TeesT op Facebook TeesT op Youtube Teest op Twitter Robert Verweij is lid van de associatie van wijndocenten.


Patisserie-cursus

De patisserie cursus start na de zomer, de inschrijving is in volle gang. De cursus is modulair opgebouwd dat betekent dat deelnemers, als er plaats is, ook kunnnen kiezen om één of meerdere losse modules te volgen of zelfs één of meerdere dagen. Iedere module bestaat uit 5 lesdagen. De cursus patisserie wordt verzorgd door patissiers Fred Colli en Tineke Hendrikse.

 

Doelgroep
Koks, brood en banketbakkers, aankomend patissiers en zij die dat willen worden.

 

Toelatingseisen
Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en excel.

 

Studiedruk
De praktijklessen zijn elke maandag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) in Culinair Centrum Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 3 - 4 uur per week aan zelfstudie.

 

Certificering
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio. Aan het eind van de opleiding volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een diploma. Voor losse modules zijn er deelcertificaten.

 

Modules

1: Basis patisserie deel 1

Beslag en deegsoorten, crème en schuimsoorten, kook en korstdegen, fonceren, taarten en gebak.

 

2: Chocolade

Tempereren, bonbons, truffels, decoraties, moduleren, chocolade sculpturen.

 

3: Taartdecoratie deel 1

Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping.

 

4: Basis patisserie deel 2

Decor biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets.

 

5: Taartdecoratie deel 2

Taartbekleden, flowerpaste, bloemen, sugarpaste,  frill technieken, bas reliëf, moduleren.

 

6: Siervakken

Suikertrekken en blazen, ijssculpturen, boterbeelden, marsepein, dragant.

 

7: Desserts

IJs soorten, Nagerechten toen en nu, retro, deco, confiserie, gecombineerde technieken, wijn &  desserts

 

8: Moderne patisserie

Texturas in de patisserie, cryogeen technieken, sodaficatie, sferificatie, structuren, werken met de Frix, High Tea.

 

Meer informatie, prijzen, data en inschrijving: klik hier voor contact met Culinair Centrum Beverwijk.





Veel gestelde vragen:
Hoe lang duurt de patisserie-cursus?