TeesT
Contact

Vleescursus met slager Erik Waagmeester

Waar is de vleescursus?
De vleescursus vindt plaats bij:
• Kraan Vlees te Utrecht
• AGA Living Center te Zaandam
Meer info en adressen

Hoe lang is de vleescursus?
De cursus over vlees beslaat 2 donderdagen van 09:30 tot 15:30. 

Vleescursus data 2018
• 1 & 8 november (Utrecht, bijna vol)

Programma
• Technische delen verwerken
• Demo varken/rund/lam uitbenen
• Werken met vlees
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Garing van vlees

Wat kost het en wat levert het op?
• 2 dagen vleescursus van de beste slager van Amsterdam
• 2 x 2 gangen nogal carnivore lunch
• Alle consumpties in de 2 dagen (fris/koffie/thee)
• Vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader in PDF over vlees garen (pan, barbecue, sousvide)
• Het getuigschrift voor...
295 euro exclusief btw (bedrijven)
330 euro inclusief btw (particulieren)
Vind je dat redelijk?

Jullie vleesdocent
De bekende Amsterdamse slager Erik Waagmeester volgde de slagersvakschool, waarna een ‘werkplek’ bij Slagerij De Wit in Amsterdam volgde. Hier werd Erik verliefd op het slagersvak en na 18 jaar nam hij Slagerij De Wit over. Erik weet precies waar zijn vlees vandaan komt en kan daardoor kwaliteit garanderen. Hij gaat op bezoek bij de boer waar hij bijvoorbeeld zelf de koeien uitkiest, deze komen uitsluitend uit Noord-Holland. De dieren verwerkt hij dan ook van kop tot staart.

Vleesheld Erik Waagmeester levert zijn worst, ham, paté en vlees aan (top)restaurants en speciaalzaken in Amsterdam en omstreken. Zijn prijswinnende worsten, vooral de echt Amsterdamse (gerookte) ossenworst, zijn legendarisch. Het goede nieuws: graag deelt hij z'n enorme vleeskennis met jou! Cursusleider en chefkok is Robert Verweij van TeesT.


JA, IK DOE MEE MET DE VLEESCURSUS


Doelgroep
De inhoud van de cursus over vlees is gericht op koks, slagers, thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers, foodies, leerling-koks en vleesverkopend personeel. Hobbykoks zijn dus welkom, lees wel even onze waarden! Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met vlees is handig maar niet verplicht. Na volledige aanwezigheid ontvangt men een funky getuigschrift.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Waarom loopt gehakt soms leeg in de pan? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf? We hebben alvast wat praktische vleestips op een rijtje gezet zoals tips over sousvide koken!

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard bespreken we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Het is geen kookcursus met vleesrecepten: we hebben het over gaartemperatuur en gaartijden, over grillen of stoven. Je kunt vlees dus veel beter bereiden na de cursus, omdat je er meer kennis van hebt. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod. 

De lunch is eenvoudig doch voedzaam met uiteraard het besproken vlees. Vaak is dat steak tartare van bijvoorbeeld bavette met daarna ribeye van de Big Green Egg (Utrecht) of AGA Cooker (Zaandam). Denk bij dag 2 aan krokant buikspek met huisgemaakte kimchi of de huisgemaakte boudin noir van Erik Waagmeester. Maar soms ook iets anders in die geest.

Quotes van cursisten
Al honderden (hobby)koks hebben zeer veel geleerd van slager Erik Waagmeester, enkele quotes:
"Als kok kun je vlees beter bereiden als je er meer vanaf weet."
"Nu heb ik een heleboel lastige vragen voor m'n slager..."
"Met die onbekende vleesdelen kunnen we origineel zijn en geld verdienen!"

Vragen?
Bel, app of mail me via de contactpagina.

Checken!
Onze nieuwe cursus vlees bereiden.

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over vlees en zeker weten dat er een plekje voor je is op de cursus vlees bakken van Meneer Wateetons en Robert Verweij? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


JA, IK DOE MEE MET DE VLEESCURSUS


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

OVERTUIG ME

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen

 



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Wat is het verschil tussen de vleescursus en cursus vlees bereiden?