Wijn en spijs cursus te IJsselstein

Samenvatting
• 4 avonden wijn en spijs cursus door kok-vinoloog Robert Verweij.
• Veel leren in korte tijd over smaak, wijn en gerechten.
• Cursuslocatie te IJsselstein naast de A2 bij Utrecht.
• Niet goed, geld terug.

Waarom een wijn en spijs cursus?
Ons doel is om heel Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over wijn en spijs. Want er is heel veel wijn-spijs-informatie beschikbaar, maar daar kun je niet altijd direct wat mee. Ook zijn er veel "alternatieve feiten" (onzinverhalen) over wijn en spijs combineren. Maar ontspan! Daarom maken wij er juist één begrijpelijk verhaal van, waarmee je direct wat kunt. Kortom: dat je meer weet over wijn-spijs en meer geniet van wijn en spijs. De laatste avond gaan we onze kennis gebruiken in een 4 gangen wijn en spijs diner. Op deze avond zijn jullie partners welkom, max 1 partner p.p.

 Waarom ga je de wijn en spijs cursus volgen bij kok/vinoloog Robert Verweij?
• Je leer beter wijn uitzoeken bij een gerecht.
• De cursuslocatie ligt 3 minuten van de A2.
• Robert is al meer dan 20 jaar professioneel kok.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Je partner mag de laatste avond mee tijdens het wijn-spijs-diner.
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn en lekker eten te laten genieten.

Voor wie is de cursus?
Koks, chefkoks, vinologen, sommeliers, bediening, zwarte brigade, thuiskoks en wijn en spijs-liefhebbers. Enige basiskennis over gerechten en wijn is aan te raden maar niet verplicht. Iedereen kan dus meedoen. Het miniumum aantal deelnemers is 10, het maximum is 12. Dat is weinig, maar we willen graag een compacte groep veel leren over gastronomie in een korte tijd.

Wat gaan we behandelen?
Wijn en spijs combineren kun je niet leren uit een boekje met lijstjes. Dan blijf je vaak hangen op het niveau van achterhaalde clichés zoals “wat uit dezelfde streek komt past altijd goed bij elkaar” of “lamvlees met Bordeaux”. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om nuances. We zoeken dus geen wijn bij biefstuk met rode-wijn-saus, maar we gaan kijken of de saus op basis van roux, room of reductie is. En wat voor biefstuk is het met welke bereiding? Je leert niet alleen de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak kunt beïnvloeden. We hebben alvast wat praktische wijn-spijs tips voor je op een rijtje gezet!

Het wijn & spijs boek
Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)

Jullie wijn en spijs docent
De wijn-spijs-cursus is in IJsselstein (bij Utrecht) word verzorgd door vinoloog en kok Robert Verweij, hij is Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij wil z'n wijn en spijs kennis graag delen met jou. Hij vindt het belangrijk dat je geen enkele vraag meer over wijn en spijs hebt na de wijn-spijs-cursus. Ook in IJsselstein zijn de cursussen over wijn, water, sousvide koken, pasta en thee.
 
Hoe lang is de wijn en spijs cursus?
4 avonden van 19:00 tot 22:00.

Cursus wijn & spijs combineren voorjaar 2018
8 mei
15 mei
22 mei
29 mei (wijn-spijs diner)

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 3 avonden wijn en spijs les van professioneel kok/vinoloog Robert Verweij.
• 1 avond wijn-spijs-diner in Brasserie de Kloostertuin incl water, wijn en koffie.
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l'Amuse.
• Alle wijnen en gerechtjes gedurende de 4 avonden.
• Je persoonlijke getuigschrift voor...
€ 264 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's).
€ 299 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf).
En als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug.
Vind je dat redelijk?
 
Waar is de wijn & spijs cursus?
De wijn-spijs-cursus zal plaats vinden in Brasserie de Kloostertuin te IJsselstein.
Meer informatie.

• Wil je meer weten over de verschillen tussen al die wijnen bij het eten?
• Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Wil je meer weten over wijn en spijs combineren?
• Wil je goed wijn en gerechten leren proeven?
• Bravo, je zit hier goed!

Quotes van wijn-spijs-cursisten
Als honderden wijnprofessionals en wijnliefhebbers hebben bij TeesT meer geleerd over wijn, enkele quotes:
"Eindelijk weet ik welke smaak er achter de wijn etiketten schuil gaat." (wijnliefhebber)
"Er gaat een hele wereld voor me open." (medewerker bediening)
"We zijn veel bewuster wijn gaan proeven en we genieten er ook meer van." (echtpaar)
"Nu kan ik beter de wijn vinden die bij het gerecht past dat m'n klanten gaan eten." (ondernemer wijnwinkel)

Vragen over de cursus wijn & spijs combineren?
Bel of mail me via de contactpagina.

Meedoen met de wijn en spijs cursus?
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de wijn & spijs cursus? Wacht niet te lang (de plekken zijn beperkt beschikbaar) en schrijf je in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk. Tot twee weken voor de wijn/spijs cursus is dat zelfs helemaal gratis!

JA, IK WIL MEEDOEN MET DE WIJN & SPIJS CURSUS

Méér weten
Méér kunnen
Méér doen