Docenten
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
4,5 dag
10:00 - 17:00
Beverwijk
€ 750
Cursusdata
4 daagse Kaas cursus met wijn en betty koster
Je wilt graag veel meer leren over kaas en het combineren van kaas en wijn?
Wij gaan je helpen.
Waarom ga je de kaascursus volgen bij Betty Koster?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je kunt nog beter kaas en wijn combineren
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn te laten genieten
Wat is het doel?
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast word je veel beter en ervarener in het combineren van kaas en wijn. We hebben alvast wat praktische kaas-tips op een rijtje gezet!
Voor wie?
Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaasverkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen.
Programma dag 1
• Productie van kaas & de verschillende soorten kaasbereidingen
• Rondleiding op boerenkaasmakerij “De Groote Voort”, bekend van Olde Remeker
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
• Nederlandse kaas & kaasproeverij
Programma dag 2, 3 en 4
• Kaas en wijn combineren
• Kaas en thee/bier combineren
• Kaas en wijn proeverij
• Kaas kopen, verkopen & bewaren
• Franse, Italiaanse, Engelse & Spaanse kaas
• Kaas uit de rest van de wereld
• Diverse kaasproeverijen
• Kaas serveren in restaurants
Programma dag 5
• Examen (1 dagdeel)
Wat krijg je en wat kost het?
• 4 dagen kaascursus van Betty Koster
• Rondleiding bij Olde Remeker door de bekroonde kaasmaker Jan Dirk v.d. Voort
• Het examen en het evt. diploma
• Wijn & kaas combineren met vinoloog Robert Verweij
• Alle consumpties gedurende 4 dagen
• 4 dagen lunch
• De reader met aanvullende lesstof
Voor € 750 (vrijgesteld van btw)
Kaascursus lesboek
Het kaasboek “500 favoriete kazen” van Betty Koster kost € 28,50 en is niet inbegrepen.
Locatie dag 1
Familie Van de Voort / Olde Remeker
Postweg 110, 6741 ML Lunteren
Google Maps
Locatie dag 2, 3, 4 & examen
Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk
Google Maps
Meenemen
• Je notitieblok
• Laarzen op dag 1
Gratis parkeren
• Langs de Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen Mc Donalds en BeterBed