Wijncursus agenda

04
MRT
4 daagse kaascursus met Betty Koster
Voorjaar 2024, start 4 maart
Gaat door, laatste plekken!
06
MRT
Culinaire citytrip naar Rome
6 t/m 9 maart 2024
Gaat door, laatste plekken!
11
MRT
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
11 & 12 maart 2024
Gaat door, laatste plekken!
17
MRT
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
Zondag 17 maart 2024 om 11:00
Gaat door, laatste plekken!
21
MRT
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
Donderdag 21 maart 2024 om 19:00
Gaat door, laatste plekken!
04
APR
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
4 & 18 april 2024
Uitverkocht!
22
APR
Wijncursus SDEN 2 “Ik weet méér van Wijn”
22 april, 6, 13 & 27 mei 2024
Gaat door, laatste plekken!
15
MEI
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
Woensdag 15 mei 2024 om 19:00
Gaat door, laatste plekken!
Exclusief kennispakket “Wijn Proeven” (tijdelijk gratis!)

OMDAT JE VAN DE GEZELLIGHEID HOUDT

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

MÉÉR WIJN

Echt goed proeven doe je met een volle mond

BITTERBALLEN

Aan het eind van de cursus, als enige wijncursus in Nederland!

GEEN SPUUGBAK

Uitspugen kan altijd later op de avond nog

GEZELLIGHEID

Niet teveel moeilijke taal en droge stof, wel met humor

2 avonden pret in IJsselstein met de Foute Wijncursus!

Ben jij een startende of licht gevorderde wijnliefhebber met gevoel voor humor? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijnlanden en druiven? Wil je dat je wijncursus-avond ook een avondje uit is? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed!

Inhoud

Robert Verweij kookcursus chefkok

Vinoloog Robert Verweij

Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire cursus bedrijf TeesT.

Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door deze gezellige wijncursus bij TeesT geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!

Wat kun en ken je na de wijncursus?

De Foute Wijncursus is op SDEN 1 niveau: we behandelen we de meest beroemde wijnstreken en hun wijnen. Druivenrassen, kenmerken en de basis van wijn leren proeven komen aan bod. Daarnaast krijg je de kans om al je vragen te stellen: over het kopen, bewaren, wijn & spijs en het proeven van wijn. Een vooropleiding is niet nodig. Thuis indrinken mag wel.

Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 16 wijnen in totaal. Je krijgt wat meer dan op een normale wijncursus en er zijn geen spuugbakken. Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes.

Waarom ga je de Foute Wijncursus volgen?

• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt
• Het is een leuke kruising tussen een cursusavond en een avond uit
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop wijn proeven gratis
• Je kunt de cursus cadeau geven of stiekem op de zaak laten factureren
• Je kunt na de cursus op vrijdagavond het gezellige IJsselstein in
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2 en de tram/bus halte
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A als je iets vergeten bent

Voor wie?

De gezellige wijnliefhebber die wel wat wil leren, maar niet al te serieus

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

MEEDOEN = 2 AVONDEN FEEST

Praktische informatie

Wat kost de Foute Wijncursus?

• 2 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De online workshop wijn proeven van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Alle wijnen, bitterballen, proefformulieren en consumpties gedurende 2 avonden voor…
€ 160

Wijncursus boek

Het SDEN 1 lesboek “Ik weet wat van wijn” is niet verplicht, maar we raden het wel aan. Het lesboek dien je zelf te bestellen, het is niet inbegrepen in de wijncursus.

Wijncursus examen doen

Als je nog wat weet de volgende ochtend, kun je na de wijncursus officieel examen doen op zowel SDEN 1 niveau. Wanneer je slaagt ontvang je het Wijnvignet: een reden om wat lekkers open te trekken, dus. In Nederland zijn cursusaanbieders en exameninstanties gescheiden, wij nemen dus geen examens af. Check hier de examendata, tijden en kosten.

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Na 3 wijncursussen bij TeesT kan ik nu veel beter wijn proeven en uitzoeken bij het eten, dankjewel!
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo

EN NEEM JE VRIENDEN MEE

2 avonden
19:00 - 22:30
IJsselstein
€ 160
Winkelwagen
Scroll naar boven