Italiaanse kookcursus: verse pasta en risotto maken

Hier vind je meer informatie over de pastacursus. De praktische informatie zoals data, prijs en locatie vind je hier.

Samenvatting
• 2 dagen van 10:00 tot 16:30 betere pasta en risotto leren maken.
• Cursuslocatie Midden-Nederland met gratis parkeren.
• Docent is Giovanni Don Anselmo d'Apice uit Napels.
• Niet goed? Geld terug!

Waarover ga je leren?
• Achtergronden & geschiedenis van pasta en risotto
• De Italiaanse eetcultuur & culturele verschillen binnen Italië
Vers pastadeeg maken en bewaren
• Welke pasta maak je met ei en welke met water?
• Verse pasta maken met de pastamachine of met de hand
• Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
• Droge pasta van Gragnano IGP
• Pasta koken als een Italiaanse kok of nonna
• De technische kant: gluten, zetmeel, wateropname, etc.
• Zie je jezelf al fantastische pasta maken en opdienen aan je gasten?

Quotes van cursisten
"188 soorten pasta in de reader, dat is best veel." (particulier)
"Tussen Nederlandse snelklaarpasta en Italiaanse handgemaakte pasta zit een wereld van verschil." (hobbykok)
"Risotto: wij Nederlanders maken er een potje van!" (chef-kok)
"Dat je pasta met een paar tips van de meester al zoveel beter wordt, te gek!" (kok)
"De pasta-recepten zijn heel makkelijk als je ze 2 keer gemaakt hebt." (kok)
"Wat gaaf dat iedere Italiaanse streek weer z'n eigen vormen en smaken heeft." (journalist)
"Pastasaus is eigenlijk een paar top-ingrediënten in een pan. Verse pasta erbij: klaar!" (horeca-ondernemer)

Speciaal voor de makers, verkopers en liefhebbers van ècht eten en èchte pasta is er de pasta-cursus. Verse pasta is net als pizza meer dan een gerecht: verse pasta is cultuur! Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettuccine, linguine, pappardelle) gaan we ook zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabresi en orecchiette pugliesi, noem maar op. Ook risotto, gnocchi di patate, gnocchi sardi en gevulde pasta's komen aan bod zoals ravioli en tortellini.

Waarom een pastacursus?
Ons doel is de theoretische en praktische kennis van pasta te vergroten in heel Nederland. Er is voldoende basisinformatie over pasta beschikbaar maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen elkaar tegen, het is dus lastig om zelf thuis beter te worden in verse pasta maken. Maar ontspan! Juist daarom maken wij van alle losse stukje pasta-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal! Je leert het pasta-proces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit pasta. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in je eigen praktijksituatie. Dat kan zijn in de privésituatie maar ook in restaurants kun je als professioneel kok scoren door verse en unieke pasta te maken.

Pasta recepten
Hoewel de nadruk ligt op pasta, besteden we natuurlijk aandacht aan de klassieke pasta recepten zoals al Pomodoro, Carbonara, Vongole, Puttanesca, Arrabiata, Norma, Pesto alla Genovese, Aglio Olio e Peperoncino en Ragù. Het is echter geen cursus om recepten te leren maken. Je leert de pasta-techniek en de bijbehorende Italiaanse denkwijze.

Waarom ga je de pastacursus volgen bij Giovanni Don Anselmo d'Apice?
• Je groeit door in je vak of hobby.
• Je leert verse Pasta maken met de P van Perfect.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al vele tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over pasta en de Italiaanse keuken groeit.
• Giovanni is de pasta-autoriteit van Nederland.
• Ons doel is om jou en de rest van Nederland meer van goede pasta te laten genieten.

Meedoen met de pastacursus?
Wil je veel meer weten over de Italiaanse keuken en zeker weten dat er plaats voor je is op de cursus pasta maken? Wacht niet te lang (want de cursus zit vaak al vroeg vol) en schrijf je in! Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

IK WIL MEEDOEN MET DE PASTACURSUS

Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen