Wijncursus agenda

04
MRT
4 daagse kaascursus met Betty Koster
Voorjaar 2024, start 4 maart
Uitverkocht!
04
APR
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
4 & 18 april 2024
Uitverkocht!
22
APR
Wijncursus SDEN 2 “Ik weet méér van Wijn”
22 april, 6, 13 & 27 mei 2024
Gaat door, laatste plekken!
15
MEI
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
Woensdag 15 mei 2024 om 19:00
Uitverkocht!
18
SEP
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
18 september 2024
Gaat door, laatste plekken!
19
SEP
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
19 september 2024
07
OKT
4 daagse kaascursus met Betty Koster
7 oktober, 4, 18 nov & 25 november 2024
07
OKT
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
7 & 21 oktober 2024
17
OKT
Wijncursus SDEN 2 “Ik weet méér van Wijn”
17 okt, 14 & 28 nov, 12 dec 2024
25
OKT
Wijncursus “Fantastische Italiaanse Wijn”
25 oktober, 8 & 22 november 2024
30
OKT
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
30 oktober & 13 november 2024
19
NOV
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
19 november 2024
10
DEC
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
10 december 2024
11
DEC
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
11 december 2024
00
MND
Culinaire citytrip naar Rome
Najaar 2024
Exclusief kennispakket “Wijn Proeven” (tijdelijk gratis!)

INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

ERVAREN VINOLOOG
LUXE WIJNEN
VEEL PROEVEN
TOEGANKELIJK

Meer weten van Italiaanse wijn? 3 avonden van Barolo tot Chianti

Houd jij van Italiaanse wijn? Wil je leren en proeven wat er zo bijzonder en uniek is aan Italiaanse wijn? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijngebieden en Italiaanse druiven? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! Op deze wijncursus kun je achterover zitten en met mede-liefhebbers veel mooie Italiaanse wijnen proeven.

3
4
2
5
1
Previous slide
Next slide

Inhoud

Robert Verweij kookcursus chefkok

Vinoloog Robert Verweij

Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire cursus bedrijf TeesT.

Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als spreker en Aanbevolen Wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door deze gezellige wijncursus bij TeesT geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!

Inhoud van de wijncursus

In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelen we de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.  Druivenrassen, kenmerken en de basis van wijn leren proeven komen aan bod. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 24 wijnen in totaal.

We leren vooral over de Italiaanse cultuur, wetgeving, druivenrassen en wijnstreken. Waarom smaakt een wijn van Sicilië zo anders dan een wijn uit Toscane? We proeven vrolijk wit van 7 euro voor op het terras maar ook serieuze Barolo of een gerijpte Brunello di Montalcino van 50 euro.

Programma
• Avond 1: Introductie Italiaanse wijn, wetgeving & Zuid-Italiaanse wijngebieden.
• Avond 2: Midden-Italiaanse wijngebieden zoals Chianti in Toscane.
• Avond 3: Noord-Italiaanse wijngebieden zoals Piëmonte en het Gardameer.

Wat kun en ken je na de wijncursus?

Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Deze cursus wil je dus niet missen!

Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes.

Waarom de wijncursus volgen bij Robert Verweij?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de winkel of het restaurant
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Als je een les mist kun je deze gewoon inhalen
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over Italiaanse wijn en Italiaans eten groeit.

Voor wie is deze wijncursus?

De echte liefhebbers van Italiaanse wijn natuurlijk. Dat zijn vooral mensen zoals jij die thuis graag Italiaanse wijn drinken. Maar ook professionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van Italiaanse wijn. Basiskennis over wijn is handig,  maar zeker niet noodzakelijk.

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

WIJ GEVEN KOOK- EN WIJNCURSUSSEN SINDS 2003

Praktische informatie

Wat kost de Italiaanse wijncursus?

Je krijgt:
• 3 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Alle Italiaanse representatieve wijnen inclusief Barolo, Brunello & Amarone
• De online workshop wijn proeven van 25 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Het officiële getuigschrift van TeesT
Normaal € 199 maar tijdelijk 167 euro all-in!
En als je niet tevreden bent krijg je gewoon je geld terug!

Wijncursus boek

Heel leerzaam is het boek Wijngids Italië van Marie Florence van Es. Het is facultatief om hem zelf te aan te schaffen. Dit boek is ook de leidraad in de wijncursus en biedt verdieping in de meeste DOC’s en DOCG’s. Ook heel handig als naslagwerk als je naar Italië op vakantie gaat.

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Na 3 wijncursussen bij TeesT kan ik nu veel beter wijn proeven en uitzoeken bij het eten, dankjewel!
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo

BIJ TEEST LEER JE NÓG BETER KOKEN & BAKKEN

Winkelwagen
Scroll naar boven