Cursusdata

Docenten

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Meneer Wateetons
Foodheld & Kookboekenschrijver

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Vegetariërs zijn van harte welkom. Het is een vegetarische kookcursus maar de cursus is niet veganistisch. De docenten zijn niet principieel vegetarisch en 80% van de cursisten ook niet.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

• Je leert gegarandeerd heel veel over groenten bereiden in een korte tijd.
• Dit is de enige cursus in groenten bereiden van Nederland.
• Meneer Wateetons is o.a. de rook- en fermentatie-autoriteit van Nederland.
• Robert is al 25 jaar professioneel kok en kookdocent.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• In de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met originele groente bereidingen
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.
• De leslocatie is vlakbij Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.
• Niet goed? Geld terug! (LINK)

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

3 dagen

9:30 - 15:30

Houten

€ 440

Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe groenteskills. Wij gaan je helpen.

Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. 

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.

Samenvatting
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Na de cursus kun je beter en origineler groenten bereiden dan nu.
• Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je gaat ook zelf aan de slag.

Wat gaan we behandelen?
• Snelle technieken: groenten grillen, bakken & braden
• Fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
• Fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren

Voorbeelden van de lesstof
Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die beter met groenten willen werken: thuiskoks, professionele koks, groentehandel, catering en ondernemers. Zo’n 60% van de cursisten is professional, 40% is hobby-kok. Een vooropleiding is niet nodig. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20. 

Locatie
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 440 (exclusief btw € 377)

Scroll naar top