TeesT
Contact
KOOKvakantie Frankrijk 2019

Leer nieuwe koksskills in Zuid-Frankrijk waar jij jouw vrienden echt mee inspireert, overtreft en verrast!

BESKILLED is een unieke kookvakantie (8 - 14 september 2019) waar je werkt aan koksskills die je thuis direct kan toepassen. Samen met andere kookenthousiastelingen ga je aan de slag in de prachtige buitenkeuken. Eerst theorie en dan direct naar de praktijk! Zelf inkopen doen op de lokale markt, een freestyle lunch of voorbereidingen treffen voor een diner. Allemaal met je nieuwe skills en onder begeleiding van een Pro. Check de locatie op Google Maps.

Je krijgt les van professional Chef & Vinoloog Robert Verweij - bekend van RTL4 Life & Cooking - hij is de drijvende kracht achter TEEST culinaire opleidingen. Robert geeft in Nederland talloze workshops op het gebied van culinaire ontplooiing en altijd met een smakelijke glimlach!

Deze week is uiteraard ook genieten van een heerlijke vakantie op het Zuid-Franse platteland - slow life en slow cooking is hier de levenswijze. De gastronomische regio is beroemd om zijn Canard gerechten zoals Confit en Magret de Canard en Foie Gras. Relaxen kan hier optimaal, neem een duik in het zwembad en kom tot rust in één van de romantische ingerichte Safarilodges.

JA, BOEK MIJN KOOKVAKANTIE!


Aankomstdag
Zondag 8 september

Deze dag is de aankomstdag - gedurende de dag is er de mogelijkheid "in te checken". Neem de tijd om rustig je spullen uit te pakken, neem een duik in het zwembaden maak kennis met de andere deelnemers.Rond 18.00 uur drinken we een gezamenlijk welkomstdrankje in buitenkeuken - 'de Hangaar'. Om 19.00 uur serveren we een gezamenlijk diner eten.


Rot Rotter Rotst | Fermentatie workshop
Maandag 9 september

Fermentatie, wat is dat eigenlijk? Voor veel producten is dat het proces om tot stand te komen, zoals yoghurt, bier of zuurkool. Bacteriën, schimmels of gisten zetten stoffen om waardoor de smaak, de geur of het uiterlijk verandert? Op de lokale markt gaan we eerst op zoek naar gefermenteerde producten en stellen we een lunch samen. Je zult versteld staan wat er allemaal gefermenteerd is! Daarna gaan we zelf aan de slag met het fermenteren van voornamelijk groenten.


Perfecte garing | Sousvide bereiding
Dinsdag 10 september

Altijd al benieuwd hoe je die perfecte cuisson kunt bereiken? Hier leer je een nieuwe techniek om dit voor mekaar te krijgen! Sous vide is Frans voor 'onder vacuüm'. Door voedsel vacuüm te trekken en te garen op lage temperatuur behoud je smaken en geuren en wordt alles gelijkmatig gaar. Je gaat verschillende producten leren bereiden op deze manier zoals vlees, groenten, eieren en zelfs desserts!


Roken, pekelen, grillen en slowcooking
Woensdag 11 september

Deze dag staat in het teken van vlees bereiden. Bouw eerst je eigen rookoventje en zie hoe je vlees kan roken! Maar ook pekelen, grillen en slowcooking komen aan bod om op de juiste manier jouw stukje vlees klaar te maken!


Genieten als een Italiaan | Barista en Pizza
Donderdag 12 september

Opstaan met een vers bakje Italiaanse koffie, heerlijk! Leer hoe je jouw perfecte koffie maakt uit een echte Italiaanse espressomachine. Daarna ga je zelf pizzabollen maken, die een aantal uren mogen rijzen. Aan het einde van de middag stoken we de pizzaoven en bereiden we de toppings voor de pizza. Daarna mag je zelf je pizza gaan stretchen, beleggen en in de oven schuiven als een echte pizzaiolo!


Just teest, teest, teest
Vrijdag 13 september

De laatste dag! Niet meer zelf aan de slag, alleen maar proeven! In de ochtend gaan we thee zetten en proeven! Wat is de invloed van de belangrijkste variabelen, zoals water, tijd en temperatuur. In de middag gaan we wijn en kaas proeven, waar vinoloog Robert je alle ins en outs bij vertelt!


Programma
• 6-daagse kookvakantie en vindt van 8 tot 14 september 2019 plaats
• Het evenement gaat door vanaf 8 deelnemers
• Verblijf in een luxe safarilodge of gîte voor 6 nachten
• Heb je een partner, vriend of vriendin die wel mee wil, maar niet wil koken: informeer naar de mogelijkheden


MEER INFO OVER PRIJZEN EN LOCATIE


JA, BOEK MIJN KOOKVAKANTIE!