Wijncursus agenda

09
OKT
Wijncursus SDEN 1
Maandag 9 & 23 okt 2023
24
OKT
VIP Workshop kaas & wijn
24 oktober 2023 om 19:00
30
OKT
Wijncursus SDEN 3
Maandagen najaar 2023, 8 avonden
01
NOV
Wijncursus SDEN 2
Woensdag 1, 15 , 29 nov & 13 dec 2023
07
NOV
VIP Workshop kaas & wijn
7 november 2023 om 19:00
11
NOV
VIP Workshop kaas & wijn
11 november 2023 om 11:00
11
nov
Italiaanse wijncursus
Vrijdag 10 & 24 nov, 8 dec 2023
11
NOV
VIP Workshop kaas & wijn
11 november 2023 om 19:00
14
NOV
Wijn & spijs cursus
Dinsdag 14, 21 & 28 nov, 12 dec 2023
30
NOV
Wijncursus SDEN 1
Donderdag 30 nov & 14 dec 2023

EEN KOOKCURSUS IS EEN INVESTERING IN JEZELF

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

GEZELLIGE VINOLOOG
LUXE WIJNEN
VEEL PROEVEN
TOEGANKELIJK

Meer weten van Italiaanse wijn? 3 avonden van Barolo tot Chianti

Houd jij van Italiaanse wijn? Wil je leren en proeven wat er zo bijzonder en uniek is aan Italiaanse wijn? Wil je weten waar je wijn vandaan komt en wat de verschillen zijn tussen wijngebieden en Italiaanse druiven? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed! Op deze wijncursus kun je achterover zitten en met mede-liefhebbers veel mooie Italiaanse wijnen proeven.

Inhoud

Robert Verweij

Vinoloog Robert Verweij

Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Er is bij Robert altijd ruimte voor persoonlijke verhalen en om te lachen. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door deze gezellige wijncursus geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!

Inhoud van de wijncursus

In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelen we de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.  Druivenrassen, kenmerken en de basis van wijn leren proeven komen aan bod. Een vooropleiding is niet nodig. Iedere avond proeven we 8 wijnen, dus 24 wijnen in totaal.

We leren vooral over de Italiaanse cultuur, wetgeving, druivenrassen en wijnstreken. Waarom smaakt een wijn van Sicilië zo anders dan een wijn uit Toscane? We proeven vrolijk wit van 7 euro voor op het terras maar ook serieuze Barolo of een gerijpte Brunello di Montalcino van 50 euro.

Programma
• Avond 1: Introductie Italiaanse wijn, wetgeving & Zuid-Italiaanse wijngebieden.
• Avond 2: Midden-Italiaanse wijngebieden zoals Chianti in Toscane.
• Avond 3: Noord-Italiaanse wijngebieden zoals Piëmonte en het Gardameer.

Wat kun en ken je na de wijncursus?

Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Deze cursus wil je dus niet missen!

Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes.

Waarom de wijncursus volgen bij Robert Verweij?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de winkel of het restaurant
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Als je een les mist kun je deze gewoon inhalen
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over Italiaanse wijn en Italiaans eten groeit.

Voor wie is deze wijncursus?

De echte liefhebbers van Italiaanse wijn natuurlijk. Dat zijn vooral mensen zoals jij die thuis graag Italiaanse wijn drinken. Maar ook professionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van Italiaanse wijn. Basiskennis over wijn is handig,  maar zeker niet noodzakelijk.

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

SINDS 2003 MAKEN DUIZENDEN CURSISTEN MOOIERE GERECHTEN

Praktische informatie

Wat kost de Italiaanse wijncursus?

Je krijgt:
• 3 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Alle Italiaanse representatieve wijnen inclusief Barolo, Brunello & Amarone
• De online workshop wijn proeven van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Het officiële getuigschrift van TeesT
€ 199
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!

Wijncursus boek

Heel leerzaam is het boek Wijngids Italië van Marie Florence van Es. Het is facultatief om hem zelf te aan te schaffen. Dit boek is ook de leidraad in de wijncursus en biedt verdieping in de meeste DOC’s en DOCG’s. Ook heel handig als naslagwerk als je naar Italië op vakantie gaat.

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Na 3 wijncursussen kan ik nu veel beter wijn proeven en uitzoeken bij het eten, dankjewel!
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo

VOLG JE CULINAIRE GEVOEL

Winkelwagen
Scroll naar boven