TeesT
Contact

Groentencursus.nl is dè kookcursus voor moderne (hobby)koks

Je wilt graag je meer groentenbereidingen leren.
Wij gaan je daar bij helpen.

Samenvatting
• 3 dagen cursus over groenten van 09:30 tot 15:30.
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Docenten zijn kok Robert Verweij en foodheld Meneer Wateetons.
• Na de cursus kun je beter en origineler groenten bereiden dan nu.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je gaat dus zelf aan de slag.
• Cursuslocatie is te Houten.

Wat gaan we behandelen?
• De belangrijkste snelle bereidingstechnieken: groenten grillen, bakken & braden
• Low & slow bereidingen smoren & stoven.
• Groenten grillen op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, frituren en paneren
• Groente worst en groente terrine
• Fermenteren met melkzuur
• Groente als frisdrankstarter
• Groente ijs en desserts met groenten
• Fermenteren met koji-kin
• Groenten beter stomen en koken
• Rauwe bereidingen zoals salades en juices
• Groenten impregneren
• Groente als vleesvervangers

Voorbeelden van de lesstof
Frituren
Koken
Stomen
Wokken
IJs maken

Wat gaan we niet behandelen?
• Hoe je zelf groenten kweekt
• Geschiedenis en cultuur omtrend groenten
• Sauzen, kruiden, vlees en vis

Waar is de cursus?
Bij opleidingslocatie SVO te Houten.
Route en parkeer informatie

Hoe lang duurt de cursus
De cursus beslaat 3 dagen van 09:30 tot 15:30.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18.

Cursus data
• Vrijdagen 27 september, 11 oktober, 18 oktober 2019 (uitverkocht, wachtlijst)
• Vrijdagen 17, 31 januari & 7 februari 2020


Kookcursus vegetarische groenten koken


Waarom een cursus over groenten bereiden?
Tijdens onze cursus over vlees bereiden (inderdaad: we zijn niet principieel vegetarisch) merkten we dat er bij koks behoefte is aan feitenkennis en bijzondere bereidingen. Met vlees bleek dat een hit, dus hebben we deze opzet gekopieerd naar groenten. Tijdens de voorbereiding werden wij ook overweldigd door de enorme mogelijkheden met groenten! Je leert geen truukje maar je leert het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.

We geven je dus geen pasklare recepten maar onderwijzen je in de techniek en wetenschap zodat je zelf de tools in handen hebt om beter en vernieuwend met groente aan de slag te gaan. Dit doen we door theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.

Vragen die je tijdens de cursus onder andere beantwoord zult zien: Welke groenten hebben veel eiwit, vezels of water? Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke bereidingen kun je toepassen op welke groenten? Wat is de invloed van de zuurgraad van je kookwater? Hoe perfectioneer je je knolselderij-zalf? Op welke temperatuur kook je wortels sous vide? En hoe lang? Welk zoutpercentage gebruik je bij een melkzuurfermentatie?

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Alle lesmaterialen
• Het getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader met technieken en recepten voor...
€ 440 (exclusief btw € 377)


Wij helpen je met beter groenten bereiden


Foto's
Check hier het fotoalbum

Waarom ga je de cursus groentenbereiding volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over groenten bereiden in een korte tijd.
• Dit is de enige cursus in groenten bereiden van Nederland.
• Meneer Wateetons is o.a. de rook- en fermentatie-autoriteit van Nederland.
Robert is al 25 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met originele groente bereidingen
• Het is een waardevolle cursus voor iedereen die groenten bereidt.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
• De leslocatie is vlakbij Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.
• Niet goed? Geld terug!

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die beter met groenten willen werken: thuiskoks, professionele koks, groentenhandel, catering en ondernemers. Een vooropleiding is niet nodig. Het is een vegetarische kookcursus maar we zijn niet principieel vegetarisch. De cursus is niet veganistisch.

Meer lezen over groenten & tips
Sousvide koken
Recepten

Jullie groentendocenten

De twee docenten hebben een verschillende achtergrond. Meneer Wateetons is in culinaire kringen beroemd als kookboekenschrijver van standaardwerken als "Over Worst", "Over Rook", "Over Drank", "Over Rot" en de "Worstbijbel". Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z'n enorme kennis van bijvoorbeeld fermenteren, worst maken en roken graag delen met jou. Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT is ook altijd aan het lezen en leren over eten, net als jij. De samenvatting van wat hij de laatste 25 jaar over groenten heeft geleerd, gaat hij jou leren in 3 dagen.

Wat ga je doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld groentenproductie, natuurkunde, temperaturen en de verschillende soorten groenten is onmisbaar voor iedereen die met groenten werkt. Maar kunde staat natuurlijk centraal: hoe krijg je die wortel, bloemkool of witlof perfect voor je gasten? Hoe scoor je met gave groentenbereidingen? Uiteraard ga je zelf met groenten aan de slag. Daarnaast zal een deel van de groentenbereidingen gedemonstreerd worden zoals het pekelen, marineren en sousvide koken.

Checken!
Cursus over fermenteren
Cursus over thee
Koken met Kennis

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over groenten en zeker weten dat er een plekje voor je is op de cursus groenten koken an Meneer Wateetons en Robert Verweij? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


JA, IK DOE MEE MET DE CURSUS GROENTEN BEREIDEN


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG


OVERTUIG ME

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Ik heb bijna geen tijd voor een cursus?
Wat gebeurt er als ik me inschrijf?