Cursus sousvide koken

• Wil je goed en veilig sousvide leren koken?
• Wil je alle mogelijkheden leren, ook degene die je nu nog niet kent?
• Wil je fantastische gerechten serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe ze in een sterrenrestaurant die cuisson zo perfect krijgen?
• Wil je in één dag heel veel leren over sousvide koken?

Dan zit je hier goed! Want TeesT verzorgt naast cursussen over bijvoorbeeld wijn, wijn-spijs, vis fileren, fermentatie, pizza, water, thee, pasta, vlees en brood ook een cursus over sousvide koken. Want sousvide koken is de belangrijkste ontwikkeling in de professionele keuken dit millenium. Maar ook vooruitstrevende hobbykoks koken al vaak sousvide: het is eenvoudig en levert fantastische resultaten op. Je leert niet alleen een recept (een truukje) maar een volwassen geworden techniek met bijbehorende achtergronden en alle finesses.

IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN

Waarom een cursus sousvide koken?

Ons doel is om Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over sousvide koken. Er is voldoende informatie in boeken en op internet beschikbaar, maar het echt goed leren valt tegen. Dit omdat de bereidingen lang duren en de ingredienten soms kostbaar zijn. Maar ontspan, we hebben de oplossing voor je! Van alle losse stukjes sousvide-informatie hebben we één begrijpelijk en kloppend verhaal voor je gemaakt. Je leert het sousvideproces beheersen want je wilt topgerechten maken.

Jullie sousvide-docent

De docent sousvide koken komt uit België: Meesterkok Eddy Van Den Langenbergh. Hij leerde de finesses van het vacuümgaren bij grootheden als Mario Vino, Felix Alen, Bruno Goussault en Joël Robuchon. Cursusleider is kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en kookperfectionist altijd betere resultaten, net als jij. En daarom is sousvide koken voor hem onmisbaar in de keuken als je perfectie wilt combineren met efficiency.

Wat behandelen we op de cursus sousvide koken?
• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
• Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)
• Marineren, osmose, aankoop, regeneren
• Hardware: sousvide kokers, kernthermometers, vacumeermachines, vacumeerzakken...
• Uitdagingen en de oplossingen bij het sousvide koken.
• Veiligheid en hygiene bij sousvide koken.
• Zie je jezelf al die supersappige lamsbout van 18 uur kooktijd serveren aan je gasten?

Is het wat voor jou?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De kookcursus is geschreven voor koks, fanatieke hobbykoks, foodies, journalisten en horecapersoneel. Je hebt geen ervaring nodig, maar enige affiniteit met koken is natuurlijk handig. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in.

Wat ga je doen?
Goed en veilig sousvide koken is de kern van de cursus. Je leert tijd besparen en efficient in de professionele keuken en thuis. Omdat de handelingen eenvoudig zijn zullen we veel demo's zien, veel theorie behandelen en veel proeven. Op die manier kun je veel leren in een korte tijd. Ook ga je bereidingen leren met resultaten die met andere kooktechnieken gewoonweg niet mogelijk zijn. We gaan voor Sousvide met de S van Subliem.

Wanneer?
De cursus sousvide koken is van 10:00 tot 16:00 en is dus veel langer en completer dan een sousvide workshop. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20.

Sousvide data 2018
25 januari (extra gepland!)
26 januari (nog 2 plekken)

Waar is de sousvide cursus?
Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2 bij Utrecht)
Route en parkeerinformatie

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• De hele dag professionele cursus over sousvide koken door een Meesterkok.
• Alle consumpties gedurende de dag.
• De reader met sousvide-informatie en recepten via PDF.
• Lunch met sousvide bereide gerechten.
• Het getuigschrift voor...
€ 125 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 144 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Waarom ga je de cursus sousvide koken volgen bij TeesT?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter sousvide kunnen koken.
• Niet goed? Geld terug!
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
Meesterkok Eddy Van Den Langenbergh is de sousvide-autoriteit van Nederland en België.
• Je bespaart heel veel tijd en kosten in de keuken.
• De locatie is goed bereikbaar voor iedereen èn in Midden-Nederland.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel over sousvide koken te leren.

Meedoen?
Wil je kennis maken met sousvide koken en zeker weten dat er plaats voor je is op de sousvide cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Wat is sousvide koken?