Cursusdata

Docenten

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

3 dagen

9:30 - 15:30

Houten

€ 440

Corona informatie
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen: dus veilig
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Cursusdata

Nieuw
De groentencursus LIGHT: alleen de avonden, alleen de theorie, met flinke korting!

Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe groenteskills. Wij gaan je helpen.

Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. 

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.

Samenvatting
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Na de cursus kun je beter en origineler groenten bereiden dan nu.
• Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je gaat ook zelf aan de slag.

Wat gaan we behandelen?
• Snelle technieken: groenten grillen, bakken & braden
Groenten fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
• Fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren

Voorbeelden van de lesstof
Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die beter met groenten willen werken: thuiskoks, professionele koks, groentehandel, catering en ondernemers. Zo’n 60% van de cursisten is professional, 40% is hobby-kok. Een vooropleiding is niet nodig. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20. 

Locatie
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Wat krijg je en wat kost het?

• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 440 (exclusief btw € 377)

Scroll naar top