Kookcursus agenda

18
MRT
Cursus “Fantastisch Fermenteren” 18 & 25 maart, 8 april 2024
Uitverkocht!
19
MRT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
19 & 26 maart, 9 april 2024
2 plekken vrij gekomen!
29
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
29 maart, 12 april & 24 mei 2024
Uitverkocht!
30
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
30 maart, 13 april & 25 mei 2024
Uitverkocht!
15
APR
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
15 april, 27 mei & 3 juni 2024
07
JUN
De Ultieme Cooking Experience: “Caveman Kitchen”
7, 8, 9, 21, 22, 23 juni 2024
03
AUG
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
3 augustus 2024 – Ochtend editie
03
AUG
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
3 augustus 2024 – Middag editie
Gratis kennis pakket “Groenten Fermenteren”

INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Chefkok & wetenschapper
Echt goed leren koken
Vegetarische kookcursus
Ambitieuze hobby koks

LEKKERDER EN ORIGINELER KOKEN MET GROENTEN? VOLG DEZE KOOKCURSUS!

Ben jij een enthousiaste hobby-kok en ben je gek op lekker eten met je familie en vrienden? Maar zou je vaker groenten willen eten? Wil je veel méér soorten groenten klaarmaken, waarbij je kunt variëren met bereidingen? Van  biologische groenten tot lokale seizoensgroenten: hoe meer bereidingen je goed in de vingers hebt, hoe leuker en lekkerder het wordt!

Inhoud

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons

Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. Het is super om 3 dagen les te krijgen van de beste van Nederland!

Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou. Zodat jij straks zelf al die gave gerechten kunt maken en serveren.

Robert Verweij kookcursus chefkok

Chefkok Robert Verweij van TeesT

Chefkok en vinoloog Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok bij RTL4.

Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.

Deze superleuke kookcursus bij TeesT heeft er voor gezorgd dat ik me bewuster ben van alle processen. Door alle nieuwe kennis kan ik nu beter sturen op m'n resultaten en daar ben ik echt blij mee!

De kookcursus over groenten

Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over groenten ontworpen voor enthousiaste groentenliefhebbers. Ambitieuze hobbykoks die willen doorgroeien in de keuken. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goede groenten gerechten. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten.

Doorgaans is een kwart professioneel kok en drie kwart thuiskok. Een deel van de cursisten is vegetarisch, de rest is niet vegetarisch maar wil gewoon beter worden in de keuken met groenten. Ook zijn er deelnemers met een voedselbos of moestuin.

Deze  kookcursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle groenten-gerechten maakt waar je trots op kunt zijn.

Wat ga je allemaal leren?

• Snelle kooktechnieken: grillen, bakken & braden
Groenten fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt, zie onze 25 beste tips!
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
Groenten fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. 

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.

Waarom ga je deze kookcursus volgen?

• Je gaat de rest van je leven echt goed groenten bereiden
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• De locatie is centraal in Nederland, vlakbij de snelweg
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• Al meer dan 800 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

WIJ GEVEN KOOK- EN WIJNCURSUSSEN SINDS 2003

Wat kun je na deze kookcursus?

√  Goede groenten gerechten maken die altijd lukken
  Je kookstijl wordt praktischer en efficiënter
√  Je weet wat er in je pannen gebeurt en kunt dat sturen
  Je hebt veel meer kennis over bereidingen en ingrediënten
  Je kunt je gasten nog meer verwennen

Voorbeelden van de lesstof

Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten

Praktische informatie

Wat kost de kookcursus?

• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De online workshop “groenten fermenteren” (vandaag beginnen!)
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 495 all in Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!

Hoe laat?

• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30

Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok

Ik heb genoten! De tips & tricks bij TeesT zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevarieerder, dankjewel!

Het cursus adres in Houten

SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Google Maps

Gratis parkeren
Rechtdoor over het kleine parkeerterrein (want deze staat vaak vol). Door de smalle doorgang naar het grote parkeerterrein.

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo

BIJ TEEST LEER JE NÓG BETER KOKEN & BAKKEN

Winkelwagen
Scroll naar boven