TeesT
Contact

Koken met Kennis

• Wil je meer controle over je kookresultaten?
• Wil je je kookkunsten een verdiepingsslag geven?
• Wil je precies weten wat er gebeurt in je pan of oven?
Volg dan de cursus Koken met Kennis met Eke Mariën!

Samenvatting
• 2 dagen van 10:00 tot 16:00 beter leren koken
• Kookstudio te Midden-Nederland met gratis parkeren
• Docent is Eke Mariën, bekend van de kookboeken Cook & Chemist
• Gericht op professionele koks
• Niet goed? Geld terug!

Waar is kookcursus?
Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2 bij Utrecht)
Route en parkeerinformatie

Wanneer is de kookcursus?
27 november & 11 december 2018 (UITVERKOCHT, WACHTLIJST)
13 & 14 mei 2019

Hoe laat is de cursus?
Van 10:00 tot 16:00.

Hoeveel cursisten doen er mee?
Minimaal 14, maximaal 20.

Wat krijg je allemaal voor welke prijs?
• 2 complete dagen cursus waar je nog beter leert koken.
• Alle consumpties gedurende 2 dagen.
• 2 x huisgemaakte lunch.
• Het leerzame boek "Koken met Kennis".
€ 217 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 250 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug!
Vind je dat redelijk?


JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN!


Wat is koken met kennis?
Koken met Kennis is een manier van koken waarbij je wetenschappelijke kennis gebruikt om je kookprestaties te verbeteren in de stijl van Harold McGee. Recepten beschrijven namelijk alleen hoe je moet koken. In de cursus Koken met Kennis leer je ook waarom je het juist zo moet doen. We gaan van de eerste pannekoek die altijd mislukt naar het spierweefsel in je biefstuk.

Waarover ga je leren?
Op de eerste cursusdag gaan we in op de vraag hoe je de basissmaken zoet, zuur, zout, bitter, vet en umami zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken in de keuken. Kortom: hoe ga je om met de chemie van de smaak?

Wat je leert:
• Wat smaak en aroma is en hoe we het waarnemen
• Hoe je aroma's kunt 'vangen' en bewaren
• Hoe je aroma's vrij laat komen in het eten
• Hoe je met deze kennis bijvoorbeeld zeer smakelijke sauzen en stoofpotten bereidt

Op de tweede cursusdag behandelen we de kookeigenschappen van de belangrijkste productgroepen: vlees, vis, groenten en zetmeel. Je leert hoe ze reageren op temperatuur, zuur, base en zout. Met deze kennis krijg je meer controle over diverse kooktechnieken, zoals koken, bakken, braden, stoven, stomen, grillen, pocheren en sous-vide koken. Een ervaren chefkok heeft hier jaren over gedaan, maar jij kunt het in twee dagen leren! Tijdens de cursusdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af.

Docent Eke Mariën
De bekende kok Eke Mariën werkt als freelance foodstylist en productonwikkelaar, hij schrijft kookboeken en ontwikkelt recepten voor diverse (kook)tijdschriften. Op zijn platform Koken met Kennis vind je zeer veel video's en recepten. Hij verzorgt ook de cursus Bakken met Kennis.

Na een studie communicatiewetenschap en een korte loopbaan als trainer, heeft hij zich omgeschoold tot kok. Eke begon snel voor zichzelf als ondernemer met een cateringbedrijf, restaurant en later ook een eetwinkel. Samen met fysisch chemicus Jan Groenewold schreef hij de Cook & Chemist-kookboeken, over de wetenschap van het koken. Cursusleider is kok en vinoloog Robert Verweij. Hij wil ook altijd meer leren over de technische kant van koken, net als jij.

Voor wie is de kookcursus?
De cursus Koken met Kennis is voor iedereen die zijn kookkunst een verdiepingsslag wil geven en die meer wil weten over wat er gebeurt in de pannen of in de oven. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign, etc.) Kortom: de fans van Harold McGee die culinaire kennis om willen zetten in goede gerechten. Door te koken met kennis leer je het kookproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen. Enige affiniteit met exacte vakken is een pre, maar het belangrijkst is een passie voor koken. Van restaurantkoks tot hobbykoks.

Waarom ga je de cursus "Koken met Kennis" volgen bij Eke Mariën?
• Je groeit door in je vak of hobby: je gaat beter koken.
• Je leert Koken met de K van Kennis.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over koken en voeding groeit.
• Ons doel is om van jou een betere kok te maken, ook al heb je al veel ervaring.

Meedoen met de kookcursus?
Wil je veel meer weten over de technische kant van koken en proeven en zeker weten dat er plaats voor je is? Wacht niet te lang (want de cursus zit vaak al vroeg vol) en schrijf je in! Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.
 
IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS KOKEN MET KENNIS

Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

OVERTUIG ME