TeesT op Facebook TeesT op Youtube Teest op Twitter


Patisserie-cursus

De patisserie cursus start na de zomer, de inschrijving is in volle gang. De cursus is modulair opgebouwd dat betekent dat deelnemers, als er plaats is, ook kunnen kiezen om één of meerdere losse modules te volgen of zelfs één of meerdere dagen. Iedere module bestaat uit 5 lesdagen. De cursus patisserie wordt verzorgd door patissiers Fred Colli en Tineke Hendrikse.

 

Doelgroep
Koks, brood en banketbakkers, aankomend patissiers en zij die dat willen worden.

 

Toelatingseisen
Goede kennis van de Nederlandse taal en rekenen. De cursisten dienen de beschikking te hebben over een computer met internet, email, word en excel.

 

Studiedruk
De praktijklessen zijn elke maandag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) in Culinair Centrum Beverwijk. Daarnaast besteden de studenten gemiddeld 3 - 4 uur per week aan zelfstudie.

 

Certificering
Tijdens de opleiding maken de cursisten een portfolio. Aan het eind van de opleiding volgt een portfolio assessment, bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een diploma. Voor losse modules zijn er deelcertificaten.

 

Modules

1. Basis patisserie deel 1
Beslag en deegsoorten, crème en schuimsoorten, kook en korstdegen, fonceren, taarten en gebak

2. Chocolade
Tempereren, bonbons, truffels, decoraties, moduleren, chocolade sculpturen.

3. Taartdecoratie deel 1
Spuittechnieken, maskeren, bloemen spuiten, color flow, pressure piping

4. Basis patisserie deel 2
Decor biscuit, spiegels, macarons, friandises, bavarois, entremets

5. Taartdecoratie deel 2
Taartbekleden, flowerpaste, bloemen, sugarpaste, frill technieken, bas reliëf, moduleren.

6. Siervakken
Suikertrekken en blazen, ijssculpturen, cacao schilderen en dragant.

7. Desserts
IJs soorten, Nagerechten toen en nu, retro, deco, confiserie, gecombineerde technieken, Wijn & Desserts

8. Moderne patisserie
Texturas in de patisserie, cryogeen technieken, sodaficatie, sferificatie, structuren, werken met de Frix, Thermoblender en Rhoner, Eind opdracht en High Tea

 

Meer informatie, prijzen, data en inschrijving: klik hier voor contact met Culinair Centrum Beverwijk.





Veel gestelde vragen:
Hoe lang duurt de patisserie-cursus?