Brood agenda
MEEDOEN = BETER BROOD BAKKEN
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Bak zelf altijd lekker luchtig brood met zuurdesem of gist na deze cursus!
Ben jij een enthousiaste hobby-bakker en ben je gek op lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar wil je graag luchtiger brood bakken wat altijd lukt? Wil je meer soorten brood bakken, ook broden die je nu nog niet kent? Wil je meer kennis en kunde over brood en deeg, zodat je deeg altijd perfect rijst?
Inhoud
Bakker Edwin Klaasen
Zuurdesemkenner Edwin startte in 2007 met Desemenzo. Sinds 2022 heeft hij een gloednieuwe bakkerij: BroodHeeren. Het is zijn bakkerij, brood-speeltuin en kenniscentrum. Het enthousiasme van deze charismatische bakker is aanstekelijk. Edwin heeft duizenden mensen beter brood leren bakken. We zijn blij en vereerd dat hij zijn gevoel en enorme kennis met jou wil delen in onze workshops en cursussen over brood bakken. Hij heeft voor jou vast wat tips over zuurdesembrood bakken.
De cursus brood bakken
Voor hobbybakkers heeft Edwin 3 speciale brood-bak-cursussen ontworpen van 2 dagen. Voor ambitieuze thuisbakkers tussen de 30 en 65 die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bakken van goed brood. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met originele, goed gelukte broden.
Deze cursus brood bakken heeft hij de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna zit je al snel met je handen in het deeg. Edwin laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle broden bakt waar je trots op kunt zijn.
Programma "Italiaans Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Italiaans vloerbrood
• Crescente (voordeeg)
• Focaccia & ciabatta
• Stromboli & plaatpizza
Programma "Hollands Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Volkorenbrood & tarwebrood
• Busbrood & wit brood
• Bolletjes & pistoletten
• Gistdeeg, biga & voordeeg
• Tarwe, spelt & rogge
• Fries suikerbrood & krentenmik
Programma "Frans Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Alles over zuurdesem maken
• Croissant & pain au chocolat
• Brioche, epi & fougasse
• Pain de Campagne zuurdesem
• Gist baguette & zuurdesem baguette
Waarom de cursus brood bakken volgen bij Edwin?
• Je groeit door in je vak of hobby
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland
• De bakkerij van BroodHeeren is dichtbij de snelweg en parkeren is gratis
• Al meer dan 2500 tevreden cursisten gingen je voor
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
MEEDOEN = BETER BROOD BAKKEN
Wat kun en ken je na de cursus?
Je begrijpt en beheerst het hele brood-bak-proces. Je gaat niet zomaar “recepten maken” maar Edwin leert je de technieken en wetenschap achter het brood bakken. Hierdoor wordt jouw brood voortaan beter, smakelijker en luchtiger. Beloofd!
Samenvatting
• 2 dagen leren brood bakken van èchte bakkers
• Mogelijk als vervolg op onze workshop brood bakken
• Je gaat al snel zelf aan de slag met gave degen en stoer brood
• Voor startende en gevorderde hobby-bakkers
• Veel theorie en veel praktijk
Wat krijg je en wat kost het?
• 2 volle dagen broodcursus van echte professionals
• 2 x lunch van heerlijk knapperig brood en biologische streekproducten
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• Veel gebakken brood voor thuis
• De reader met alle informatie en recepten
€ 395
Hoe laat?
• Van 9:45 tot 10:00 is er koffie
• De cursus start om 10:00 stipt
• De cursus duurt tot 16:30 à 17:00
Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Een grote tas
Waar ga je brood bakken?
Broodheeren
Elftweg 44
Raamsdonksveer
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Voor de deur bij Broodheeren. Rijd iets verder het bedrijventerrein op naar de tweede rij met panden. Je kunt zowel de voor- als achteringang gebruiken.
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
PERFECT GEREZEN BROOD? MAKKELIJK GEMAAKT!
Stuur ons een email!