WIJNCURSUS AGENDA

04
MRT
4 daagse kaascursus met Betty Koster
Voorjaar 2024, start 4 maart
Gaat door, laatste plekken!
04
APR
Wijncursus SDEN 1 “Ik wéét wat van Wijn”
4 & 18 april 2024
Uitverkocht!
22
APR
Wijncursus SDEN 2 “Ik weet méér van Wijn”
22 april, 6, 13 & 27 mei 2024
Gaat door, laatste plekken!
15
MEI
VIP Workshop “Super kaas & wijn combi’s”
Woensdag 15 mei 2024 om 19:00
Gaat door, laatste plekken!
00
MND
Culinaire citytrip naar Rome
Najaar 2024
Exclusief kennispakket “Wijn Proeven” (tijdelijk gratis!)

Docenten

Robert Verweij kookcursus chefkok
Chef-kok & vinoloog
Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

2 avonden

19:00 - 22:00

IJsselstein

TIJDELIJK € 165

wijncursus oude & luxe wijn

Vragen voor jou
• Wil je 2 avonden prachtige wijnen proeven van hoog niveau?
• Wil je weten hoe je zelf een gebalanceerde wijnverzameling aanlegt?
• Wil je de juiste oude wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Wil je meer weten over mooi gerijpte wijnen?
• Bravo, je zit hier goed en wij gaan je helpen!

Wat ga je leren?
De wijncursus word verzorgd door vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij
behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?

Programma
• Avond 1: gerijpte wijnen proeven en serveren, Vintage Port openen met een porttang, decanteren, karafferen, wijn
laten rijpen, wijnverzameling starten en onderhouden.
• Avond 2: zelf wijnen opleggen, oude wijnen kopen, de wijnkelder inrichten, beleggen in wijn, jaargangen, welke wijnen kun je laten rijpen, oude wijn & spijs.

Waarom ga je de oude wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij??
• Je leert gegarandeerd veel over gerijpte en luxe wijn in korte tijd.
• De leslocatie vlakbij Utrecht, 2 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Blijven leren is een onderdeel van je hobby of beroep.
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren van de 5 in de recensies van Facebook.

Voor wie?
Echte wijnliefhebbers natuurlijk, maar ook wijnprofessionals uit de horeca of wijnhandel die verdieping zoeken op het gebied van gerijpte wijn. Liefhebbers die niet elke week een wijn van 50 euro open kunnen of willen maken. Proevers die begrijpen dat gerijpte topwijnen een combinatie zijn van natuur, cultuur, toewijding en precisie. Basiskennis over wijn is aan te bevelen maar niet noodzakelijk.

Waar?
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Google Maps

Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost
• Ma t/m do vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00 gratis

Meenemen
• Je opgeschreven vragen
• Een notitieblok

Voorbeeld wijnen
Gerijpte wijnen van gerenommeerde wijnmakers: Cahors, Riesling, Sauternes, Barbaresco, Rioja Gran Reserva, Rivesaltes, Vintage Port, Ribera del Duero, Madeira, Bordeaux, Coteaux du Layon, Brunello di Montalcino.

Voorbeeld wijnjaren
Als jongste wijn 2011, dan afdalend van 2010, 2009, 2005, 1999, 1988  via 1982 naar 1979.

Wat krijg je en wat kost het?
• 2 avonden cursus en oude wijnen proeven van kok/vinoloog/wijnverzamelaar Robert Verweij.
• Alle consumpties gedurende 2 avonden.
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Minstens 16 gerijpte, representatieve wijnen om te proeven (35 euro winkelprijs gemiddeld)
• De map met proefformulieren en proeflijsten.
• Het officiële getuigschrift voor…
Early Bird € 165 (excl btw € 138, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 179 (excl btw € 148, binnen 10 weken voor aanvang)

 

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

Winkelwagen
Scroll naar boven