TeesT
Contact

Sushi cursus & Japans koken

Samenvatting
• In twee dagen veel leren over sushi en Japans koken van een professional met sterren-ervaring
• Veel langer en completer dan een sushi-workshop
• Professionele Japanse sushi-studio dichtbij de snelweg in Utrecht
• Veel aandacht voor de perfecte sushirijst en Japanse eetcultuur
• Zeer hoge kwaliteit ingrediënten: je bent voor altijd verpest...

Waar is de cursus?
De cursus sushi maken & Japans koken vindt plaats in "Shun", de professionele Japanse demokeuken van Yama Foods te Utrecht.
2 minuten van de A2, gratis parkeren voor de deur. Meer info over de locatie

Hoe lang duurt de cursus?
Twee dagen van 10:00 tot 16:30. Dat is dus zes keer zo lang als een reguliere sushi-workshop

Hoeveel (hobby)koks doen er mee?
Het minimum aantal deelnemers is 10, het maximum is 14.

Wanneer is de cursus?
14 en 21 maart 2019

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 dagen sushi-cursus en Japans koken op niveau met de hoogste kwaliteit ingrediënten.
• Alle consumpties gedurende twee dagen
• De reader met sushi-informatie via PDF
• Japanse lunch met een glaasje wijn
• Zelf gemaakte sushi voor thuis
• Het getuigschrift voor...
€ 250 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 289 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?

Jullie sushi-docent
Leren sushi en sashimi maken doen we van Japan-expert Arjan Siemerink. Na de koksopleiding werkte hij in diverse restaurants met 2 en 3 Michelinsterren. Z'n specialiteit is de Aziatische keuken, met name de Japanse keuken en sushi. Vandaar dat hij Creative Chef is bij het Japanse Yama Foods te Utrecht, hier geeft hij de culinaire kennis en recepten door die hij heeft verworven bij beroemde Japanse chefkoks en op z'n reizen door Azië. Cursusleider is vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en kookliefhebber zelf ook altijd meer leren over de Japanse keuken, net als jij.


IK WIL MEEDOEN MET DE SUSHICURSUS EN SCHRIJF ME IN


Is het wat voor jou?
De Japanse keuken kenmerkt zich door eenvoud, umami, balans, respect, versheid en de juiste bereiding. Eenvoud betekent echter niet altijd dat Japans koken makkelijk is. De Japanse kookcursus is geschreven voor koks, fanatieke hobbykoks, foodies, journalisten, viswinkel medewerkers en horecapersoneel. Enige ervaring met sushi maken is handig maar niet verplicht. We beginnen met de basis van sushi en gaan dan de diepte in. Na de cursus ontvang je een stijlvol getuigschrift.

Wat behandelen we op de sushicursus?
• Cultuur: de Japanse keuken en z'n geschiedenis...
• Ingrediënten: rijst, vis, groenten, wasabi, nori, sojasaus...
• Techniek: rijst koken, sushi snijden, groenten bereiden...
• Hardware: matjes, sushimessen, rijstkokers...
• Authentieke dashi, teriyaki, yakitori, ramen noedels...

Dag 1 staat geheel in het teken van Japanse sushi. Op dag 2 behandelen we de Japanse keuken op toegankelijke wijze met respect voor de authentieke Japanse bereidingen. We doorlopen Japanse smaken en Japanse bereidingswijzes waardoor je in staat bent deze toe te passen en te herkennen:
•  De basis smaken van de japanse keuken
•  Dashi
•  Zelf de Japanse Bentobox bereiden voor de lunch
•  Teriyaki & Yakitori
•  Zelf Japanse miso leren maken en fermenteren
Aan het eind van dag 2 ben je in staat Japanse basisbereidingen, smaken en technieken toe te passen. De dag zal een mix zijn van presentatie & hands-on zelf koken.

Wat ga je doen?
Goede sushi maken en Japans leren koken is de kern van de cursus. Maar naast de sushi-technieken gaan we ook in op de essentie van sushi: de vorm, de temperatuur, de smaak en hoe maak je kombu dashi?. Sashimi is ook een onderdeel: we maken sashimi, nigiri sushi, gunkan sushi, maki sushi en hoso-uru-futo sushi. Na de sushi-cursus ken je ook alle kenmerken van ècht goede sushi en Japanse gerechten. We hebben alvast wat praktische sushitips en het sushi rijst recept op een rijtje gezet!

Waarom ga je de sushicursus volgen bij Arjan Siemerink?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter zelf sushi kunnen maken en de Japanse keuken .
• Arjan is de Japanse Keuken-autoriteit van Nederland.
• De perfecte sushi-keuken naast de A2 bij Utrecht (gratis parkeren).
• Yama is een Japans familiebedrijf met een lange traditie.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Gegarandeerd de snelste manier om heel veel over de Japanse keuken te leren.

Quotes van sushi-cursisten
• "Ik geef al jaren sushi-workshops, maar vandaag heb ik echt heel veel bijgeleerd!" (ondernemer)
• "Door dit niveau ingrediënten ben ik voorgoed verpest" (kok)
• "Eindelijk kan ik goede sashimi snijden en vis voor sushi prepareren" (sushi-liefhebber)
• "Dat er zoveel komt kijken bij sushirijst koken wist ik niet, maar nu kan ik het wel!" (kok)
• "Sashimi is rauwe vis, maar rauwe vis is niet zomaar sashimi" (vishandelaar)

Aansluitende cursussen
Cursus vis fileren
Fermentatie cursus
Thee cursus
Saké cursus

Meedoen?
Wil je kennis maken met de Japanse keuken en zeker weten dat er plaats voor je is op de sushi cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS JAPANS KOKEN


TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Wat betekent sushi?
Is dit een sushi workshop?
Hoe kan ik het best sushi rijst koken?
Kan ik deze cursus kado geven?