92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
LEER ECHT ALLES OVER KAAS VAN BETTY KOSTER
Ben jij een enthousiaste kaasliefhebber of kaasprofessional? Ben je gek op mensen verwennen met prachtige kaas en mooie wijn combinaties? Wil je meer weten over hoe kaas gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen alle kaasfamilies en kaaslanden?
TIP: zie ook onze workshop wijn & kaas combineren!
Inhoud
Kaasspecialist Betty Koster
We zijn trots op onze samenwerking (al bijna 20 jaar) met Betty Koster. Ze is een echte kaaskenster met een zeer veel praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l’Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Betty is dan ook dé vrouw van wie je alles over kaas kunt leren.
Ze schreef een aantal boeken over kaas en is regelmatig te gast in TV programma’s zoals de Keuringsdienst van Waarde. Het is haar passie om haar enorme kennis te delen met gemotiveerde kaasliefhebbers zoals jij.
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
De cursus over kaas en wijn
Samen hebben Betty en Robert een speciale kaascursus van 4 dagen over kaas ontworpen voor enthousiaste kaasliefhebbers. Deze kaascursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna zit je al snel aan de kaas en wijn (maar ook thee en bier). Betty neemt je mee in de wereld van kaas en deelt haar enorme ervaring.
Wat is het doel van de kaascursus?
Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast word je veel beter en ervarener in het combineren van kaas en wijn.
Voor wie is de kaascursus?
Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaasverkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen.
Nieuw: persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Programma kaascursus
Programma dag 1
• Productie van kaas & de verschillende soorten kaasbereidingen
• Rondleiding op boerenkaasmakerij “De Groote Voort”, bekend van Olde Remeker
• Demonstratie en uitleg door kaasmaker Jan-Dirk van de Voort
• Nederlandse kaas & kaasproeverij
Programma dag 2, 3 en 4
• Kaas en wijn combineren (zie ook de kaas/wijn workshop)
• Kaas en thee/bier combineren
• Kaas en wijn proeverij
• Kaas kopen, verkopen & bewaren
• Franse, Italiaanse, Engelse & Spaanse kaas
• Kaas uit de rest van de wereld
• Diverse kaasproeverijen
• Kaas serveren in restaurants
Programma dag 5
• Examen (1 dagdeel)
Praktische informatie
Hoe laat?
• Van 9:45 tot 10:00 is er koffie en thee
• Om 10:00 start de cursus
• De cursus duurt tot 17:00
Meenemen
• Je notitieblok
• Laarzen op dag 1 indien het regenachtig is
Waar is de cursus?
Locatie dag 1
Familie Van de Voort / Olde Remeker
Postweg 110, 6741 ML Lunteren
Google Maps
Locatie dag 2, 3, 4 & examen
Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk
Google Maps
Gratis parkeren te Beverwijk
• Langs de Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen Mc Donalds en BeterBed (100 meter lopen)
Niet parkeren a.u.b.
• Bij het cateringbedrijf van de buren
• Langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats)
Wijn en kaas combineren: do’s & dont’s
Wijn en spijs tips: kaas combineren met wijn
Workshop kaas & wijn combineren met chef-kok
17 tips voor een geslaagd kaasplateau
Kaasproductie: geschiedenis en de plaats
4 dagen kaas en wijn cursus met Betty Koster
Het kaas & wijn proefformulier
Kaas serveren en het kaasplateau
Kaas kopen, snijden & bewaren
4 avonden wijn en spijs cursus met vinoloog
Kaasproductie: het vee en het voer
Bacteriën en schimmels bij kaas
In de kaasmakerij: kaas maken
Column: “Restaurant Fromage”
Het kaas woordenboek
Kaas: korst en rijping
Kazen per land