TeesT
Contact

Groentencursus

Je wilt graag veel beter worden met groenten.
Wij gaan je daar bij helpen.

Maar we zijn nog bezig met het in elkaar zetten van de cursus en dus ook deze pagina!
Het zal najaar 2019 worden, maar het wordt wel heel gaaf!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Dat kan hier, laat het weten!


Samenvatting
• 3 of 4 dagen cursus over groenten van 09:30 tot 15:30.
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Docenten zijn kok Robert Verweij en foodheld Meneer Wateetons.
• Na de cursus kun je nog veel beter groenten bereiden dan nu.
• Cursuslocatie is te Midden-Nederland.
• Je gaat zelf aan de slag met groenten.


Waar is de cursus?
Midden-Nederland
Route en parkeer informatie

Hoe lang duurt de cursus over groenten
De cursus beslaat 3 of 4 dagen van 09:30 tot 15:30.
Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 18.

Cursus data
Najaar 2019

Wat gaan we behandelen? (onder voorbehoud)
• Eigenschappen & warenkennis: hoe herken je kwaliteit en versheid?
• De belangrijkste snelle bereidingstechnieken: groenten grillen, bakken & braden
• Low & slow bereidingen smoren & stoven.
• Groenten roken: koud roken & warm roken
• Groentencreme, soep, bouillon
• Groentenchips, frituren, groentenkroepoek
• Groenten in klei bereiden
• Groentenworst en groententerrine
• Fermenteren met koji-kin of melkzuur
• Groentenijs en desserts met groenten
• Groenten impregneren
• Beschimmelde groenten: fermenteren met koji-kin
• Groenten koken, pocheren & blancheren
• Rauwe bereidingen zoals salades en juices
• Nog meer low and slow: slowcooking & sousvide koken
• Groenten grillen op de Big Green Egg

Wat gaan we niet behandelen?
• Hoe je zelf groenten kweekt
• Geschiedenis, en cultuur omtrend groenten
• Sauzen, kruiden, vlees en vis

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 of 4 dagen cursus in groenten bereiden vóór en dóór professionals
• 3 x vegetarische lunch
• Alle lesmaterialen
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Het getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader met recepten als naslagwerk voor...
€ 000 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 000 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Foto's
Check hier het fotoalbum

Waarom ga je de cursus groentenbereiding volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over groenten bereiden in een korte tijd.
• Meneer Wateetons is de rook-, fermentatie en worst autoriteit van Nederland.
Robert is al 25 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met originele groentenbereidingen
• Het is een waardevolle cursus voor iedereen die groenten bereitd.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
• De leslocatie is vlakbij Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.
• Niet goed? Geld terug!

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die professioneel met groenten werken: koks, groentenhandel, groentenboeren, catering en ondernemers. Omdat we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, groentenliefhebbers en foodies ook welkom. Kortom: iedereen die véél meer wil weten van groenten bereiden. Een vooropleiding is niet nodig. Het is een vegetarische kookcursus maar geen veganistische kookcursus.

Waarom een cursus over groenten bereiden?
Onze cursus over vlees bereiden merkten we dat er bij koks behoefte is aan feitenkennis en bijzondere bereidingen. Met vlees bleek dat een hit, dus hebben we deze opzet gekopieerd naar groenten. Tijdens de voorbereiding werden wij ook overweldigd door de enorme mogelijkheden met groenten! Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over de vele bereidingstechnieken van groenten.Je leert geen truukje maar je leert het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat garen en bereiden. Je leert dus geen recepten maar de techniek en wetenschap erachter. Welke groenten hebben veel eiwit, vezels of water? Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke bereidingen kun je toepassen op welke groenten? Hoe perfectioneer je je knolselderij-zalf? Op welke temperatuur kook je wortels sous vide? Welk zoutpercentage gebruik je bij een melkzuurfermentatie?

Meer lezen over groenten & tips
Sousvide koken

Jullie groentendocenten

De twee docenten hebben een verschillende achtergrond. Meneer Wateetons is in culinaire kringen beroemd als kookboekenschrijver van standaardwerken als "Over Worst", "Over Rook", "Over Drank", "Over Rot" en de "Worstbijbel". Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z'n enorme kennis van bijvoorbeeld fermenteren, worst maken en roken graag delen met jou. Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT is ook altijd aan het lezen en leren over eten, net als jij. De samenvatting van wat hij de laatste 25 jaar over groenten heeft geleerd, gaat hij jou leren in 3 of 4 dagen.

Wat ga je doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld groentenproductie, natuurkunde, temperaturen en de verschillende soorten groenten is onmisbaar voor iedereen die met groenten werkt. Maar kunde staat natuurlijk centraal: hoe krijg je die wortel, bloemkool of witlof perfect voor je gasten? Hoe scoor je met gave groentenbereidingen? Uiteraard ga je zelf met groenten aan de slag. Daarnaast zal een deel van de groentenbereidingen gedemonstreerd worden zoals het pekelen, marineren en sousvide koken. Voor Groenten met de G van Gruwelijk lekker.

Checken!
Cursus over fermenteren
Cursus over thee
Koken met Kennis

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over groenten en zeker weten dat er een plekje voor je is op de cursus groenten koken an Meneer Wateetons en Robert Verweij? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


JA, IK DOE MEE MET DE CURSUS GROENTEN BEREIDEN


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG


OVERTUIG ME

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Ik heb bijna geen tijd voor een cursus?
Wat gebeurt er als ik me inschrijf?