Thee cursus agenda
25 mei 2024 om 10:00
Gaat door, laatste plekken!
25 mei 2024 om 13:30
Gaat door, laatste plekken!
29 mei, 12 & 26 juni 2024Gaat door, laatste plekken!
INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Haal meer uit je heerlijke thee met theesommelier Mariëlla Erkens
Thee-mensen zijn leuke mensen. Ben jij ook zo’n echte theeliefhebber en hou je van lekkere thee die met aandacht is gezet? Heb je het gevoel dat jouw thee nog beter kan door het gebruik van de juiste tijd, temperatuur, dosering en water? Wil je meer weten over hoe thee gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen theelanden en theesoorten? Dan ben je bij Mariëlla aan het juiste adres, dit wil je niet missen. Er gaat een thee-wereld voor je open!
Inhoud
Jouw theedocente: theesommelier Mariëlla Erkens
We zijn trots dat Mariëlla bij ons de theecursus verzorgt. Ze is SVH-gecertificeerd theesommelier en theedocent. Daarnaast is ze bekend als thee-expert, vooral op het gebied van tea & food pairing. Ze was te gast bij diverse radio- en TV-programma’s en ze gaf interviews aan diverse kranten en magazines. Je kunt meer lezen op haar site: theesommelier.me
Mariëlla schreef het standaardwerk Thee, de Nuchtere Neef van Wijn, over thee en het combineren ervan met gerechten. Het boek is inmiddels ook in het Engels verschenen. Lees hier het interview erover en waarom ze lovende recensies kreeg in het NRC en de Volkskrant. Ook de Engelstalige versie heeft al veel succes. Tijdens de theecursus worden de lunches verzorgd door…
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok en vinoloog Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De cursus “Perfecte thee in 3 dagen”
Samen hebben Mariëlla en Robert een speciale theecursus van 3 dagen over thee ontworpen die uitgebreider en goedkoper is dan vergelijkbare cursussen over thee. Voor ambitieuze theeliefhebbers en professionals die méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee. Een goed teken vinden wij dat er ook steeds meer horecamedewerkers meedoen!
Deze theecursus heeft Mariëlla de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel aan de theetafel. Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Je gaat aan de slag met groene thee, gele thee, witte thee, post-gefermenteerde thee en Oolong thee.
Tea & food pairing
Veel van onze deelnemers kiezen bewust voor wat minder alcohol en zoeken naar een passend alternatief voor wijn en bier. We besteden daarom veel aandacht aan tea & food pairing. Op dag 1 en 3 hebben we een tweegangenlunch met verschillende theeën, dag 2 genieten we zelfs van een educatieve driegangenlunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met liefde. We koken graag met groenten.
Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je gaat zelf volop aan de slag met thee
• De cursus is goedkoper èn uitgebreider dan vergelijkbare cursussen
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop “Perfecte Thee” kado
• Je kunt beter thee bereiden en serveren
• Je leert alle tips & tricks van de thee-autoriteit van Nederland
• Duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
WIJ GEVEN KOOK- EN WIJNCURSUSSEN SINDS 2003
Wat kun je na deze cursus?
√ Je thee smaakt veel lekkerder door kennis en ervaring
√ Je kunt goed thee en gerechten combineren
√ Je kent de verschillen tussen alle theesoorten
√ Je weet veel over het belang van water waardoor je thee duidelijk beter smaakt
√ Je kunt jezelf en je gasten verwennen met fantastische thee
Wat zijn de verschillen tussen thee workshop en thee cursus?
• De workshop is 1 dagdeel, de cursus is 3 hele dagen, dus 6 keer zo lang
• De workshop bevat 1 onderwerp, de cursus bevat alle onderwerpen
• Je kunt wel 2 verschillende thee workshops op 1 dag volgen
• De cursus bevat 3 uitgebreide lunches voor tea & food pairing
• Op de cursus ga je vaker zelf aan de slag met thee
• De workshop is goedkoper en kan een introductie zijn voor de cursus
Praktische informatie
Wat krijg je tijdens de cursus?
• 3 dagen theecursus van een professionele, gecertificeerde theedocent met 12 jaar ervaring
• 3 meergangenlunches, met liefde bereidt door chefkok Robert Verweij
• Mariëlla’s online workshop “perfecte thee” t.w.v. 25 euro (vandaag beginnen!)
• Alle lesmaterialen & de reader met recepten
• Het speciale theecursus getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
Wat kost de theecursus?
Normaal kost deze investering in jezelf € 650 maar de tijdelijke aanbieding is € 549 all in!
En ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!
Wat zijn de tijden van de cursus?
• Van 9:45 tot 10:00 is de inloop
• Om 10:00 start de cursus
• Rond 16:30 ronden we af
Moet ik iets meenemen?
• Je notitieblok
Het cursus adres voor thee in IJsselstein
Het Kruispunt
Touwlaan 36
3401 CB IJsselstein
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Op het parkeerterrein van de locatie
Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing
• Eventueel als vervolg op de thee workshop
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens
• Cursuslocatie is IJsselstein, vlakbij Utrecht
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor de horeca
BIJ TEEST LEER JE NÓG BETER KOKEN & BAKKEN