Cursusdata

Docenten

Meneer Wateetons
Foodheld & Kookboekenschrijver

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Vroeger was het lastig om aan starters te komen voor koji-kin, kimchi, tempeh, kefir, worst, komboecha of sojasaus. Tegenwoordig bied het internet uitkomst: op Starterculturen vind je vrijwel alles wat je nodig hebt. Om te fermenteren dan.

Deze pagina is van Meneer Wateetons: de Nederlandse fermentatie-autoriteit en docent van de 3-daagse fermentatie-cursus.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

We leggen het uit in dit filmpje, maar hieronder ook even de samenvatting:

Op de vleescursus krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks.
Op de vleescursus is het 80/20 vlees/vlees bereiden, op  de cursus vlees bereiden is het 10/90 vlees/vlees bereiden.
De vleescursus is 2 dagen, de cursus vlees bereiden is 3 dagen.
De vleescursus is 50/25/25 rund/varken/lam, de cursus vlees bereiden is 50/50 rund/varken.
Je kunt beide cursussen volgen, er is maar een heel kleine overlap.

Vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

3 dagen

09:30 - 15:30

Utrecht

€ 459

Corona informatie
• Voorbereiding COVID vaccinatie in volle gang.
• Goed nieuws: Corona updates van het RIVM & CBG.
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Er is bij professionele koks en hobbykoks veel behoefte is aan méér vlees-skills. Veel van jullie zoeken naar méér kennis en techniek zodat je op een veel hoger niveau kunt koken dan het “recept-koken”. In deze cursus leer je de kleurings- en garingsprocessen begrijpen en beheersen. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap.

Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen. Welke eiwitten stollen wanneer? Wat doet colorozo-zout? Hoe houd je je stoofvlees smeuïg? Welk zoutpercentage gebruik je bij het roken van vlees en waarom?

Samenvatting
• 3 dagen cursus over vlees door een kok en een wetenschapper.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Cursuslocatie is een professionele slagerij te Utrecht.
• Je gaat zelf aan de slag met diverse vleesbereidingen.
• Na de cursus kun je nog veel beter vlees bereiden dan nu.

Wat gaan we behandelen?
• De nadruk ligt op rundvlees en varkensvlees
• Vleeseigenschappen & warenkennis: hoe herken je kwaliteit?
• De belangrijkste snelle bereidingstechnieken: vlees grillen, bakken & braden
• Low & slow bereidingen als vlees smoren & stoven, wat is ook alweer het verschil?
• Vlees roken: koud roken & warm roken
• Grote stukken vlees in z’n geheel bakken
• Leren verse en gefermenteerde worst maken
• Beschimmeld vlees: fermenteren met koji-kin
• Zelf leren charcuterie, vleeswaren & paté maken
• De zin en onzin van vlees pekelen en marineren
• Vlees pocheren & blancheren
• Rauwe bereidingen van vlees (ja, ook varken!)
• Vlees rijpen: wet aging & dry aging
• Nog meer low and slow: slowcooking & sousvide koken
• De cuissons van vlees
• Vlees grillen op de Big Green Egg

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor iedereen die met vlees werkt: koks, slagers, vleeshandel, catering en ondernemers. Omdat we onze kennis met iedereen willen delen zijn thuiskoks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies ook van harte welkom. Een vooropleiding is niet nodig. Doorgaans is 60% van de cursisten professional, 40% is hobbykok.

Locatie
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in vlees bereiden
• 3 x carnivore lunch
• Alle lesmaterialen
• De rest van je leven betere kookresultaten
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Het getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De dikke reader met alle kennis en recepten voor…
€ 459 incl. btw
€ 399 excl. btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Meer lezen over vlees
Vlees bakken
Vlees barbecueën
Vlees lijmen
Sousvide koken
Grote stukken vlees bakken
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Slowcooking: stoven, smoren & konfijten
Masterclass Biefstuk (video)

Waarom ga je de cursus vlees bereiding volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees bereiden in een korte tijd.
• Meneer Wateetons is de rook-, fermentatie, charcuterie en worst autoriteit van Nederland.
Robert is al 22 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.

Scroll naar top