Cursus vlees bereiden

Je wilt graag meer leren over vlees.
Wij gaan je daar bij helpen.

Samenvatting
• 3 dagen cursus over vlees van 9:30 tot 15:30.
• Docenten zijn kok Robert Verweij en foodheld Meneer Wateetons.
• Cursuslocatie is te Nieuwegein, naast de A2, A12, A27 en A28.
• Na de cursus kun je nog veel beter vlees bereiden dan nu.

Wat gaan we behandelen?
• Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
• Vleeskwaliteit & warenkennis
• Vlees grillen, bakken & braden
• Vlees smoren & stoven
• Koud roken & warm roken
• Worst maken en fermenteren
• Charcuterie, vleeswaren & paté maken
• Vlees pekelen en marineren
• Rauwe bereidingen van vlees
• Vlees rijpen: wet aging & dry aging
• Vlees grillen op de barbecue en low & slow
• Slowcooking & sousvide koken
• Vlees pocheren & bouillon maken
• De cuissons van vlees

Waarom ga je de cursus vlees bereiding volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd.
• Meneer Wateetons is de rook- worst en fermentatie autoriteit van Nederland.
• Robert is al 22 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• Het is een waardevolle cursus voor iedereen die vlees bereid.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A12 en parkeren is gratis.
• Niet goed? Geld terug!


IK WIL GRAAG OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN VAN NIEUWE DATA


Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die professioneel met vlees werken: koks, slagers, vleeshandel, catering en ondernemers. Omdat we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies ook welkom. Kortom: iedereen die véél meer wil weten van vlees bereiden. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met vlees is natuurlijk handig maar niet verplicht.

Waarom een cursus vlees bereiden?
Op onze andere vleescursus bleek er veel vraag te zijn naar deze cursus. Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over rundvlees, varkensvlees en lamsvlees. Er is veel standaard informatie over vlees in boeken en op websites, maar dat is lang niet altijd praktische of bruikbare kennis. Maar relax! Wij maken voor jou van alle stukjes vlees-info één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je leert het garingsproces beheersen, waardoor je je vlees beter, smakelijker en efficienter gaat garen. Je leert dus geen recepten maar de techniek en wetenschap erachter. Welke eiwitten stollen wanneer? Wat doet colorozo-zout? Hoe zorg je dat het collageen het vocht niet uit de spiercellen drukt? Welk zoutpercentage gebruik je bij het vlees roken en waarom?

Jullie vleesdocenten
De twee docenten hebben een verschillende achtergrond. Meneer Wateetons is In culinaire kringen is hij beroemd als kookboekenschrijver van standaardwerken als "Over Worst", "Over Rook", "Over Drank" en "Over Rot". Hij is geen kok, maar wel wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van vlees komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z'n enorme kennis van bijvoorbeeld fermenteren, worst maken en vlees roken graag delen met jou. Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT is ook altijd aan het lezen en leren over eten, net als jij. De samenvatting van wat hij de laatste 24 jaar over vlees heeft geleerd, gaat hij jou leren in 3 dagen.

Wat ga je doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesproductie, natuurkunde, temperaturen en de verschillende soorten vlees is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Maar kunde staat natuurlijk centraal: hoe krijg je die biefstuk perfect voor je gasten? Hoe houdt je stoofvlees smeuig? Hoe scoor je met gave vleesbereidingen? Uiteraard ga je zelf met het vlees aan de slag, zoals bij het worst/paté maken en vlees bakken. Daarnaast zal een deel van de vleesbereidingen gedemonstreerd worden zoals het pekelen, marineren en sousvide koken. We hebben als begin vast een rijtje tips over vlees bakken voor je! Voor Vlees met de V van Voortreffelijk.

Hoe lang duurt de cursus vlees bereiden?
De cursus beslaat 3 dagen van 09:30 tot 15:30.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18.

Waar is de cursus over vlees?
Nieuwegein, vlakbij de A2 en A12, één afslag vanaf Utrecht.
Route en parkeer informatie (volgt binnenkort)

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in vlees bereiden van en door professionals
• 3 x lunch met behoorlijk wat vlees
• Alle lesmaterialen
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Het getuigschrift
• De reader met vlees informatie en recepten voor...
€ 0,00 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 0,00 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?
Prijzen volgen binnenkort

Cursus data 2018
Volgen binnenkort

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over vlees en zeker weten dat er een plekje voor je is op de cursus vlees bereiden van Meneer Wateetons en Robert Verweij? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


JA, IK DOE MEE MET DE CURSUS VLEES BEREIDEN


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen.
STEL EEN VRAAG
OVERTUIG ME

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen