Reserveren voor Classic Wine Experience: gerijpte & luxe wijnen proeven
17 september & 1 oktober 2026
2 avonden
17 september & 1 oktober 2026
19:00 tot 22:00
€247 (incl. BTW)
Beschikbaarheid: Je hebt geluk! Er zijn nog 4 plekken beschikbaar.
Classic Wine Experience: gerijpte & luxe wijnen proeven
• Wil je prachtige wijnen proeven van hoog niveau en minstens 10 jaar oud?
• Wil je weten hoe je zelf een gebalanceerde wijnverzameling aanlegt?
• Wil je de juiste gerijpte wijn of gerechten serveren of bestellen tijdens een diner?
• Wil je je laten verwennen met Rioja, Vintage Port, Bordeaux, Madeira en Brunello?
• Mooi, je zit hier goed bij TeesT!
WEES ER SNEL BIJ, DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT!
Vinoloog-sommelier Robert Verweij
Robert is de sommelier en wijndocent van TeesT. Hij komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 23 jaar wijnproeverijen, wijnopleidingen en wijncursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Om een goede wijndocent en sommelier te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgden bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Door deze gezellige wijncursus bij TeesT geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!
Anne Brouwer
Verpleegkundige en wijnliefhebber
Voorbeeld wijnen
Alle wijnen zijn minstens 10 jaar oud, maar vrijwel allemaal ouder. Ze zijn van gerenommeerde wijnmakers uit bijvoorbeeld zoals Cahors, Riesling, Sauternes, Barbaresco, Rioja Gran Reserva, Rivesaltes, Vintage Port, Ribera del Duero, Madeira, Bordeaux, Coteaux du Layon en Brunello di Montalcino.
Programma avond 1
• Gerijpte wijnen proeven en serveren
• Openen met The Durand en de Vintage Port tang
• Decanteren & karafferen
• Wijn laten rijpen
• Oude wijnen kopen
• Je eigen wijnverzameling starten en onderhouden
Programma avond 2
• Zelf wijnen opleggen
• Je wijnkelder inrichten
• Beleggen in wijn (zin & onzin)
• Welke wijnen kun je laten rijpen?
• De verschillende jaargangen
• Gerijpte wijn & gerechten combineren
Wat krijg je en wat kost het?
• 2 avonden cursus en gerijpte wijnen proeven van vinoloog/sommelier Robert Verweij
• Direct bij inschrijving de volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00
• Alle consumpties gedurende 2 avonden, met aan het einde lekkere oude kaas
• Minstens 16 gerijpte, mooie wijnen om te proeven (€ 50,00 winkelprijs gemiddeld)
• De complete map met powerpoints, proefformulieren, proeflijsten en meer
• Het officiële getuigschrift voor aan je muur
• Méér dan 14.000 tevreden cursisten gingen je voor!
247 euro all-in
Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Na 3 wijncursussen bij TeesT kan ik nu veel beter wijn proeven en uitzoeken bij het eten, dankjewel!
Daan Hoekstra
Onderzoeker en wijnliefhebber
Waarom ga je de oude wijncursus volgen bij vinoloog-sommelier Robert Verweij?
• Je leert gegarandeerd veel over gerijpte en luxe wijn in korte tijd
• Exclusief: ruimte voor 12 cursisten per seizoen
• Direct bij inschrijving de volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 2 minuten van de A2
• Robert is zelf ervaren wijnverzamelaar
• Al duizenden tevreden wijncursisten gingen je voor
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 bij Facebook en Google
Voor wie is deze Classic Wine Experience?
Echte wijnliefhebbers natuurlijk, maar ook wijnprofessionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van gerijpte wijn. Liefhebbers die thuis niet elke week een wijn van 50 euro kunnen of willen open maken. Proevers die begrijpen dat gerijpte topwijnen een combinatie zijn van natuur, cultuur, toewijding en precisie.
Let op: er is maar ruimte voor 12 deelnemers per seizoen!
Waar is de wijncursus?
Bar Brasserie Joris
Weidstraat 2
IJsselstein (vlakbij Utrecht)
Gratis parkeren
• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom (ook eerste 2 uur gratis)
Openbaar vervoer
3 minuten lopen vanaf tramhalte IJsselstein Binnenstad
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
WEES ER SNEL BIJ, DE PLAATSEN ZIJN BEPERKT!