Vleescursus

Twee keer per jaar verzorgen we onze vleescursus te Weesp. Dit in samenwerking met de beroemdste slager van Nederland: Gertjan Kiers van Demoslager.nl en Fontijn Vlees. Gertjan is een geboren slager met veel passie voor het vak. Zijn enorme hoeveelheid kennis deelt hij graag, vandaar dat hij ook les geeft bij Hotelschool ROC Amsterdam en de Cas Spijkers Academie. Zijn nieuwe kookboek De Vleesbijbel is een musthave voor vleesliefhebbers. Cursusleider en chefkok is Robert Verweij van TeesT.

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, slagers, thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers, foodies, leerling-koks en vleesverkopend personeel. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met vlees is handig maar niet verplicht. Na volledige aanwezigheid ontvangt men een funky getuigschrift.

Programma
Technische delen verwerken
Werken met vlees
Warenkennis
Natuurkunde
Garing van vlees
Kwaliteitskenmerken

Inhoud  
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Waarom loopt gehakt soms leeg in de pan? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf? We hebben alvast wat praktische vleestips op een rijtje gezet zoals tips over sousvide koken!

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard bespreken we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Het is geen kookcursus met vleesrecepten: we hebben het over gaartemperatuur en gaartijden, over grillen of stoven. Je kunt vlees dus veel beter bereiden na de cursus, omdat je er meer kennis van hebt. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en orgaanvlees komen aan bod. 

Duur
De cursus over vlees beslaat 2 zaterdagen van 13:00 tot 20:00. Het laatste uur (19:00 - 20:00) bestaat uit een eenvoudig doch voedzaam diner met uiteraard het besproken vlees. Vaak is steak tartare van bavette, ribeye van de Big Green Egg en krokant 12 uur gegaard buikspek met een goed glas wijn. En soms iets anders in die geest. De vleescursus zal gaan plaatsvinden in het voorjaar en in het najaar. Wanneer een vleescursus volgeboekt is, zullen nieuwe data worden gepland. Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 20.

Lokatie
De vleescursus vindt plaats in de horeca-slagerij van Fontijn Vlees in Weesp. De slagerij ligt 10 minuten van de A2, tussen Amsterdam en Bussum. Adres: Zuiderzeelaan 82, 1382 JW Weesp. Parkeren is gratis. Route & parkeren.

Je krijgt...
• 2 dagen vleescursus van de beste slager van Nederland
• 2 x diner met vlees in de hoofdrol
• Alle consumpties in de 2 dagen inclusief wijn bij het diner
• Vlees voor thuis, winkelwaarde circa 40 euro
• De reader in PDF over vlees garen (pan, barbecue, sousvide)
• Het getuigschrift voor...
269,00 exclusief btw (bedrijven)
307,50 inclusief btw (particulieren)
Vind je dat redelijk?

Quotes van cursisten
Al honderden (hobby)koks hebben zeer veel geleerd van slager Gertjan Kiers, enkele quotes:
"Als kok kun je vlees beter bereiden als je er meer vanaf weet."
"Nu heb ik een heleboel lastige vragen voor m'n slager..."
"Met die onbekende vleesdelen kunnen we origineel zijn en geld verdienen!"
Meer meningen en foto's vind je op Twitter.

Vleescursus data 2018
Er staat op dit moment geen cursus gepland, maar we kunnen je wel op de hoogte houden, zie de contact-link hieronder.

Vragen?
Bel, app of mail me via de contactpagina.

Checken!
Onze nieuwe cursus vlees bereiden.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de vleescursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.
Uitschrijven kan natuurlijk ook.

Tot ziens op de vleescursus!

 Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?