Cursusdata

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Ja, dat kan goed als je er rekening mee houdt. We proeven ongeveer het equivalent van 3 glazen wijn.

Als je alles doorslikt raden we je dus sterk af om zelf te rijden. Als je de helft doorslikt heb je over de hele avond 1,5 glas gedronken. De meeste mensen kunnen dan gewoon rijden, het ligt duidelijk onder de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer.

Als je het zekere voor het onzekere neemt kun je ook alles uitspugen. Dat doet je docent ook: hierdoor proef en onthoud je alles zelfs beter!

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Soms heeft een wijn kurk, dat vangen we dan op door een reserve-wijn te pakken. Meestal lukt het dan wel om de kurk-fles de les erop weer te hebben in goede vorm.

Voor de cursus Oude & Luxe Wijn geldt:
Deze gerijpte wijnen zijn zeer exclusief gezien hun leeftijd. We kennen ze allemaal en hebben ze eerder geproefd, vandaar dat we er vierkant achter staan. Te oud zullen ze niet zijn. Toch is het mogelijk dat er een wijn “kurk” heeft. We zullen dan uiteraard een vervangende wijn laten proeven van hetzelfde niveau of hoger. We kunnen echter niet garanderen dat het dezelfde wijn betreft, gezien de exclusiviteit. Maar optimaal is dezelfde wijn in de volgende les.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

2 avonden

19:00 - 22:00

IJsselstein

TIJDELIJK € 165

Corona informatie
• Voorbereiding COVID vaccinatie in volle gang.
• Goed nieuws: Corona updates van het RIVM & CBG.
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Uiteraard is deze wijncursus in een corona-proof ruimte!

• Wil je 2 avonden prachtige wijnen proeven van hoog niveau?
• Wil je weten hoe je zelf een gebalanceerde wijnverzameling aanlegt?
• Wil je de juiste oude wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Wil je meer weten over mooi gerijpte wijnen?
• Bravo, je zit hier goed en wij gaan je helpen!

De wijncursus word verzorgd door vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij
behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?

Doelgroep
Echte wijnliefhebbers natuurlijk, maar ook wijnprofessionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van gerijpte wijn. Liefhebbers die niet elke week een wijn van 50 euro open kunnen of willen maken. Proevers die begrijpen dat gerijpte topwijnen een combinatie zijn van natuur, cultuur, toewijding en precisie. Basiskennis over wijn is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.

Locatie
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina

Programma
• Avond 1: gerijpte wijnen proeven en serveren, Vintage Port openen met een porttang, decanteren, karafferen, wijn
laten rijpen, wijnverzameling starten en onderhouden.
• Avond 2: zelf wijnen opleggen, oude wijnen kopen, de wijnkelder inrichten, beleggen in wijn, jaargangen, welke wijnen kun je laten rijpen, oude wijn & spijs.

Voorbeeld wijnen
Gerijpte wijnen van gerenommeerde wijnmakers: Cahors, Riesling, Sauternes, Barbaresco, Rioja Gran Reserva, Rivesaltes, Vintage Port, Ribera del Duero, Madeira, Bordeaux, Coteaux du Layon, Brunello di Montalcino.

Voorbeeld wijnjaren
Als jongste wijn 2011, dan afdalend van 2010, 2009, 2005, 1999, 1988  via 1982 naar 1979.

Wat krijg je en wat kost het?
• 2 avonden cursus en oude wijnen proeven van kok/vinoloog/wijnverzamelaar Robert Verweij.
• Alle consumpties gedurende 2 avonden.
• Minstens 16 gerijpte, representatieve wijnen om te proeven (35 euro winkelprijs gemiddeld)
• De map met proefformulieren en proeflijsten.
• Het officiële getuigschrift voor…
Early Bird € 165 (excl btw € 138, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 179 (excl btw € 148, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Waarom ga je de oude wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij??
• Je leert gegarandeerd veel over gerijpte en luxe wijn in korte tijd.
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 2 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Blijven leren is een onderdeel van je hobby of beroep.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.

Scroll naar top