Cursusdata

Docenten

Theesommelier Mariëlla Erkens
Theesommelier & theedocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Wist je dat je de aroma’s in thee net zo kunt beschrijven als die in wijn? Zoals je in witte wijn groene appels kunt tegenkomen, of hout, of perzik, of in rode wijn kersen, specerijen, cacao, zo kan dat in thee precies zo.

Foodpairing met thee heeft heel veel raakvlakken met die met wijn. Er zijn heel veel overeenkomsten tussen thee en wijn. Terroir, vakmanschap, eeuwenoude kennis van zaken, het belang van de pluk, het klimaat, de manier van proeven en de aroma’s. In thee zijn zelfs nog veel meer aroma’s te ontdekken dan in wijn.

Een  groene thee bijvoorbeeld  kan ruiken naar verse jonge peultjes, erwtjes, kool, andijvie, geroosterde noten, maar ook naar zeewier, spinazie, gerookte vis, rijst, en zelfs naar knapperig gebakken kip.

In de theecursus met chef-kok en theesommelier Mariëlla Erkens leer je de diverse aroma’s van diverse soorten thee ontdekken en herkennen.

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

3 dagen

10:00 - 16:30

IJsselstein

ACTIE! € 449

Er is bij de horeca en gasten veel behoefte aan nieuwe thea-skills. Veel theeliefhebbers zoals jij willen veel méér dan even een theezakje hengelen. Ze willen genietmomenten met thee van hoog niveau en een hoogwaardig alcoholvrij alternatief in het restaurant. Wij gaan je helpen.

Je leert hoe je het beste thee kunt zetten op verschillende manieren, waardoor je thee veel lekkerder smaakt. We onderwijzen je in de techniek die we zullen onderbouwen. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, theeroeverijen en natuurlijk veel zelf uitproberen. Je krijgt uitgebreide kennis over water, temperaturen, verhoudingen en theesoorten.

Samenvatting
• 3 dagen theecursus van 10:00 tot 16:30.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Veel thee proeven en aandacht voor thee & food pairing.
• Docent is de bekende theesommelier Mariëlla Erkens.
• Cursuslocatie is IJsselstein, naast de A2 bij Utrecht, gratis parkeren.
• Voor theeliefhebbers, maar ook voor horeca en theehandel.
• Niet goed? Geld terug!

Wat gaan we behandelen?
• De productie van thee & verschillende soorten thee
• Praktijk: de perfecte thee zetten
• Basistraining tea and food
• Veel chocolade & thee pairing met single origin chocolade
• Hardware: theepotten, zeefjes en glaswerk
• Thee serveren in de horeca
• Geld verdienen met betere thee in de horeca
• De Chinese theeceremonie
• Veel hands-on training, dus zelf thee zetten
• Verfijnde coldbrew maken

Doelgroep
50% van van de cursisten bestaat uit theeliefhebbers die meer willen leren over thee. 25% werkt in de theehandel of in een theewinkel en 25% is werkzaam in de horeca of het horeca onderwijs. De theecursus is een diepgaande cursus over thee waarin je belangrijke basiskennis over thee opdoet.

Locatie
Kookstudio IJsselstein
Kamerlingh Onneslaan 21
3401 MZ IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Tea & food pairing
We besteden veel aandacht aan tea & food pairing. Dag 1 hebben we een 2-gangen-lunch, dag 2 en 3 genieten we van een 3-gangen-lunch. Kok en vinoloog Robert Verweij bereidt eenvoudige, doch voedzame gerechten met
een hoop liefde. We koken graag met groenten

Voorbeeldgerechten
• Geïmpregneerde zalm | Ingemaakte komkommer | Viseitjes |  Furikake
• Tonkotsu ramen | 12-uur spek | 63 °C eitje | Lenteui
• Gepofte bloemkoolcrème met miso | Gebruneerde amandelen | Vanille-olie
• Wortel-gember-ijs | Amsterdamse ui | Boerekolimo
• Eendenborst | Donkere 82% saus met kriekenbier | Cacaonibs
• Chocolate pudding | Cashew-koffie-kaneel-krokant

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen professionele theecursus van een theesommelier
• 3 x met liefde bereide lunches (2 gangen en 3 gangen) door kok/vinoloog Robert Verweij
• Alle lesmaterialen
• Het getuigschrift
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De reader met thee recepten en lesstof voor…
Early Bird € 449 (excl btw € 386, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 475 (excl btw € 408, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Waarom ga je de theecursus volgen bij Mariëlla Erkens?
• Je leert gegarandeerd heel veel over thee in een korte tijd.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goede thee.
• Mariëlla Erkens is de tea & food autoriteit van Nederland.
• Je leert beter thee bereiden en serveren
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.

Scroll naar top