Waarden

TeesT organiseert geen kookworkshops als bedrijfsuitje of familieuitje, maar gespecialiseerde kookcursussen. Op een "gezellige" kookworkshop leer je een recept bereiden. Bij TeesT leer je kookprocessen te begrijpen en beheersen. Met die kennis kun je zelf recepten maken en aanpassen.

De opleidingen van TeesT zijn gericht op vakmensen en horeca: we maken vakmensen van werknemers. Hobbykoks zijn van harte welkom, maar lees wel even onze waarden hieronder!

We proberen iedereen zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag op je werk kunt gebruiken. TeesT is geen horecabedrijf, we leiden mensen op voor de horeca (en vakhandel). We zijn dus geen luxe kookstudio waar je ieder kwartier een glaasje witte wijn aangereikt krijgt door een charmante 21-jarige uitzendkracht.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Het zijn allemaal echte liefhebbers die graag hun handen uit de mouwen steken. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel kunt leren.

Niet in die luxe kookstudio op één of andere onbereikbare gracht in Amsterdam. Want daar is geen rijskast, vloeroven of viskoeling. Geen mega-pastamachine, Big Green Egg of sushirijstkoker. Op de plekken waar wij cursus geven staan die wel. Het liefst zitten we op een grauw bedrijventerrein vlakbij de snelweg waar je gewoon heen rijdt en je auto gratis direct voor de deur parkeert.

Bij ons is het koud als je vis staat te verwerken en warm als je brood leert bakken. We hebben geen lange tafels met luxe maaltijdbuffetten. Meestal eten we puur praktisch wat we ook met liefde en zojuist verworven kennis gemaakt hebben. Kneiterverse vis op de viscursus, net gemaakte pasta op de pastacursus en op de broodcursus knapperig brood dat net van de vloeroven komt met eenvoudig beleg. Bij de pizzacursus eten we zondig lekkere pizza, heel veel pizza.

Alleen bij de theecursus eten we meestal 3 gangen lunch, maar zelfs dan brengen we zelf even de vaat naar de afwasser. Eten is bij ons geen rustmoment, het is een léérmoment. Omdat onze cursussen (A) over eten gáán en we (B) niet aan rustmomenten doen.

Onze waarden
• We komen op tijd omdat we op tijd van huis vertrekken
• We zetten onze telefoon op "stil"
• Als we laat of afwezig zijn laten we dat weten via telefoon/sms/app (niet via mail)
• Een hoog tempo en veel informatie
• Vaat naar de vaat, vuilnis in de vuilnisbak
• We helpen elkaar altijd
• We gaan voor ècht eten
• Keukenmentaliteit: aan de slag!


Tot ziens op de cursus!

Robert Verweij
06 388 279 59