Cursusdata

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Meneer Wateetons
Foodheld & Kookboekenschrijver

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Als je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt is zelf fermenteren niet gevaarlijk. Hygiëne is belangrijk, net als het zorgvuldig bewaken van tijd, temperatuur en bijvoorbeeld zoutgehaltes.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

Onder voorbehoud, gaan we zelf maken of demo’s zien van

Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter.
• Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
• Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Soms trekken we ter lering ende vermaeck een blik surströmming open.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Bier brouwen
• Fermenteren met Koji Kin.

Teveel om op te noemen. Naast zuurkool, kaas, (zuurdesem)brood, bier en wijn zijn ook bijvoorbeeld chocolade, koffie gefermenteerd. En sojasaus. En vissaus. Dus…

3 dagen

9:30 - 15:00

Miele, Vianen

€ 495

Jij wilt graag beter leren fermenteren? Wij gaan je helpen!

Ons doel is om Nederlandse (hobby)koks meer kennis en kunde bij te brengen over fermenteren.
Er is op internet informatie beschikbaar. Maar veel bronnen spreken elkaar tegen, en het is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt.

Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld. Je leert het
fermentatieproces doorgronden en beheersen, daardoor krijg je een hoge en constante kwaliteit. Als je het fermentatieproces begrijpt kun je ermee gaan spelen en er je eigen creativiteit op loslaten. Daarnaast adviseren we over voedselveiligheid in restaurants. We vinden het belangrijk dat je veilig, creatief en smaakvol leert fermenteren.

Wie kan je dat beter uitleggen dan Meneer Wateetons, kookboekenschrijver en wetenschapper? Hij is auteur van het gezaghebbende Nederlandstalige handboek over fermenteren “Over Rot”.

Je leert op de fermentatie-cursus
Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter.
• Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
• Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Bier brouwen
• Fermenteren met Koji Kin
• Een deel ga je zelf doen, een deel demonstreren we.

Vragen aan jou
• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren in het Miele Culinary Institute te Vianen!

Waarover gaat de cursus fermenteren?
Cultuur: welke bekende voedingsproducten zijn gefermenteerd?
Theorie: hoe kun je smakelijk en veilig voedsel fermenteren?
Micro-organismen: het verschil tussen, en de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels.
Technieken: vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout.
Hardware: thermometers, ph-meters, watersloten.
Veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij voedsel fermenteren.

Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• 3 dagen professionele fermentatiecursus van een wetenschapper en een kok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, waaronder wat kleine fermentatie-hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 437 exclusief btw / € 495 inclusief btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie
Miele Culinary Institute
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Fermentatie-recepten met video van Meneer Wateetons
Roomboter recept
Yoghurt recept
Tempeh recept
Miso recept

Waarom ga je de cursus fermenteren volgen bij Meneer Wateetons?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je gaat zelf aan de slag met gave fermentaties.
• Als kok jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten.
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland.
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren.
• Logistiek perfecte locatie vlakbij de A2 met gratis parkeren.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.

Scroll naar top