Thee cursus agenda

01
OKT
Theecursus 3 zaterdagen
1, 15 & 29 oktober 2022
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Zelf aan de slag
Altijd perfecte thee
Gecertificeerde theedocent
Tea & Food combineren

Haal meer uit je thee met theesommelier Mariëlla Erkens

Ben jij een echte theeliefhebber en hou je van lekkere thee die met aandacht is gezet? Wil je meer weten over hoe thee gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen theelanden en theesoorten? Heb je het gevoel dat jouw thee nog beter kan door het gebruik van de juiste tijd, temperatuur, doserering en water? Dan ben je bij Mariëlla aan het juiste adres.

Inhoud

Mariella Erkens

Jouw theedocent: theesommelier Mariëlla Erkens

We zijn trots dat Mariëlla bij ons de theecursus verzorgt. Ze is zowel SVH-gecertificeerd theesommelier als internationaal (ESTA) gecertificeerd theedocent. Daarnaast is ze bekend als thee-expert, vooral op het gebied van tea & food pairing. Ze was te gast bij diverse radio- en TV-programma’s en ze gaf interviews aan diverse kranten en magazines. Je kunt meer lezen op haar site: theesommelier.me

Mariëlla schreef het standaardwerk Thee, de Nuchtere Neef van Wijn, over thee en het combineren ervan met gerechten. Het boek is inmiddels ook in het Engels verschenen. Lees hier het interview erover en waarom ze lovende recensies kreeg in het NRC en de Volkskrant. Het is inmiddels in verschillende talen uitgebracht. Tijdens de theecursus worden de lunches verzorgd door…

Robert Verweij

Chefkok Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij zelf veel in zijn eigen ontwikkeling. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok. Je kent hem waarschijnlijk van TV-programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft niet in recepten als lesstof, maar meer in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou.

Door de cursus begrijp ik nu hoe ik de smaak van thee kan sturen door tijd, temperatuur en hoeveelheid. M'n gasten zijn echt verrast door de hoge kwaliteit, het was een goede investering in mezelf!
Marieke Vos theecursus
Marieke Vos
Lerares & theeliefhebber

De driedaagse cursus over thee

Samen hebben Mariëlla en Robert een speciale theecursus van 3 dagen over thee ontworpen. Voor ambitieuze theeliefhebbers en professionals die méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee. Een goed teken is dat er ook steeds meer horecamedewerkers meedoen!

Deze  theecursus heeft Mariëlla de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel aan de theetafel.  Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Je gaat aan de slag met groene thee, gele thee, witte thee, post-gefermenteerde  thee en Oolong thee.

thee recept

Tea & food pairing

We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Op dag 1 hebben we een tweegangenlunch, dag 2 en 3 genieten we van een driegangenlunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met liefde. We koken graag met groenten.

Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Je gaat zelf volop aan de slag met thee
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop “Perfecte Thee” kado!
• Je kunt beter thee bereiden en serveren
• Je kent alle tips & tricks van de thee-autoriteit van Nederland
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Honderden tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

MEEDOEN = MEER GENIETEN

Wat kun je na deze cursus?

√  Je thee smaakt veel lekkerder door kennis en ervaring
  Je kunt thee en gerechten combineren
  Je kent de verschillen tussen alle theesoorten
  Je weet veel over het belang van water waardoor je thee duidelijk beter smaakt
  Je kunt je gasten verwennen met fantastische thee

Praktische informatie


Wat krijg je tijdens de cursus?

• 3 dagen theecursus van een professionele, internationaal gecertificeerde theedocent
• 3 meergangenlunches, met liefde bereidt door chefkok Robert Verweij
• Mariëlla’s online workshop “perfecte thee” t.w.v. 15 euro (vandaag beginnen!)
• Alle lesmaterialen & de reader
• Het speciale theecursus getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De reader met thee recepten en lesstof
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A

Wat kost de theecursus?

€ 495

Wat zijn de tijden van de cursus?

• Van 9:45 tot 10:00 is de inloop
• Om 10:00 start de cursus
• Rond 16:30 ronden we af

Moet ik iets meenemen?
• Je notitieblok

Ik dacht dat ik wel thee kon zetten. Maar na 3 heerlijke dagen en de tips & tricks van Mariëlla is m'n thee nu lekkerder, zuiverder en constanter.
Rachel Jacobs
Fotograaf & theeliefhebber

Waar is de cursus?

Het Kruispunt
Touwlaan 36
3401 CB IJsselstein
Bekijk op Google Maps

Gratis parkeren
Op het parkeerterrein van de locatie

 Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens
• Cursuslocatie is IJsselstein, vlakbij Utrecht
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor de horeca

whatsapp logo
email
Heb je een vraag?

Stuur een mail!

HEERLIJKE THEE, DE REST VAN JE LEVEN

3 dagen
10:00 - 16:30
IJsselstein
€ 495
Scroll naar top