Fermentatie kookcursus agenda
Docenten
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
3 dagen
9:30 - 15:00
Beverwijk
€ 495
Kookcursus agenda fermenteren
VERRASSEND, VEILIG EN VERRUKKELIJK FERMENTEREN LEER JE VAN MENEER WATEETONS
Jij wilt graag beter leren fermenteren? Wij gaan je helpen!
Ons doel is om Nederlandse (hobby)koks meer kennis en kunde bij te brengen over fermenteren.
Er is op internet informatie beschikbaar. Maar veel bronnen spreken elkaar tegen, en het is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt.
Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld. Je leert het
fermentatieproces doorgronden en beheersen, daardoor krijg je een hoge en constante kwaliteit. Als je het fermentatieproces begrijpt kun je ermee gaan spelen en er je eigen creativiteit op loslaten. Daarnaast adviseren we over voedselveiligheid in restaurants. We vinden het belangrijk dat je veilig, creatief en smaakvol leert fermenteren.
Wie kan je dat beter uitleggen dan Meneer Wateetons, kookboekenschrijver en wetenschapper? Hij is auteur van het gezaghebbende Nederlandstalige handboek over fermenteren “Over Rot”.
Waarom de cursus fermenteren volgen bij Meneer Wateetons?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je gaat zelf aan de slag met gave fermentaties
• Als kok jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren
• Cursuslocatie is een professioneel culinair opleidingscentrum te Beverwijk
• Gratis parkeren, vlakbij de A9 en het treinstation
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor
Wat ga je leren op de fermentatie cursus?
• Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
• Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
• Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken)
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Tepache brouwen (ananasbier)
• Fermenteren met Koji Kin
• Een deel ga je zelf doen, een deel demonstreren we
Hoe laat?
• Van 9:15 tot 09:30 is de inloop met koffie
• De cursus is van 9:30 tot 15:00
Meenemen
• Je notitieblok
• Je schort
• Lege bakjes/potjes om fermentaties mee te nemen
MEEDOEN = PERFECTE GERECHTEN
Waarover gaat de cursus fermenteren?
Cultuur: welke bekende voedingsproducten zijn gefermenteerd?
Theorie: hoe kun je smakelijk en veilig voedsel fermenteren?
Micro-organismen: het verschil tussen, en de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels.
Technieken: vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout.
Hardware: thermometers, Ph-meters, watersloten.
Veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij voedsel fermenteren.
Waar?
Culinaire Academie Nederland (voorheen Culinair Centrum Beverwijk)
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk
Google Maps
Gratis parkeren
• Langs de gehele Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen McDonalds en BeterBed (100 meter lopen)
Niet parkeren
• Bij de buren (Watertanden Catering)
• Langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats, gaat soms op slot)
Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• 3 dagen professionele fermentatiecursus van een wetenschapper en een kok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, waaronder wat kleine fermentatie-hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 437 exclusief btw / € 495 inclusief btw
Fermentatie-recepten met video van Meneer Wateetons
Roomboter fermenteren: recept
Yoghurt fermenteren: recept
Tempeh fermenteren: recept
Miso fermenteren: recept
OMDAT JE HET WAARD BENT