Cursusdata

Docenten

Betty Koster
Ondernemer & kaas-heldin

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

4,5 dag

10:00 - 17:00

Beverwijk

€ 625

Je wilt graag veel meer leren over kaas en het combineren van kaas en wijn?
Wij gaan je helpen.

Betty Koster en Robert Verweij verzorgen samen de enige gastronomische kaascursus van Nederland. Deze cursus over kaas (en wijn) is een must voor iedereen die dagelijks met kaas bezig is.

Doelgroep
Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaasverkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen.

Doel
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast word je veel beter en ervarener in het combineren van kaas en wijn. We hebben alvast wat praktische kaas-tips op een rijtje gezet!

Programma dag 1
• Productie van kaas & de verschillende soorten kaasbereidingen
• Rondleiding op boerenkaasmakerij “De Groote Voort”, bekend van Olde Remeker
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
• Nederlandse kaas & kaasproeverij

Programma dag 2, 3 en 4
• Kaas en wijn combineren
• Kaas en thee/bier combineren
• Kaas en wijn proeverij
• Kaas kopen, verkopen & bewaren
• Franse, Italiaanse, Engelse & Spaanse kaas
• Kaas uit de rest van de wereld
• Diverse kaasproeverijen
• Kaas serveren in restaurants

Programma dag 5
• Examen (1 dagdeel)

Wat krijg je en wat kost het?
• 4 dagen kaascursus van Betty Koster
• Rondleiding bij Olde Remeker door de bekroonde kaasmaker Jan Dirk v.d. Voort
• Het examen en het evt. diploma
• Wijn & kaas combineren met vinoloog Robert Verweij
• Alle consumpties gedurende 4 dagen
• 4 dagen lunch
• De reader met aanvullende lesstof
Voor € 625 (vrijgesteld van btw)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie dag 1
Familie Van de Voort / Olde Remeker
Postweg 110, 6741 ML  Lunteren
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Locatie dag 2, 3, 4 & examen
Culinair Centrum Beverwijk
Wijkermeerweg 70
1948 NX  Beverwijk
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Kaascursus lesboek
Het kaasboek “500 favoriete kazen” van Betty Koster kost € 28,50 en is niet inbegrepen.

Waarom ga je de kaascursus volgen bij Betty Koster?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je kunt nog beter kaas en wijn combineren
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn te laten genieten

Scroll naar top