Cursusdata

Docenten

Meneer Wateetons
Foodheld & Rookboekenschrijver

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

We leggen het uit in dit filmpje, maar hieronder ook even de samenvatting:

Op de vleescursus krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks.
Op de vleescursus is het 80/20 vlees/vlees bereiden, op  de cursus vlees bereiden is het 10/90 vlees/vlees bereiden.
De vleescursus is 2 dagen, de cursus vlees bereiden is 3 dagen.
De vleescursus is 50/25/25 rund/varken/lam, de cursus vlees bereiden is 50/50 rund/varken.
Je kunt beide cursussen volgen, er is maar een heel kleine overlap.

Vragen? Bel me op 06 388 279 59.

3 dagen

09:30 - 15:30

Utrecht

€ 459

Er is bij professionele koks en hobbykoks veel behoefte is aan méér vlees-skills. Veel van jullie zoeken naar méér kennis en techniek zodat je op een veel hoger niveau kunt koken dan het “recept-koken”. In deze cursus leer je de kleurings- en garingsprocessen begrijpen en beheersen. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap.

Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen. Welke eiwitten stollen wanneer? Wat doet colorozo-zout? Hoe houd je je stoofvlees smeuïg? Welk
zoutpercentage gebruik je bij het vlees roken en waarom?

Samenvatting
• 3 dagen cursus over vlees door een kok en een wetenschapper.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Cursuslocatie is een grote professionele slagerij te Utrecht.
• Je gaat zelf aan de slag met diverse vleesbereidingen.
• Na de cursus kun je nog veel beter vlees bereiden dan nu.

Wat gaan we behandelen?
• De nadruk ligt op rundvlees en varkensvlees
• Vleeseigenschappen & warenkennis: hoe herken je kwaliteit?
• De belangrijkste snelle bereidingstechnieken: vlees grillen, bakken & braden
• Low & slow bereidingen als vlees smoren & stoven, wat is ook alweer het verschil?
• Vlees roken: koud roken & warm roken
• Grote stukken vlees in z’n geheel bakken
• Leren verse en gefermenteerde worst maken
• Beschimmeld vlees: fermenteren met koji-kin
• Zelf leren charcuterie, vleeswaren & paté maken
• De zin en onzin van vlees pekelen en marineren
• Vlees pocheren & blancheren
• Rauwe bereidingen van vlees (ja, ook varken!)
• Vlees rijpen: wet aging & dry aging
• Nog meer low and slow: slowcooking & sousvide koken
• De cuissons van vlees
• Vlees grillen op de Big Green Egg

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor iedereen die met vlees werkt: koks, slagers, vleeshandel, catering en ondernemers. Omdat
we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies ook van harte welkom. Een vooropleiding is niet nodig. Doorgaans is 60% van de cursisten professioneel, 40% is hobbykok.

Locatie
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in vlees bereiden
• 3 x nogal carnivore lunch
• Alle lesmaterialen
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Het getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader met alle kennis en recepten voor…
€ 459 incl. btw
€ 399 excl. btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Waarom ga je de cursus vlees bereiding volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees bereiden in een korte tijd.
• Meneer Wateetons is de rook-, fermentatie en worst autoriteit van Nederland.
Robert is al 22 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.

Meer lezen over vlees
Vlees bakken
Vlees barbecueën
Vlees lijmen
Sousvide koken
Grote stukken vlees bakken
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Slowcooking: stoven, smoren & konfijten
Masterclass Biefstuk (video)

Scroll naar top