TeesT
Contact

Kaascursus

Je wilt graag veel meer leren over kaas en wijn.
Wij gaan je helpen.

Betty Koster en Robert Verweij verzorgen samen de enige gastronomische kaascursus van Nederland. Deze cursus is een must voor iedereen die dagelijks met kaas bezig is. De doelgroep bestaat uit mensen die beroepsmatig met kaas werken, bijvoorbeeld: sommeliers, horecapersoneel, kaasverkopend personeel en kaasmakers. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor particulieren om mee te doen aan de cursus.

Lokatie en tijd
Les 1 vindt plaats in Lunteren bij kaasboerderij "De Groote Voort" (bekend van super boerenkaas Olde Remeker). Les 2, 3, 4 en het examen vinden plaats in Beverwijk. De lessen zijn van 10.00 tot 17.00.
Route & parkeer informatie.


Kosten

Kaascursus: € 570 (vrij van btw)
Lesboek "500 favoriete kazen" van Betty Koster: € 28,50
(incl. 4 x lunch, examen, reader en alle consumpties)


Najaar 2019 uitverkocht, korte wachtlijst
28 oktober (Lunteren)
11 november
18 november
25 november
6 januari (examen 10:30 - 11:45)

Voorjaar 2020
9 maart (Lunteren)
16 maart
23 maart
30 maart
18 mei (examen 10:30 - 11:45)

Najaar 2020
2 november (Lunteren)
9 november
23 november
30 november
11 januari 2021 (examen 10:30 - 11:45)


Docenten
Betty Koster is een echte kaaskenster met jarenlange praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l'Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Robert Verweij is vinoloog en wijn/spijs docent. Als eigenaar van TeesT en mede-oprichter van Culinair Centrum Beverwijk is hij cursusleider en verzorgt hij het gastronomie-deel: kaas en wijn combineren. Daarnaast hebben we ook een wijn en spijs cursus.

Doel
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het combineren van kaas en wijn. We hebben alvast wat praktische kaas-tips op een rijtje gezet!

DAG 1:
• Productie van kaas 
• De verschillende soorten kaasbereidingen 
• Rondleiding op boerenkaasmakerij "De Groote Voort" te Lunteren 
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort 
• Kaasproeverij 

DAG 2:
• Kaas en wijn combineren
• Kaas en wijn proeverij 
• Kaas uit Frankrijk 
• Kaasproeverij
 
DAG 3:
• Kaas serveren in restaurants 
• Kaas uit Italië 
• Kaas uit Spanje 
• Kaasproeverij 

DAG 4:
• Kaas kopen, verkopen en bewaren 
• Kaas uit de rest van Europa 
• Kaas uit de rest van de wereld 
• Kaasproeverij 

Quotes van cursisten
Al honderden mensen hebben zeer veel over kaas (en wijn!) geleerd bij TeesT, enkele citaten:
"Als ik sommeliers vertel dat ik graag verder kijk dan alléén Port bij de kaas, volgen de meeste interessante gesprekken!"
"Heerlijk dat ik de kaas-encyclopedie op de TeesT-site kan gebruiken!"
"Ongelofelijk, wat weet die Betty Koster veel van kaas."
"M'n gasten kan ik veel beter adviseren met goede en spannende kaas-wijn combinaties."

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de kaascursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in bij Culinair Centrum Beverwijk.
Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk.

Let op: de inschrijving en facturatie loopt via Fred Colli van Culinair Centrum Beverwijk.
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Robert Verweij van TeesT.

Tot ziens op de kaascursus met Betty Koster!