TeesT
Contact

Cursus Italiaanse verse pasta maken & Italiaans koken

Samenvatting
• 2 dagen van 10:00 tot 16:30 betere pasta en risotto leren maken.
• Cursuslocatie Midden-Nederland met gratis parkeren.
• Docent is Giovanni Don Anselmo d'Apice uit Napels.
• Niet goed? Geld terug!

Cursusdata 2018
• Donderdagen 31 mei & 14 juni
• Vrijdagen 21 september & 5 oktober
• Zaterdagen 22 september en & 6 oktober
De pastacursus is twee dagen van 10:00 tot 16:30.

Waar is de pasta en risotto cursus?
Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2 bij Utrecht)
Route en parkeerinformatie

Waarover ga je leren?
• Achtergronden & geschiedenis van pasta en risotto
• De Italiaanse eetcultuur & culturele verschillen binnen Italië
• Vers pastadeeg maken en bewaren
• Welke pasta maak je met ei en welke met water?
• Verse pasta maken met de pastamachine of met de hand
• Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
• Droge pasta van Gragnano IGP
• Pasta koken als een Italiaanse kok of nonna
• De technische kant: gluten, zetmeel, wateropname, etc.
• Zie je jezelf al fantastische pasta maken en opdienen aan je gasten?


IK WIL ME INSCHRIJVEN


Speciaal voor de makers, verkopers en liefhebbers van ècht eten en èchte pasta is er de pasta-cursus. Verse pasta is net als pizza meer dan een gerecht: verse pasta is cultuur! Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettuccine, linguine, pappardelle) gaan we ook zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabresi en orecchiette pugliesi, noem maar op. Ook risotto, gnocchi di patate, gnocchi sardi en gevulde pasta's komen aan bod zoals ravioli en tortellini.

Voor wie is de cursus?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, ondernemers, horecapersoneel, hobbykoks, culinaire schrijvers, detailhandel en foodies. Particulieren zijn dus ook welkom. We hebben alvast wat praktische tips en nog meer pasta-tips voor jullie op een rijtje gezet!
 
Waarom een pastacursus?
Ons doel is de theoretische en praktische kennis van pasta te vergroten in heel Nederland. Er is voldoende basisinformatie over pasta beschikbaar maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen elkaar tegen, het is dus lastig om zelf thuis beter te worden in verse pasta maken. Maar ontspan! Juist daarom maken wij van alle losse stukje pasta-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal! Je leert het pasta-proces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit pasta. De opgedane kennis en kunde is de volgende dag in te zetten in je eigen praktijksituatie. Dat kan zijn in de privésituatie maar ook in restaurants kun je als professioneel kok scoren door verse en unieke pasta te maken.

Jullie pasta-docent
Giovanni Don Anselmo D'Apice is kok, culinair journalist en ondernemer. Hij wil graag z'n enorme culinaire kennis delen met jou. Giovanni komt uit het pasta-hart van Italië en dus de wereld: Gragnano in de provincie Napels. Deze Citta della Pasta heeft de eerste pasta IGP ter wereld: IGP Pasta di Gragnano. Giovanni is ambassadeur van echt Italiaans eten en pasta in het bijzonder. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij. Hij wil als kok en kookliefhebber zelf ook altijd meer leren, net als jij.

Sfeerimpressie
Bekijk de foto's op Facebook.

Pasta recepten
Hoewel de nadruk ligt op pasta, besteden we natuurlijk aandacht aan de klassieke pasta recepten zoals al Pomodoro, Carbonara, Vongole, Puttanesca, Arrabiata, Norma, Pesto alla Genovese, Aglio Olio e Peperoncino en Ragù. Het is echter geen cursus om recepten te leren maken. Je leert de pasta-techniek en de bijbehorende Italiaanse denkwijze.

Waarom ga je de pastacursus volgen bij Giovanni Don Anselmo d'Apice?
• Je groeit door in je vak of hobby.
• Je leert verse Pasta maken met de P van Perfect.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al vele tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over pasta en de Italiaanse keuken groeit.
• Giovanni is de pasta-autoriteit van Nederland.
• Ons doel is om jou en de rest van Nederland meer van goede pasta te laten genieten.

Quotes van cursisten
"188 soorten pasta in de reader, dat is best veel." (particulier)
"Tussen Nederlandse snelklaarpasta en Italiaanse handgemaakte pasta zit een wereld van verschil." (hobbykok)
"Risotto: wij Nederlanders maken er een potje van!" (chef-kok)
"Dat je pasta met een paar tips van de meester al zoveel beter wordt, te gek!" (kok)
"De pasta-recepten zijn heel makkelijk als je ze 2 keer gemaakt hebt." (kok)
"Wat gaaf dat iedere Italiaanse streek weer z'n eigen vormen en smaken heeft." (journalist)
"Pastasaus is eigenlijk een paar top-ingrediënten in een pan. Verse pasta erbij: klaar!" (horeca-ondernemer)

Wat krijg je allemaal voor welke prijs?
• 2 complete dagen cursus over verse pasta en goede risotto
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• 2 x huisgemaakte pasta-lunch met een glaasje wijn
• De pasta-reader met theorie en pasta recepten
• Pastabloem van harde tarwe voor thuis voor...
€ 219 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 249 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug!
Vind je dat redelijk?

Heb je vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.
Wil je de pasta-reader hebben? Laat het me weten, dan stuur ik hem gratis naar je toe!

Meedoen met de pastacursus?
Wil je veel meer weten over de Italiaanse keuken en zeker weten dat er plaats voor je is op de cursus pasta maken? Wacht niet te lang (want de cursus zit vaak al vroeg vol) en schrijf je in! Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.
 
IK WIL MEEDOEN MET DE PASTACURSUS

Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

OVERTUIG ME

TeesT

Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Welke spullen heb ik nodig om zelf pasta te maken?
Krijgen we de recepten van de pasta mee naar huis?
Kan ik deze cursus kado geven?