Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Prachtige kazen
Examen & diploma
Ervaren docenten
Kaas & wijn

LEER ECHT ALLES OVER KAAS VAN BETTY KOSTER

Ben jij een enthousiaste kaasliefhebber of kaasprofessional? Ben je gek op mensen verwennen met prachtige kaas en mooie wijn combinaties? Wil je meer weten over hoe kaas gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen alle kaasfamilies en kaaslanden?

TIP: zie ook onze workshop wijn & kaas combineren!

Inhoud

Betty Koster

Kaasspecialist Betty Koster

We zijn trots op onze samenwerking (al bijna 20 jaar) met Betty Koster. Ze is een echte kaaskenster met een zeer veel praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l’Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Betty is dan ook dé vrouw van wie je alles over kaas kunt leren.

Ze schreef een aantal boeken over kaas en is regelmatig te gast in TV programma’s zoals de Keuringsdienst van Waarde. Het is haar passie om haar enorme kennis te delen met gemotiveerde kaasliefhebbers zoals jij.

Chefkok Robert Verweij

Vinoloog Robert Verweij

Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door de cursus weet ik nu hoe ik meer kan genieten van kaas. Wijncombinaties, kaasfamilies, en dat allemaal met heerlijke kaas van Betty. Een goede en superleuke investering in mezelf!
Marieke Vos theecursus
Marieke Vos
Lerares & kaasliefhebber

De cursus over kaas en wijn

Samen hebben Betty en Robert een speciale kaascursus van 4 dagen over kaas ontworpen voor enthousiaste kaasliefhebbers. Deze  kaascursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna zit je al snel aan de kaas en wijn (maar ook thee en bier). Betty neemt je mee in de wereld van kaas en deelt haar enorme ervaring.

Wat is het doel van de kaascursus?

Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast word je veel beter en ervarener in het combineren van kaas en wijn.

Voor wie is de kaascursus?

Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaasverkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen.

Nieuw: persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Programma kaascursus

Programma dag 1
• Productie van kaas & de verschillende soorten kaasbereidingen
• Rondleiding op boerenkaasmakerij “De Groote Voort”, bekend van Olde Remeker
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
• Nederlandse kaas & kaasproeverij

Programma dag 2, 3 en 4
• Kaas en wijn combineren (zie ook de kaas/wijn workshop)
• Kaas en thee/bier combineren
• Kaas en wijn proeverij
• Kaas kopen, verkopen & bewaren
• Franse, Italiaanse, Engelse & Spaanse kaas
• Kaas uit de rest van de wereld
• Diverse kaasproeverijen
• Kaas serveren in restaurants

Programma dag 5
• Examen (1 dagdeel)

Praktische informatie

Hoe laat?
• Van 9:45 tot 10:00 is er koffie en thee
• Om 10:00 start de cursus
• De cursus duurt tot 17:00

Meenemen
• Je notitieblok
• Laarzen op dag 1 indien het regenachtig is

Ik vond het leuk dat er veel vakmensen uit de horeca en kaashandel waren. Ik heb echt superveel geleerd en genoten!
Rachel Jacobs
Fotograaf & kaasliefhebber

Waar is de cursus?

Locatie dag 1
Familie Van de Voort / Olde Remeker
Postweg 110, 6741 ML  Lunteren
Google Maps

Locatie dag 2, 3, 4 & examen
Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX  Beverwijk
Google Maps

Gratis parkeren te Beverwijk
• Langs de Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen Mc Donalds en BeterBed (100 meter lopen)

Niet parkeren a.u.b.
• Bij het cateringbedrijf van de buren
• Langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats)

4,5 dag
10:00 - 17:00
Beverwijk
Alleen topkaas
Winkelwagen
Scroll naar top