Cursusdata

Docenten

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

1 dag

10:00 - 16:30

Apeldoorn

€ 197

Tip: schrijf je op tijd in, de inschrijvingen gaan erg hard op het moment!
• Tot 14 dagen voor aanvang mag je altijd gratis annuleren
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld
• Voor vragen kun je altijd Robert appen of bellen via 06 388 279 59
• Meer info over de cursusgarantie & inschrijvingen

Cursusdata

• Wil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je zelf aan de slag op de cursus?
• Wil je in één dag écht goed leren pizza bakken?

Bravo, je zit hier goed! Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor je je pizza beter, smakelijker gaat bakken. We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Je gaat dus niet zomaar pizza bakken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties, inzichtgevende tests, vergelijkende proeverijen en natuurlijk ga je veel zelf uitproberen.

Samenvatting
• Na de cursus zijn je huidige pizza-skills verbeterd
• Na de cursus heb je nieuwe pizza-skills.
• Na de cursus krijg je je pizza-bodem altijd perfect.
• Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan meedoen.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht
• Je gaat zelf volop aan de slag!

Doelgroep
70% van de cursisten bakt pizza thuis, 30% werkt professioneel met pizza. De inhoud van de cursus is gericht op fanatieke thuiskoks, foodies en koks. Veel cursisten vinden pizza bakken leuk maar willen een hoger niveau en altijd goede Pizza.

De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Je leert niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Na de pizzacursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en pizza’s ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken, maar we bakken ook in een elektrische oven, zoals thuis.

Locatie
Viva la Pizza
Hoornaar 30
Apeldoorn
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• Een volle dag pizzacursus met 3 professionals.
• De pizza-reader met recepten en theorie.
• Lunch van zelf gebakken pizza.
• Alle consumpties.
• Meeneem-pizza’s voor het thuisfront voor…
€ 171 excl. btw
€ 197 incl. btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Wat gaan we behandelen?
• Soorten pizza’s (per streek/land)
• Pizzadeeg: ingrediënten en recepten
• Pizzadeeg maken, kneden en bewaren
• Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
• Pizza toppings
• Het bakproces van een pizza
• Pizza bakken in een elektrische oven thuis
• Het opstoken van de houtoven / steenoven
• Pizza hardware voor thuis en in de horeca

9 redenen om deze pizzacursus te volgen bij Simon Giaccotto
• Simon is de pizza-autoriteit van Nederland.
• Simon schrijver van standaardwerk de Pizzabijbel.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Gegarandeerd de snelste manier om nog zelf goede pizza te leren bakken.
• Pizza bakken vlakbij de snelweg, gratis parkeren.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over de pizza en de Italiaanse keuken groeit.
• Niet goed? Geld terug!

Video’s met pizza-docent Simon Giaccotto
• Meel, kneden & pizzadeeg
• Stretchen, toppen & bakken

Scroll naar top