Cursusdata
Docenten
Locatie
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Delen met je vrienden
Veel gestelde vragen
3 dagen
9:30 - 15:30
Houten
€ 440
Corona informatie
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
• Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
• Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen
Cursusdata
Nieuw
De groentencursus LIGHT: alleen de avonden, alleen de theorie, met flinke korting!
Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe groenteskills. Wij gaan je helpen.
Je leert het processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en wat thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.
Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, blinde proeverijen en natuurlijk zelf uitproberen.
Samenvatting
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Na de cursus kun je beter en origineler groenten bereiden dan nu.
• Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je gaat ook zelf aan de slag.
Wat gaan we behandelen?
• Snelle technieken: groenten grillen, bakken & braden
• Groenten fermenteren met melkzuur en tsukemono
• Zelf originele vleesvervangers maken
• Low & slow bereidingen
• Groenten sous vide bereiden
• Groenten bereiden op de Big Green Egg
• Groenten koud roken & warm roken
• Groenten crème, soep, bouillon
• Groente chips, poffen, frituren en paneren
• Groente als frisdrankstarter
• Groenten wokken als een baas
• Glaceren, karamelliseren en pasteuriseren
• Serieuze bereidingen met gasbrander en magnetron
• Koken met “no waste” als uitgangspunt
• Groente-ijs en groente desserts met groenten
• Groenten beter stomen en koken door meer kennis
• Fermenteren met koji-kin en dry aged groente
• Groente-zout, groente-siroop en groente-azijn
• Groenten infuseren, drogen en impregneren
Voorbeelden van de lesstof
Groenten frituren
Groenten koken
Groenten stomen
Groenten wokken
IJs maken van groenten
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die beter met groenten willen werken: thuiskoks, professionele koks, groentehandel, catering en ondernemers. Zo’n 60% van de cursisten is professional, 40% is hobby-kok. Een vooropleiding is niet nodig. Het minimum aantal deelnemers is 12, het maximum is 20.
Locatie
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.
Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie
Wat krijg je en wat kost het?
• 3 dagen cursus in groenten bereiden door 2 professionals
• 3 didactische driegangen-lunches
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De afwas wordt voor je gedaan
• Alle lesmaterialen
• Het funky getuigschrift
• Elke dag wat leuks/lekkers voor thuis
• De reader (62 pagina’s) met technieken en recepten voor…
€ 440 (exclusief btw € 377)