Cursusdata
Docenten
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Delen met je vrienden
Veel gestelde vragen
Wist je dat je de aroma’s in thee net zo kunt beschrijven als die in wijn? Zoals je in witte wijn groene appels kunt tegenkomen, of hout, of perzik, of in rode wijn kersen, specerijen, cacao, zo kan dat in thee precies zo.
Foodpairing met thee heeft heel veel raakvlakken met die met wijn. Er zijn heel veel overeenkomsten tussen thee en wijn. Terroir, vakmanschap, eeuwenoude kennis van zaken, het belang van de pluk, het klimaat, de manier van proeven en de aroma’s. In thee zijn zelfs nog veel meer aroma’s te ontdekken dan in wijn.
Een groene thee bijvoorbeeld kan ruiken naar verse jonge peultjes, erwtjes, kool, andijvie, geroosterde noten, maar ook naar zeewier, spinazie, gerookte vis, rijst, en zelfs naar knapperig gebakken kip.
In de theecursus met chef-kok en theesommelier Mariëlla Erkens leer je de diverse aroma’s van diverse soorten thee ontdekken en herkennen.
Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.
Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.
Natuurlijk niet, je bent druk!
Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.
Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.
Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.
Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.
Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.
Link + sendyman en teest vertrouwd adres.
Kruideninfusies komen niet aan bod. We werken alleen met echte thee, van hoge kwaliteit. Alle zes de theetypes komen aan bod en zullen worden geproefd. Ook wordt er uitgelegd wat de verschillen zijn tussen de 6 theetypes en wat de verschillen zijn binnen de theetypes.
Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.
We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.
Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.
Meer hierover vind je bij onze waarden.
En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.
Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.
Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland. Daar zijn we op voorbereid.
Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.
Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.
3 dagen
10:00 - 16:30
IJsselstein
€ 475
Corona informatie
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
• Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
• Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen
Update: voor deze cursus hebben we een nieuwe, zéér grote ruimte geboekt! Foto’s op verzoek via Whatsapp. De 2 cursussen van 2020 gaan dus door, er zijn nog een paar plekken.
Er is bij de horeca en gasten veel behoefte aan nieuwe thea-skills. Veel theeliefhebbers zoals jij willen veel méér dan even een theezakje hengelen. Ze willen genietmomenten met thee van hoog niveau en een hoogwaardig alcoholvrij alternatief in het restaurant. Wij gaan je helpen.
Je leert hoe je het beste thee kunt zetten op verschillende manieren, waardoor je thee veel lekkerder smaakt. We onderwijzen je in de techniek die we zullen onderbouwen. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, theeroeverijen en natuurlijk veel zelf uitproberen. Je krijgt uitgebreide kennis over water, temperaturen, verhoudingen en theesoorten.
Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing.
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens.
• Cursuslocatie is IJsselstein, naast de A2 bij Utrecht, gratis parkeren.
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor horeca en theehandel.
• Niet goed? Geld terug!
Wat gaan we behandelen?
• De productie van thee & verschillende soorten thee
• Praktijk: de perfecte thee zetten
• Basistraining tea and food
• Veel chocolade & thee pairing met single origin chocolade
• Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
• Thee serveren in de horeca
• Geld verdienen met betere thee in de horeca
• De Chinese theeceremonie
• Veel hands-on training, dus zelf thee zetten
• Verfijnde coldbrew maken
Doelgroep
50% van van de cursisten bestaat uit theeliefhebbers die meer willen leren over thee. 25% werkt in de theehandel of in een theewinkel en 25% is werkzaam in de horeca of het horeca onderwijs. De theecursus is een diepgaande cursus over thee waarin je belangrijke basiskennis over thee opdoet.
Locatie
Het Kruispunt
Touwlaan 36
3401 CB IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.
Tea & food pairing
We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Dag 1 hebben we een 2-gangen-lunch, dag 2 en 3 genieten we van een 3-gangen-lunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met
een hoop liefde. We koken graag met groenten.
Voorbeeldgerechten
• Geïmpregneerde zalm | Ingemaakte komkommer | Viseitjes | Furikake
• Tonkotsu ramen | 12-uur spek | 63 °C eitje | Lenteui
• Gepofte bloemkoolcrème met miso | Gebruneerde amandelen | Vanille-olie
• Wortel-gember-ijs | Amsterdamse ui | Boerekolimo
• Eendenborst | Donkere 82% saus met kriekenbier | Cacaonibs
• Chocolate pudding | Cashew-koffie-kaneel-krokant
Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen professionele theecursus van een theesommelier
• 3 x met liefde bereide lunches (2 gangen en 3 gangen) door kok/vinoloog Robert Verweij
• Alle lesmaterialen
• Het getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De reader met thee recepten en lesstof voor…
Early Bird € 449 (excl btw € 386, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 475 (excl btw € 408, binnen 10 weken voor aanvang)
Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie
Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla Erkens?
• Je leert gegarandeerd heel veel over thee in een korte tijd.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee.
• Mariëlla Erkens is de tea & food autoriteit van Nederland.
• Je leert beter thee bereiden en serveren
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.