Wijncursus agenda
7 okt, 4, 18 nov & 25 nov (examen 13 jan ’25)
Uitverkocht!
17 okt, 14 & 28 nov, 12 dec 2024
Uitverkocht!
25 oktober, 8 & 22 november 2024
Uitverkocht!
24 en 31 mrt, 7 en 14 april 2025 (examen 19 mei)
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Meer weten van Italiaanse wijn? 3 avonden van Barolo tot Chianti
Houd jij van Italiaanse wijn? Wil je leren en proeven wat er zo bijzonder en uniek is aan Italiaanse wijn? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijngebieden en Italiaanse druiven? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! Op deze wijncursus kun je achterover zitten en met mede-liefhebbers veel mooie Italiaanse wijnen proeven.
Inhoud
Vinoloog Robert Verweij
Robert komt uit een gezellige familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire cursus-bedrijf TeesT.
Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.
Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.
Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.
Inhoud van de wijncursus
In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelen we de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen. Druivenrassen, kenmerken en de basis van wijn leren proeven komen aan bod. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 24 wijnen in totaal.
We leren vooral over de Italiaanse cultuur, wetgeving, druivenrassen en wijnstreken. Waarom smaakt een wijn van Sicilië zo anders dan een wijn uit Toscane? We proeven vrolijk wit van 7 euro voor op het terras maar ook serieuze Barolo of een gerijpte Brunello di Montalcino van 50 euro.
Programma
• Avond 1: Introductie Italiaanse wijn, wetgeving & Zuid-Italiaanse wijngebieden.
• Avond 2: Midden-Italiaanse wijngebieden zoals Chianti in Toscane.
• Avond 3: Noord-Italiaanse wijngebieden zoals Piëmonte en het Gardameer.
Wat kun en ken je na de wijncursus?
Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Deze cursus wil je dus niet missen!
Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes.
Waarom de wijncursus volgen bij Robert Verweij?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de winkel of het restaurant
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Als je een les mist kun je deze gewoon inhalen
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over Italiaanse wijn en Italiaans eten groeit.
Voor wie is deze wijncursus?
De echte liefhebbers van Italiaanse wijn natuurlijk. Dat zijn vooral mensen zoals jij die thuis graag Italiaanse wijn drinken. Maar ook professionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van Italiaanse wijn. Basiskennis over wijn is handig, maar zeker niet noodzakelijk.
INVESTEER IN JOUW CULINAIRE LIFESTYLE
Praktische informatie
Wat kost de Italiaanse wijncursus?
Je krijgt:
• 3 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Alle Italiaanse representatieve wijnen inclusief Barolo, Brunello & Amarone
• De online workshop wijn proeven van 25 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Het officiële getuigschrift van TeesT
197 euro all-in!
En als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!
Wijncursus boek
Heel leerzaam is het boek Wijngids Italië van Marie Florence van Es. Het is facultatief om hem zelf te aan te schaffen. Dit boek is ook de leidraad in de wijncursus en biedt verdieping in de meeste DOC’s en DOCG’s. Ook heel handig als naslagwerk als je naar Italië op vakantie gaat.
Waar is de wijncursus?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Parkeren
• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
OMDAT JE BIJ TEEST INVESTEERT IN JEZELF