Cursusdata

Docenten

Eke Marien
Kok & Foodstylist

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

2 dagen

10:00 - 16:00

Vianen

€ 349

• Wil je meer controle over je kookresultaten?
• Wil je je kookkunsten een verdiepingsslag geven?
• Wil je precies weten wat er gebeurt in je pan of oven?
Volg dan de cursus Koken met Kennis met Eke Mariën!

Samenvatting
• 2 dagen van 10:00 tot 16:00 beter leren koken
• Kookstudio te Midden-Nederland met gratis parkeren
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen
• Docent is Eke Mariën, bekend van de kookboeken Cook & Chemist
• Gericht op professionele koks en gedreven hobbykoks

Waarover ga je leren?
Op de eerste cursusdag gaan we in op de vraag hoe je de basissmaken zoet, zuur, zout, bitter, vet en umami zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken in de keuken. Hoe je smaken en aroma’s kunt ‘vangen’, bewaren en gebruiken. Kortom: hoe ga je in de praktijk om met de chemie van de smaak?

Op de tweede cursusdag behandelen we de kookeigenschappen van de belangrijkste productgroepen: vlees, vis, groenten en zetmeel. Je leert hoe ze reageren op temperatuur, zuur, base en zout. Met deze kennis krijg je meer controle over diverse kooktechnieken, zoals koken, bakken, braden, stoven, stomen, grillen, pocheren en sous vide koken. We gaan van “de eerste pannekoek die altijd mislukt” naar “het spierweefsel in je biefstuk”.

Een ervaren chefkok heeft hier jaren over gedaan, maar jij kunt het in twee dagen leren! Tijdens de cursusdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af.

Voor wie is de kookcursus?
De cursus Koken met Kennis is voor iedereen die zijn kookkunst een verdiepingsslag wil geven en die meer wil weten over wat er gebeurt in de pannen of in de oven. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign, etc.) Kortom: de fans van Harold McGee die culinaire kennis om willen zetten in goede gerechten. Door te koken met kennis leer je het kookproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen.

Locatie
Miele Culinary Institute
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat kost het en wat krijg je?
• 2 complete dagen cursus waar je technische kennis nog beter leert koken.
• 2 x huisgemaakte lunch.
Alle consumpties gedurende 2 dagen.
• Het leerzame boek “Koken met Kennis“.
€ 300 excl btw
€ 349 incl btw

Waarom ga je de cursus “Koken met Kennis” volgen bij Eke Mariën?
• Je groeit door in je vak of hobby: je gaat beter koken.
• Je leert Koken met de K van Kennis.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over koken en voeding groeit.
• Ons doel is om van jou een betere kok te maken, ook al heb je al veel ervaring.

Voorbeelden van lesstof & recepten
Koken met Kennis: marineren & groentenkennis
Koken met Kennis: sousvide zalm recept met basilicum beurre blanc
Koken met Kennis: paddestoelen risotto

Vlees artikel 1

Vlees artikel 2

Vlees artikel 3

Scroll naar top