Cursusdata

Docenten

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Veel gestelde vragen

3 dagen

10:00 - 16:30

IJsselstein

€ 475

Cursusdata

Er is bij de horeca en gasten veel behoefte aan nieuwe thea-skills. Veel theeliefhebbers zoals jij willen veel méér dan even een theezakje hengelen. Ze willen genietmomenten met thee van hoog niveau en een hoogwaardig alcoholvrij alternatief in het restaurant. Wij gaan je helpen.

Je leert hoe je het beste thee kunt zetten op verschillende manieren, waardoor je thee veel lekkerder smaakt. We onderwijzen je in de techniek die we zullen onderbouwen. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, theeroeverijen en natuurlijk veel zelf uitproberen. Je krijgt uitgebreide kennis over water, temperaturen, verhoudingen en theesoorten.

Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing.
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens.
• Cursuslocatie is IJsselstein, naast de A2 bij Utrecht, gratis parkeren.
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor horeca en theehandel.
• Niet goed? Geld terug!

Wat gaan we behandelen?
• De productie van thee & verschillende soorten thee
• Praktijk: de perfecte thee zetten
• Basistraining tea and food
• Veel chocolade & thee pairing met single origin chocolade
• Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
• Thee serveren in de horeca
• Geld verdienen met betere thee in de horeca
• De Chinese theeceremonie
• Veel hands-on training, dus zelf thee zetten
• Verfijnde coldbrew maken

Doelgroep
50% van van de cursisten bestaat uit theeliefhebbers die meer willen leren over thee. 25% werkt in de theehandel of in een theewinkel en 25% is werkzaam in de horeca of het horeca onderwijs. De theecursus is een diepgaande cursus over thee waarin je belangrijke basiskennis over thee opdoet.

Locatie
Het Kruispunt
Touwlaan 36
3401 CB IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Tea & food pairing
We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Dag 1 hebben we een 2-gangen-lunch, dag 2 en 3 genieten we van een 3-gangen-lunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met
een hoop liefde. We koken graag met groenten

Voorbeeldgerechten
• Geïmpregneerde zalm | Ingemaakte komkommer | Viseitjes |  Furikake
• Tonkotsu ramen | 12-uur spek | 63 °C eitje | Lenteui
• Gepofte bloemkoolcrème met miso | Gebruneerde amandelen | Vanille-olie
• Wortel-gember-ijs | Amsterdamse ui | Boerekolimo
• Eendenborst | Donkere 82% saus met kriekenbier | Cacaonibs
• Chocolate pudding | Cashew-koffie-kaneel-krokant

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen professionele theecursus van een theesommelier
• 3 x met liefde bereide lunches (2 gangen en 3 gangen) door kok/vinoloog Robert Verweij
• Alle lesmaterialen
• Het getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De reader met thee recepten en lesstof voor…
€ 475 (excl btw € 408)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla Erkens?
• Je leert gegarandeerd heel veel over thee in een korte tijd.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee.
• Mariëlla Erkens is de tea & food autoriteit van Nederland.
• Je leert beter thee bereiden en serveren
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.

Goed nieuws! Alle cursussen kunnen weer plaats vinden “zoals normaal”

Tip:
Schrijf je op tijd in, de inschrijvingen gaan erg hard op het moment!

Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld!
• Tot 14 dagen voor aanvang mag je altijd gratis annuleren
• Voor de kookcursussen is géén QR-code nodig, voor de wijncursussen wel
• Voor vragen kun je altijd Robert appen of bellen via 06 388 279 59
• Meer info over de cursusgarantie & inschrijvingen

Scroll naar top