WIJNcursus SDEN 1, SDEN 2, SDEN 3, WIJN en SPIJS cursus

Prijzen, programma en inschrijvingen:
Wijncursus IJsselstein (Utrecht)    
Wijncursus Beverwijk (Noord-Holland)
Wijncursus Schoonhoven (Zuid-Holland)

 

TeesT verzorgt 7 wijncursussen: 

"Wijnvignet" op SDEN 1 niveau: 2 avonden voor iedereen die wat meer wil weten over wijn.
"Wijnoorkonde" op SDEN 2 niveau: 4 avonden voor de startende wijnliefhebber.
"Wijnbrevet" op SDEN 3 niveau:  8 avonden voor de gevorderde wijnliefhebber en professional.
"Proeven als een Prof": wijn proeven op SDEN 4 niveau met Magister Vini en wijnproefkampioen Udo Göebel.
"Wijn en spijs cursus" te IJsselstein en Beverwijk.
"Wijncursus Oude & Dure wijn" te IJsselstein
"Wijncursus Italië"
te IJsselstein
"Cursus saké" te Utrecht

LET OP: DE OUDE SWEN 1, 2 EN 3 INDELING VAN WIJNCURSUSSEN IS GEWIJZIGD!
MEER INFO OVER WIJNCURSUS NIVEAUS SDEN 1, SDEN 2 EN SDEN 3


IJsselstein (Utrecht), Schoonhoven en Beverwijk zijn de steden waar de wijncursus en wijn-spijs-cursus word gegeven. De wijncursussen worden verzorgd door vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren? We hebben alvast wat praktische wijntips op een rijtje gezet, net als ons wijn-proef-systeem! Of wil je gewoon gratis onze reader SDEN wijncursus ontvangen?In de wijncursus "Wijnvignet" op SDEN 1 niveau behandelen we de meest beroemde wijnstreken en hun wijnen. Druivenrassen, kenmerken en wijn leren proeven komen aan bod. Daarnaast krijgt u de kans om al uw vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn.
 
De wijncursus voor startende wijnliefhebbers beslaat 2 avonden van 19:00 tot 22:00. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 16 wijnen in totaal. U kunt na de wijncursus een officieel examen doen op zowel SDEN 1 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u het Wijnvignet.
Wijncursus exameninformatie: exameneisen
Wijncursus exameninformatie: data, tijden en kosten 


 

In de wijncursus "Wijnoorkonde" op SDEN 2 niveau behandelen we de meest interessante wijnstreken en hun wijnen. Klimaat, druivenrassen en culinaire gewoonten komen aan bod. Daarnaast krijgt u de kans om al uw vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn.
 
De wijncursus voor startende wijnliefhebbers beslaat 4 avonden van 19:00 tot 22:00. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 32 wijnen in totaal. U kunt na de wijncursus een officieel examen doen op zowel SDEN 2 niveau. Wanneer u slaagt ontvangt u de Wijnoorkonde.
Wijncursus exameninformatie: exameneisen
Wijncursus exameninformatie: data, tijden en kosten 

 


 

LET OP: DE KLASSIEKE SWEN 1, 2 EN 3 WIJNCURSUS INDELING IS GEWIJZIGD!
MEER INFO OVER SDEN 1, SDEN 2 EN SDEN 3


De wijncursus "Wijnbrevet" beslaat 8 avonden van 19:00 tot 22:00. Deze wijncursus is van het niveau SDEN 3.  Elke avond proeven we 9 wijnen, wat dus neerkomt op 72 wijnen totaal. Dit is veel, maar dit heeft u nodig om goed te leren proeven en een referentiekader op te bouwen. Het tempo van de cursus ligt hoog. Die snelheid is prettig, maar houdt ook in dat u iedere week thuis de stof dient voor te bereiden. De les is bedoeld voor wijn proeven, verdieping, gezelligheid en vragen stellen. Een kleine basis aan wijnervaring is aan te raden, maar iedereen kan meedoen aan de wijncursus.

Een officieel diploma is het doel van de cursus. U kunt na de wijncursus een officieel examen doen op zowel SDEN 3 niveau (niet inbegrepen). Wanneer u slaagt ontvangt u het Wijnbrevet.
Exameninformatie: exameneisen
Exameninformatie: data, tijden en kosten 


Prijzen, programma en inschrijvingen:
Wijncursus IJsselstein (Utrecht)    
Wijncursus Beverwijk (Noord-Holland)
Wijncursus Schoonhoven (Zuid-Holland)Veel gestelde vragen:
Hoe kan ik me inschrijven?