Thee cursus agenda

01
OKT
Theecursus 3 zaterdagen
1, 15 & 29 oktober 2022
03
OKT
Theecursus 3 maandagen
3, 17 & 31 oktober 2022
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!
Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Zelf aan de slag
Altijd perfecte thee
Ervaren theesommelier
Tea & Food combineren

Haal meer uit je thee met theesommelier Mariëlla Erkens

Ben jij een echte thee-liefhebber en houdt je van mooie thee die met aandacht gezet is? Wil je meer weten over hoe thee gemaakt wordt en wat de verschillen zijn tussen thee-landen en thee-soorten? Heb je het gevoel dat jouw thee nog beter kan door de juiste tijden, temperatuur en het perfecte thee-water? Dan ben je bij Mariëlla aan het juiste adres.

Inhoud

Mariella Erkens

Jouw theedocent: theesommelier Mariëlla Erkens

We zijn trots dat Mariëlla bij ons de theecursus verzorgd. Ze is bekend uit diverse media als thee-specialist en Nederlands Kampioen Theesommelier. Haar bedrijf heet Theesommelier.me. Daarnaast is ze chefkok en chocolade-expert, wat de link naar foodpairing logisch en leuk maakt. Mariëlla schreef het standaardwerk over thee en gerechten combineren. Lees hier het interview erover en waarom ze lovende recensies kreeg in het NRC en de Volkskrant. Het is inmiddels in verschillende talen uitgebracht. De lunches van de thee-cursus worden verzorgd door de eigenaar van TeesT: Robert Verweij

Robert Verweij

Chefkok Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgde bij hem kooklessen in verschillende onderwerpen op verschillende niveaus. Hij investeerde sinds 1997 zelf veel in zijn eigen ontwikkeling. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok. Je kent hem waarschijnlijk van TV-programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Het is Robert’s missie om alle koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft niet in recepten als lesstof, maar meer in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door z’n lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al z’n tips en geheimen met jou.

Door de cursus begrijp ik nu hoe ik de smaak van thee kan sturen door tijd, temperatuur en hoeveelheid. M'n gasten zijn echt verrast door de hoge kwaliteit, het was een goede investering in mezelf!
Marieke Vos theecursus
Marieke Vos
Lerares & theeliefhebber

De driedaagse cursus over thee

Samen hebben Mariëlla en Robert een speciale theecursus van 3 dagen over thee ontworpen. Voor ambitieuze thee-liefhebbers tussen de 30 en 65 die méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een supermarkt theezakje. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echte goede thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee. Een goed teken is dat er ook steeds meer horeca-medewerkers meedoen!

Deze  theecursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel aan de thee-tafel.  Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle thee maakt waar je trots op kunt zijn. Je gaat aan de slag met groene thee, zwarte thee, witte thee, gele thee, Pu Er  thee en Oolong thee.

thee recept

Tea & food pairing

We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Dag 1 hebben we een 2-gangen-lunch, dag 2 en 3 genieten we van een 3-gangen-lunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met een hoop liefde. We koken graag met groenten.

Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Je gaat zelf volop aan de slag met thee
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee
• Je kunt beter thee bereiden en serveren
• Je kent alle tips & tricks van de thee-autoriteit van Nederland
• Honderden tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

OMDAT JE HET WAARD BENT

Wat kun je na deze cursus?

√  Je thee is van veel hogere kwaliteit door kennis en ervaring
  Je kunt goed thee en gerechten combineren
  Je kent de verschillen tussen theelanden en theesoorten
  Je weet heel veel over water waardoor je thee veel zuiverder smaakt
  Je kunt je gasten verwennen met fantastische thee

Praktische informatie

Wat kost de cursus?

• 3 dagen theecursus van een professionele theesommelier
• 3 x met liefde bereide lunches door chefkok Robert Verweij
• Alle lesmaterialen
• Het mooie getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De reader met thee recepten en lesstof voor…
€ 475

Hoe laat is de cursus?

• Van 9:45 tot 10:00 is de inloop
• Om 10:00 start de cursus
• Rond 16:30 ronden we af

Moet ik iets meenemen?
• Je notitieblok
• Je mag je plaatselijke leidingwater meenemen om te meten

Ik dacht dat ik wel thee kon zetten. Maar na 3 heerlijke dagen en de tips & tricks van Mariëlla is m'n thee nu lekkerder, zuiverder en constanter.
Rachel Jacobs
Fotograaf & theeliefhebber

Waar is de cursus?

Het Kruispunt
Touwlaan 36
3401 CB IJsselstein
Bekijk op Google Maps

Gratis parkeren
Op het parkeerterrein van de locatie

 Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens
• Cursuslocatie is IJsselstein, vlakbij Utrecht
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor de horeca

Stel je vraag via Whatsapp
email
Heb je een vraag?

Stuur ons een email!

PRACHTIGE THEE, DE REST VAN JE LEVEN

3 dagen
10:00 - 16:30
IJsselstein
€ 475
Scroll naar top