Fermentatie kookcursus agenda

12
SEP
Cursus fermenteren
12, 19 & 26 september 2022
Inschrijving gaat hard!
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog
Meneer Wateetons
Foodheld & Kookboekenschrijver
Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next
Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

3 dagen

9:30 - 15:00

Beverwijk

€ 495

Kookcursus agenda fermenteren

01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!
12
SEP
Cursus fermenteren
12, 19 & 26 september 2022
Inschrijving gaat hard!

VERRASSEND, VEILIG EN VERRUKKELIJK FERMENTEREN LEER JE VAN MENEER WATEETONS

Jij wilt graag beter leren fermenteren? Wij gaan je helpen!

Ons doel is om Nederlandse (hobby)koks meer kennis en kunde bij te brengen over fermenteren.
Er is op internet informatie beschikbaar. Maar veel bronnen spreken elkaar tegen, en het is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt.

Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld. Je leert het
fermentatieproces doorgronden en beheersen, daardoor krijg je een hoge en constante kwaliteit. Als je het fermentatieproces begrijpt kun je ermee gaan spelen en er je eigen creativiteit op loslaten. Daarnaast adviseren we over voedselveiligheid in restaurants. We vinden het belangrijk dat je veilig, creatief en smaakvol leert fermenteren.

Wie kan je dat beter uitleggen dan Meneer Wateetons, kookboekenschrijver en wetenschapper? Hij is auteur van het gezaghebbende Nederlandstalige handboek over fermenteren “Over Rot”.

Waarom de cursus fermenteren volgen bij Meneer Wateetons?

• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook
• Je groeit door in je hobby of vak
• Je gaat zelf aan de slag met gave fermentaties
• Als kok jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren
• Cursuslocatie is een professioneel culinair opleidingscentrum te Beverwijk
• Gratis parkeren, vlakbij de A9 en het treinstation
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor

Wat ga je leren op de fermentatie cursus?

Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
• Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
• Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken)
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Tepache brouwen (ananasbier)
• Fermenteren met Koji Kin
• Een deel ga je zelf doen, een deel demonstreren we

Hoe laat?
• Van 9:15 tot 09:30 is de inloop met koffie
• De cursus is van 9:30 tot 15:00

Meenemen
• Je notitieblok
• Je schort
• Lege bakjes/potjes om fermentaties mee te nemen

Deze kookcursus heeft er in korte tijd voor gezorgd dat ik me veel bewuster ben van alle processen. Door alle opgedane kennis kan ik nu veel beter sturen op m'n resultaten en die zijn echt super!
Joost Bakker
Bedrijfsleider en hobbykok

MEEDOEN = PERFECTE  GERECHTEN

Waarover gaat de cursus fermenteren?

Cultuur: welke bekende voedingsproducten zijn gefermenteerd?
Theorie: hoe kun je smakelijk en veilig voedsel fermenteren?
Micro-organismen: het verschil tussen, en de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels.
Technieken: vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout.
Hardware: thermometers, Ph-meters, watersloten.
Veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij voedsel fermenteren.

Waar?
Culinaire Academie Nederland (voorheen Culinair Centrum Beverwijk)
Wijkermeerweg 70
1948 NX  Beverwijk
Google Maps

Gratis parkeren
• Langs de gehele Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen McDonalds en BeterBed (100 meter lopen)

Niet parkeren
• Bij de buren (Watertanden Catering)
• Langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats, gaat soms op slot)

Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• 3 dagen professionele fermentatiecursus van een wetenschapper en een kok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, waaronder wat kleine fermentatie-hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 437 exclusief btw / € 495 inclusief btw

Fermentatie-recepten met video van Meneer Wateetons

Roomboter fermenteren: recept
Yoghurt fermenteren: recept
Tempeh fermenteren: recept
Miso fermenteren: recept

De tips & tricks van de echte profs zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap uitvoerig behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevariëerder, dankjewel!
sara de jong
Sara de Jong
Tandarts & hobbykok

OMDAT JE HET WAARD BENT

Scroll naar top