Cursus fermentatie: thuis zelf yoghurt maken

Wil je zelf yoghurt maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit basis yoghurt-recept!

Ingrediënten om zelf yoghurt te maken
1 liter melk naar keuze
100 gram naturel yoghurt uit de supermarkt

Verwarm de melk 10 minuten op 90 °C.
Laat afkoelen tot circa 30 °C.
Meng de yoghurt door de melk.
Houd 6 uur op 45 °C voor standyoghurt of 16 uur op 30 °C voor roeryoghurt.
Zet nog 4 uur in de koeling.
De yoghurt blijft nog 2 weken goed in de koeling.


Meer fermentatie-recepten met video
Roomboter
Tempeh
Miso


Fermentatie recept


• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de tweedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!


Cursus fermenteren