doelgroep van de wijncursus en culinaire opleidingen bestaat uit professionals zoals koks, sommeliers en horeca-ondernemers. Maar ook particuliere foodies zijn van harte welkom op de wijncursus en kaascursus. Naast de vaste (wijn-)cursusplaatsen in het linkermenu is het mogelijk voor groepen van +12 personen de kaas- en wijncursussen en wijnproeverijen op uw eigen locatie te verzorgen in Lexmond of in de regio rond Lexmond, Zuid-Holland.

Culinaire cursus uitgelicht:
Vleescursus

Technische delen verwerken
Werken met vlees
Warenkennis
Hardware
Natuurkunde
Kwaliteitskenmerken vlees

De lesstof van de vleescursus bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands rundvlees en Iers rundvlees? Waarom loopt gehakt soms leeg in de pan? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard bespreken we ook de culinaire inzetbaarheid van het vlees, maar het is geen kookcursus. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en orgaanvlees komen aan bod.

Vrijblijvend contact over een culinaire wijncursus in de regio Lexmond Zuid-Holland!

TeesT is er voor een wijncursus, kaascursus, Lexmond wijnproeverij, wijn en spijs, brood bakken cursus
proeverij, cursus koffie en thee, barista cursus, gastronomie opleiding Zuid-Holland