Kookcursus agenda

16
SEP
Kookcursus “Groenten”
16 & 30 sept, 7 okt 2022
Inschrijving gaat hard!
11
NOV
Kookcursus “Groenten”
11 & 25 nov, 9 dec 2022
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!
Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Chefkok & wetenschapper
Echt goed leren koken
Vegetarische kookcursus
Ambitieuze hobby koks

LEKKER EN ORIGINEEL KOKEN MET GROENTEN? VOLG DEZE KOOKCURSUS!

Ben jij een enthousiaste hobby-kok en ben je gek op lekker eten met je familie en vrienden? Maar zou je vaker groenten willen eten? Wil je veel méér soorten groenten klaarmaken, waarbij je kunt variëren met bereidingen? Van  biologische groenten tot lokale seizoensgroenten: hoe meer bereidingen je goed in de vingers hebt, hoe leuker en lekkerder het wordt!

Inhoud

Meneer Wateetons

Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als “Over Worst”, “Over Rook”, “Over Drank”, “Over Rot”, Over Charcuterie, “Over Inpakken” en de “Worstbijbel”. 

Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou.

Robert Verweij

Chefkok Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgde bij hem kooklessen in verschillende onderwerpen op verschillende niveaus. Hij investeerde sinds 1997 zelf veel in zijn eigen ontwikkeling. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok. Je kent hem waarschijnlijk van TV-programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Het is Robert’s missie om alle koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft niet in recepten als lesstof, maar meer in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door z’n lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al z’n tips en geheimen met jou.

Deze kookcursus heeft er in korte tijd voor gezorgd dat ik me veel bewuster ben van alle processen. Door alle opgedane kennis kan ik nu veel beter sturen op m'n resultaten en die zijn echt super!
Joost Bakker
Bedrijfsleider en hobbykok

De vegetarische kookcursus over groenten

Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over groenten ontworpen voor enthousiaste groentenliefhebbers. Ambitieuze hobbykoks tussen de 30 en 60 die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goede groenten gerechten. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten. Doorgaans is een kwart professioneel kok en een derde is vegetariër.

Deze  kookcursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle groenten-gerechten maakt waar je trots op kunt zijn.

Wat ga je leren?

• Snelle kooktechnieken: grillen, bakken & braden
Groenten fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
Fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. 

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.

Waarom deze kookcursus volgen?

• Je gaat de rest van je leven echt goed groenten bereiden
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• De locatie is centraal in Nederland, vlakbij de snelweg
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• Al meer dan 800 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

OMDAT JE HET WAARD BENT

Wat kun je na deze kookcursus?

√  Goede groenten gerechten maken die altijd lukken
  Je kookstijl wordt praktischer en efficiënter
√  Je weet wat er in je pannen gebeurt en kunt dat sturen
  Je hebt veel meer kennis over bereidingen en ingrediënten
  Je kunt je gasten nog meer verwennen

Voorbeelden van de lesstof

Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten

Praktische informatie

Wat kost de kookcursus?

• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 440

Hoe laat?

• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30

Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok

De tips & tricks van de echte profs zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap uitvoerig behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevariëerder, dankjewel!
sara de jong
Sara de Jong
Tandarts & hobbykok

Waar is de cursus?

SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Google Maps

Gratis parkeren
Rechtdoor over het kleine parkeerterrein. Door de smalle doorgang naar het grote parkeerterrein.

TeesT kookcursus wijncursus logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

Stel je vraag via Whatsapp
email
Heb je een vraag?

Stuur ons een email!

MEEDOEN = PERFECTE  GERECHTEN

3 dagen
9:30 - 15:30
Houten
€ 440
Scroll naar top