TeesT
Contact

Cursus pizza bakken

Jij wilt graag beter leren pizza bakken.
Wij gaan je helpen.

 

9 redenen om deze pizzacursus te volgen bij Simon Giaccotto
• Simon is de pizza-autoriteit van Nederland.
• Simon schrijver van standaardwerk de Pizzabijbel.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Gegarandeerd de snelste manier om nog zelf goede pizza te leren bakken.
• Pizza bakken vlakbij de A28, gratis parkeren.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over de pizza en de Italiaanse keuken groeit.
• Niet goed? Geld terug!


Pizza bakken cursus


Wanneer is de cursus?
• Dinsdag 30 juni 2020 (Apeldoorn)
• Woensdag 1 juli 2020 (Apeldoorn)
• Maandag 28 september (Apeldoorn)
• Dinsdag 29 september (Apeldoorn)
• Woensdag 21 oktober (Apeldoorn)
• Donderdag 22 oktober (Apeldoorn)

CHECK HIER ONZE CORONA MAATREGELEN VOOR TIJDENS DE CURSUS


Hoe laat is de cursus?
De cursus pizza bakken beslaat 1 dag van 10:00 tot 16:30.
Dus 6,5 uur leren over pizza en superverse pizza eten!

Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• Een volle dag pizzacursus van 2 professionals.
• De pizza-reader met recepten en theorie.
• Lunch van zelf gebakken pizza.
• Alle consumpties.
• Meeneem-pizza's voor het thuisfront voor...
€ 139 excl. btw
€ 160 incl. btw


whatsapp


Waar is de cursus?
Viva la Pizza
Hoornaar 30
Apeldoorn
Adres & route

Sfeerimpressie
Bekijk de foto's in ons album!

Waarom een pizzacursus?
Ons doel is om iedereen in Nederland meer kennis en kunde bij te brengen over pizza. Er is voldoende basisinformatie over pizza beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis. Bovendien spreken veel bronnen en recepten elkaar tegen. Het is vrij lastig om zelf thuis goed pizza te leren bakken. Maar ontspan! Daarom maken wij voor jou van alle losse stukjes pizza-informatie één begrijpelijk en kloppend verhaal. Je wilt een hoge en constante kwaliteit pizza, daarom leer je de pizza-processen begrijpen en beheersen.

Voor wie is deze cursus over pizza?
75% van de cursisten bakt pizza thuis, 25% is professioneel met pizza bezig. De inhoud van de cursus is gericht op fanatieke thuiskoks, foodies en pizza-verkopend personeel. Deze pizza-bak-cursus gaat verder waar een gezellige workshop pizza maken ophoudt. Veel cursisten vinden pizza bakken leuk maar willen een hoger niveau en altijd goede Pizza met de P van Perfect. Aan het eind van de cursusdag ontvangt men een stoer getuigschrift voor boven het bed.

Wat gaan we behandelen?
Geschiedenis en oorsprong van de pizza
Soorten pizza's (per streek/land)
Pizzadeeg: ingrediënten en recepten
Pizzadeeg maken, kneden en bewaren
Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
Pizza toppings net als op vakantie in Italië
Het bakproces van een pizza
Pizza bakken in een professionele elektrische oven
Pizza bakken in een elektrische oven thuis
Het opstoken van de houtoven / steenoven
Pizza bakken in een houtoven / steenoven
Pizza hardware voor thuis en in de horeca
Do's & dont's over pizza bakken
Thuis pizza's bakken met de pizzasteen


Cursus en workshop pizza bakken


Wat gaan we doen?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Cursisten leren we niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Na de pizzacursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en pizza's ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken, maar we bakken ook in een elektrische oven, zoals thuis. We hebben alvast wat praktische pizza-tips en nog meer pizza-tips op een rijtje gezet! We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Zie je jezelf al fantastische pizza maken en opdienen aan je gasten?

Jullie pizza-docent
Pizza-autoriteit Simon Giaccotto (zoon van een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder) is continu op zoek naar verbetering van zijn ultieme pizza en pizzadeeg. Met zijn bedrijf Viva la Pizza bakt hij door heel Nederland (en daarbuiten) pizza's op feestelijke gelegenheden. Uiteraard in traditionele, hout gestookte pizzaovens. Naast zijn pizza-workshops verzorgt hij nu ook de pizzacursus als pizzadocent bij TeesT omdat hij z'n pizza-kennis ook met jou wil delen. Simon is schrijver van het boek "De Pizzabijbel". Vinoloog en kok Robert Verweij is cursusleider. Hij wil als kok en kookliefhebber zelf ook altijd meer leren, net als jij.

Pizza filmpjes van onze docent Simon
Deel 1: Pizzadeeg maken, kneden, opbollen en rijpen
Deel 2: Pizzadeeg stretchen, toppen en bakken

• Wil je pizza's bakken en serveren als een echte pizzaiolo?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je zelf aan de slag op de cursus?
• Vraag je je af hoe ze die pizza's in Italië maken?
• Wil je in één dag écht goed leren pizza bakken?
• Bravo, je zit hier goed!

Gerelateerde cursussen
Brood bakken
Pasta maken
Italiaanse wijncursus

Quotes van cursisten
Al meer dan 500 cursisten hebben veel geleerd over pizza bakken bij TeesT en dit aantal groeit snel. Enkele citaten:
• Na één dag cursus gingen m'n pizza's van een 6 naar een 8,5! (pizza-liefhebber)
• Ik eet nooit meer afhaalpizza, laat staan diepvriespizza, nu ik weet hoe goed èchte pizza smaakt. (leerling-kok)
• Wat zijn er een hoop ideeën over pizza die helemaal niet kloppen. (culinair ondernemer)
• Als je alle 40 details kent en onder controle hebt, is pizza bakken heel eenvoudig! (chef-kok)

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de pizzacursus? Wacht niet te lang en schrijf je in, want dat is makkelijk en snel. Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis. Wil je de reader vast lezen zodat je al veel beter pizza gaat bakken? Mail me en we sturen hem (ook helemaal gratis) naar je toe!

JA, IK WIL MEEDOEN MET DE PIZZACURSUS EN SCHRIJF ME IN

TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen

 



Veel gestelde vragen:
Hoe moet ik pizzadeeg uitrollen?
Hoe maak ik pizzadeeg?
Waarom is mijn pizzabodem nat en klef?
Kan ik deze cursus kado geven?
Kan ik deze cursus kado geven?
Ik heb bijna geen tijd voor een cursus?
Wat gebeurt er als ik me inschrijf?
Waarom gaat je baas de cursus betalen?