Cursusdata

Docenten

Edwin Klaasen
Bakker en brood-held

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Nee, deze cursus gaat veel verder dan een gezellige workshop. U leert brood begrijpen: van de ingredienten tot de processen die zich afspelen tijdens kneden, rijzen en bakken.

We bakken onze eigen lunch, en uiteraard krijgt iedere cursist z’n zelfgebakken brood mee naar huis.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

2 dagen

10:00 - 16:30

Vianen

€ 345

Er is bij koks en hobby-bakkers veel behoefte is aan nieuwe brood-skills. Wij gaan je helpen. We hebben vast wat tips over brood bakken voor je op een rijtje gezet.

Je leert bij ons het hele brood-bak-proces begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk veel zelf bakken.

Samenvatting
• 2 dagen leren brood bakken van 3 professionals.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Je gaat al snel zelf aan de slag met gaaf degen en stoer brood.
• De bakkerij is naast de A2 in Midden Nederland.
• Voor hobby-bakkers, maar ook voor koks.
• Veel theorie en veel praktijk.

Doelgroep
De cursus is gericht op thuisbakkers en koks. 75% van de cursisten bakt thuis brood, 25% bakt brood in een restaurant of cateringbedrijf. Deze broodbakcursus gaat verder waar een gezellige workshop brood bakken ophoudt. Vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding of veel ervaring is niet nodig. We beginnen bij het begin en gaan dan de diepte in.

Locatie
Bakker Steehouder
Voorstraat 95
4132 AP Vianen
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 volle dagen broodcursus van 3 professionals
• 2 x lunch
• alle consumpties gedurende 2 dagen
• Zelf gebakken brood voor thuis en wat lekkers van Edwin
• het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen
de complete baklijn bloem en meel van Edwin voor het thuis brood bakken voor…
€ 297 excl btw
€ 345 incl btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Programma broodcursus “Nederlands Brood”
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Volkorenbrood & tarwebrood
• Busbrood & wit brood
• Bolletjes & pistoletten
• Gistdeeg, biga & voordeeg
• Tarwe, spelt & rogge
• Fries suikerbrood
• Krentenmik

Programma “Italiaans Brood”
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Italiaans vloerbrood
• Crescente (voordeeg)
• Focaccia
• Ciabatta
• Panettone
• Stromboli
• Plaatpizza

Programma “Frans Brood”
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Alles over zuurdesem maken
• Croissant & pain au chocolat
• Brioche, epi & fougasse
• Pain de Campagne zuurdesem
• Gist baquette
• Zuurdesem baquette

Reviews en blogs over onze cursus brood bakken
Facebook recensies  |  Trouw  |  Marije bakt brood  |  Baksels.net  Frits de Klerk Simones Kitchen  |  Zoete broodjes

Video’s met Edwin Klaasen
Introductie brood bakken
Zuurdesem maken
Brooddeeg maken
Brooddeeg kneden
Deeg opbollen en voorrijs
Brood modelleren, narijs en bakken

Waarom ga je de cursus brood bakken volgen bij bakker Edwin Klaasen?
Je groeit door in je vak of hobby.
Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren.
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland.
• De bakkerij is dichtbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Al meer dan 1000 tevreden cursisten gingen je voor.

Is de broodcursus uitverkocht? Schrijf je dan in voor de wachtlijst.

Scroll naar top