TeesT
Contact

Online masterclass BIEFSTUK bakken

Terugkijken: de complete online Masterclass Biefstuk

Terugkijken: de complete online Masterclass Sousvide Koken


Wie
Kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT gaat thuiskoks online de belangrijkste basics leren van goed biefstuk bakken.

Wat ga je leren?

• de wetenschap achter biefstuk bakken: scheikunde, natuurkunde & biologie
• hoe je je biefstuk perfect op cuisson krijgt.
• dat er een hoop misvattingen zijn over biefstuk bakken.
• hoe warmteoverdracht en kerntemperatuur werkt.
• de invloed van pannen, warmtebronnen, peper/zout, messen, aluminiumfolie en vet.

Wat ga je doen?
Je kunt meedoen zonder mee te bakken, dat is helemaal goed. Doch is het leerzaam om je biefstuk te bakken tijdens de masterclass. Je kunt dan direct vragen stellen en feedback krijgen.



Vlees informatie op de cursus met slager uit Amsterdam



Wat heb je nodig als je meebakt?

• Een telefoon/tablet/laptop met Zoom geïnstalleerd (gratis, een account is niet nodig).
• Een volle batterij en/of het oplaadsnoer.
• Je favoriete biefstuk, zie onder.
• Je favoriete pan, tang, hittebron, zout en boter of olie.
• Een rekje, oven en kernthermometer.
• Wat drinken tegen de stress.

Draaiboek
• 15:50  Login open op Zoom
• 16:00  Start biefstuk college
• 17:00  Gezamenlijk bakken
• 17:15  Vragen & ervaringen
• 17:30  Einde webinar, je biefstuk is klaar! (en lekker tot 18:30)


Cursussen in Utrecht door slagers en koks
2 dagen over vlees
3 dagen over vlees bereiden

Reacties van deelnemers
• Dit is een goede investering in je kooktechniek.
• Als je ziet wat je allemaal leert is dit 15 euro waard, 9 euro is een koopje.
• Er waren toch 3 of 4 dingen die ik sterk kon verbeteren.
• Ik stond lekker met m'n iPad in m'n eigen keuken mee te bakken.
• Handig dat het ook allemaal voor varkenshaas en lamskoteletjes werkt.


Tips
• Het is ook mogelijk deze webinar te volgen met besloten groepen op een ander moment.
• Je kunt meerdere biefstukken bakken voor het gezin.
• Je kunt kiezen voor entrecote, ribeye, ossenhaas of kogelbiefstuk.
• Hoe groter/dikker je stuk vlees, hoe makkelijker en beter het is.
• Bijvoorbeeld ribeye of entrecote van 500 gram voor 2 personen.
• Schrijf van tevoren je vragen op.


whatsapp


Kennisbank
Waarom je vandaag een kernthermometer gaat bestellen
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken
Biefstuk sauteren en bakken
Biefstuk barbecueën
Basics: wat is vlees & waarom eten we vlees?

Vlees bij een goed adres kopen & kwaliteit

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen