TeesT
Contact
SAKÉcursus

Waar is de saké cursus?
De cursus saké vindt plaats in "Shun", de professionele Japanse demokeuken van Yama Foods te Utrecht. 2 minuten van de A2, gratis parkeren voor de deur. Meer info over de locatie

Hoe lang duurt de cursus over saké?
1 dag van 10:00 tot 16:30

Wanneer is de saké cursus te Utrecht?
16 mei 2019

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• Een hele dag saké-cursus op hoog niveau in een Japanse kookstudio van 10:00 tot 16:30
• Japanse lunch
• Het saké-getuigschrift voor...
€ 118 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 139 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)

En ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug!
Vind je dat redelijk?

Jullie saké-docent
Leren saké proeven doen we van Japan-expert Arjan Siemerink. Hij werkte in diverse restaurants met 2 en 3 Michelinsterren. Z'n specialiteit is de Aziatische keuken, met name de Japanse keuken, sushi en saké. Vandaar dat hij Creative Chef is bij het Japanse Yama Foods te Utrecht. Vanuit die positie doceert hij ook saké aan chefkoks en sommeliers van diverse Michelinsterren-restaurants.


IK WIL MEEDOEN MET DE SAKÉ CURSUS EN SCHRIJF ME IN


Is het wat voor jou?
De Japanse keuken kenmerkt zich door eenvoud, umami, balans, respect, versheid en de juiste bereiding. Eenvoud betekent echter niet altijd dat Japans koken makkelijk is. De Japanse saké cursus is geschreven voor sommeliers, foodies, vinologen, en horecapersoneel. We beginnen met de basis van saké en gaan dan de diepte in. Na de cursus ontvang je een stijlvol getuigschrift.

Wat leer je op de cursus saké?
Op de saké cursus leer je hoe saké word gemaakt. Op die manier dat je kunt onderscheiden wat je proeft in het glas.Dit is de beste manier om de complexe wereld van Japanse saké te leren. Uiteindelijk zul je na deze cursus een goeie start hebben om saké echt te leten begrijpen. We behandelen:
• Basis principe sake bereiding
• De belangrijkste types en soorten saké
• Hoe saké te serveren (temperatuur, glaswerk)
• Factoren die de smaak van saké beïnvloeden
• Hoe saké te omschrijven in een tasting

De dag zal vooral bestaan uit klassikaal les over saké. Daarbij zijn diverse saké-proeverijen: je proeft minstens 12 tot 15 soorten saké.
De lunch zal bijpassend aan het thema een Japans karakter hebben, in de vorm van een bentobox.

Waarom ga je de sakécursus volgen bij Arjan Siemerink?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Arjan is de Japanse Keuken-autoriteit van Nederland.
• De perfecte plek om meer te leren naast de A2 bij Utrecht (gratis parkeren).
• Yama is een Japans familiebedrijf met een lange traditie.
• Gegarandeerd de snelste manier om heel veel over de Japanse saké te leren.

Aansluitende cursussen
Sushi cursus
Fermentatie cursus
Thee cursus
Wijncursus

Meedoen?
Wil je veel meer leren over saké en zeker weten dat er plaats voor je is op de saké cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SAKÉ


TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen