TeesT
Contact

Bakken met Kennis

• Wil je meer controle over je bakresultaten?
• Wil je je bakkunsten een verdiepingsslag geven?
• Wil je precies weten wat er gebeurt met je deeg of beslag in de oven?
Volg dan de cursus Bakken met Kennis met Eke Mariën!

Samenvatting
• 2 dagen van 10:00 tot 16:00 beter leren bakken
• Kookstudio te Midden-Nederland met gratis parkeren
Eke Mariën is bekend van de kookboeken Cook & Chemist
• Gericht op professionele koks en patissiers
• Niet goed? Geld terug!

Waar is kookcursus?
Kookstudio IJsselstein (2 minuten van de A2 bij Utrecht)
Route en parkeerinformatie

Wanneer is de cursus in 2019?
4 & 5 februari (gaat door, nog maar 4 plekken!)

Hoe laat is de cursus?
Van 10:00 tot 16:00.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 complete dagen cursus waar je nog beter leert bakken.
• Alle consumpties gedurende 2 dagen.
• 2 x huisgemaakte lunch.
• Het leerzame kookboek "Bakken met Kennis".
€ 209 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 239 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug!
Vind je dat redelijk?


JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN!


Wat is Bakken met kennis?
Bakken met Kennis is een manier van bakken waarbij je wetenschappelijke kennis gebruikt om bakprestaties te verbeteren in de stijl van Shirley O’ Corriher (BakeWise) en Harold McGee. Recepten beschrijven namelijk alleen hoe je moet bakken. In de cursus Bakken met Kennis leer je ook waarom je het juist zo moet doen. Zo krijg je meer controle over je bakresultaten en kun je je taarten, koekjes en cakes perfectioneren.

Voor wie?
De cursus Bakken met Kennis is voor iedereen die zijn bakkunsten een verdiepingsslag wil geven. Voor iedereen die meer wil weten over wat er gebeurt in een deeg of beslag. Dat zijn kookfanaten, professionals, weetjesfreaks, hobbykoks en studenten (levensmiddelentechnologie, koks, fooddesign). Door te bakken met kennis leer je het bakproces écht kennen en groeit je controle over de resultaten. En daarmee vergroot je de kwaliteit en je creatief vermogen. Enige affiniteit met exacte vakken is een pre, maar het belangrijkst is een passie voor bakken.

Wat gaan we doen?
Op de eerste cursusdag starten we met de functies van de ‘Big Five’ (bloem, eieren, water, vocht en vet). Dat is de basis van elk gebak. Eke legt uit wat de rol is van elk ingrediënt in het eindresultaat en hoe je ze kunt weglaten of vervangen als je gluten, lactose, geraffineerde suiker of dierlijke producten wilt vermijden. ’s Middags brengen we de theorie in praktijk aan de hand van koekjes en cakes.

Op de tweede dag behandelen we de ins & outs het bakproces in vijf stappen: meten & wegen, mengen, materialen, bakken en afkoelen. Deze kennis nemen we ’s middags mee tijdens het perfectioneren van hartige en zoete taarten. Tijdens de cursusdagen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Eke zal diverse technieken demonstreren, maar er is ook tijd om zelf aan de slag te gaan.

Docent Eke Mariën
De bekende kok Eke Mariën werkt als freelance foodstylist en productonwikkelaar, hij schrijft kookboeken en ontwikkelt recepten voor diverse (kook)tijdschriften. Op zijn platform Koken met Kennis vind je zeer veel video's en recepten. Hij verzorgt ook de cursus Koken met Kennis.

Na een studie communicatiewetenschap en een korte loopbaan als trainer, heeft hij zich omgeschoold tot kok. Eke begon snel voor zichzelf als ondernemer met een cateringbedrijf, restaurant en later ook een eetwinkel. Samen met fysisch chemicus Jan Groenewold schreef hij de Cook & Chemist- kookboeken, over de wetenschap van het koken.

Cursusleider is kok en vinoloog Robert Verweij. Hij wil ook altijd meer leren over de technische kant van patisserie, net als jij.

Waarom ga je de cursus "Bakken met Kennis" volgen bij Eke Mariën?
• Je groeit door in je vak of hobby: je gaat beter bakken.
• Je leert Bakken met de B van Buitengewoon.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over bakken en voeding groeit.
• Ons doel is om van jou een betere patissier te maken, ook al heb je al veel ervaring.

Boekrecensies
Vegetopia
Gereon's keuken
Marijke’s Media Keuken
De Hippe Vegetarïer
Patesserie
Ontroerendlekker

Meedoen met de bakcursus?
Wil je veel meer weten over de technische kant van patisserie en zeker weten dat er plaats voor je is? Wacht niet te lang (want de cursus zit vaak al vroeg vol) en schrijf je in! Dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.

 
IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS BAKKEN MET KENNIS


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

OVERTUIG ME