TeesT
Contact

Vleescursus met slager Erik Waagmeester

Wil je meer leren over vlees?
Hoe je het verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken?
Wil je meer gave onbekende vleesdelen leren kennen?

Wij gaan je helpen.


Cursus over vlees en biefstuk


Doelgroep
De inhoud van de cursus over vlees is gericht op (hobby)koks, slagers, thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers, foodies, leerling-koks en vleesverkopend personeel. Hobbykoks zijn dus welkom, lees wel even onze waarden! Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met vlees is handig maar niet verplicht.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Waarom loopt gehakt soms leeg in de pan? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf? We hebben alvast wat praktische vleestips op een rijtje gezet zoals tips over sousvide koken!

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard bespreken we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Het is geen kookcursus: het is een cursus voor iedereen die graag vlees bereidt en er meer over wil weten. Je kunt vlees dus veel beter bereiden na de cursus, omdat je er meer kennis van hebt. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod. 

De lunch is eenvoudig doch voedzaam met uiteraard het besproken vlees. Vaak is dat steak tartare van bijvoorbeeld bavette met daarna ribeye van de Big Green Egg. (hoe doet Robert dat?) Denk bij dag 2 aan krokant buikspek met huisgemaakte kimchi of de huisgemaakte boudin noir met van Erik Waagmeester. Of iets iets anders in die geest.


DIRECT INSCHRIJVEN


Programma
• Technische delen verwerken
• Demo varken/rund/lam uitbenen
• Werken met vlees
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Garing van vlees

Waar is de vleescursus?
De vleescursus vindt plaats bij een groot en professioneel vleesbedrijf: Kraan Vlees te Utrecht.
Meer over de locatie


Hoe lang is de vleescursus?
De cursus over vlees beslaat 2 donderdagen van 09:30 tot 15:30. 

Wanneer is de vleescursus?
• 3 & 17 oktober 2019 (gaat door, laatste plekken!)
• 12 & 26 maart 2020 (Early Bird korting tot 31 december!)


Vlees informatie op de cursus met slager uit Amsterdam


Wat kost het en wat levert het je op?
• 2 dagen vleescursus van de beste slager van Amsterdam
• 2 x nogal carnivore lunch
• Alle consumpties in de 2 dagen (fris/koffie/thee)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor...
De normale prijs is 370 euro (320 excl. btw)
De Early Bird prijs is 345 euro (299 excl. btw)

Kwaliteitsgarantie
Ben je niet tevreden?
Dan krijg je gewoon je geld terug!
Vind je dat redelijk?

Jullie vleesdocent
De bekende Amsterdamse slager Erik Waagmeester volgde de slagersvakschool, waarna een ‘werkplek’ bij Slagerij De Wit in Amsterdam volgde. Hier werd Erik verliefd op het slagersvak en na 18 jaar nam hij Slagerij De Wit over. Erik weet precies waar zijn vlees vandaan komt en kan daardoor kwaliteit garanderen. Hij gaat op bezoek bij de boer waar hij bijvoorbeeld zelf de koeien uitkiest, deze komen uitsluitend uit Noord-Holland. De dieren verwerkt hij dan ook van kop tot staart.

Vleesheld Erik Waagmeester levert zijn worst, ham, paté en vlees aan (top)restaurants en speciaalzaken in Amsterdam en omstreken. Zijn prijswinnende worsten, vooral de echt Amsterdamse (gerookte) ossenworst, zijn legendarisch. Het goede nieuws: graag deelt hij z'n enorme vleeskennis met jou! Cursusleider en chefkok is Robert Verweij van TeesT.


JA, IK DOE MEE MET DE VLEESCURSUS


Quotes van cursisten
Al honderden (hobby)koks hebben zeer veel geleerd van slager Erik Waagmeester, enkele quotes:
"Als kok kun je vlees beter bereiden als je er meer vanaf weet."
"Nu heb ik een heleboel lastige vragen voor m'n slager..."
"Met die onbekende vleesdelen kunnen we origineel zijn en geld verdienen!"

Leesvoer over vlees
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken

Vragen?

Bel, app of mail me via de contactpagina.

Checken!
Onze andere cursus over vlees: vlees bereiden.

Wil je meedoen?
Wil je meer weten over vlees en zeker weten dat er plek voor je is op de cursus over vlees? Het aantal deelnemers is beperkt, wacht daarom niet te lang en schrijf je hieronder in. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


NU INSCHRIJVEN


Nog niet overtuigd?
Geen probleem, kan gebeuren!
Wellicht kunnen we wat zorgen wegnemen...

STEL EEN VRAAG

OVERTUIG ME

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen

 



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Wat is het verschil tussen de vleescursus en cursus vlees bereiden?
Ik heb bijna geen tijd voor een cursus?
Wat gebeurt er als ik me inschrijf?