Cursusdata

Docenten

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Meneer Wateetons
Foodheld & Rookboekenschrijver

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Als je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt is zelf fermenteren niet gevaarlijk. Hygiëne is belangrijk, net als het zorgvuldig bewaken van tijd, temperatuur en bijvoorbeeld zoutgehaltes.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Onder voorbehoud, gaan we zelf maken of demo’s zien van

Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter.
• Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
• Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Soms trekken we ter lering ende vermaeck een blik surströmming open.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Bier brouwen
• Fermenteren met Koji Kin.

Teveel om op te noemen. Naast zuurkool, kaas, (zuurdesem)brood, bier en wijn zijn ook bijvoorbeeld chocolade, koffie gefermenteerd. En sojasaus. En vissaus. Dus…

3 dagen

9:30 - 15:00

Miele, Vianen

€ 495

Jij wilt graag beter leren fermenteren? Wij gaan je helpen!

Ons doel is om Nederlandse (hobby)koks meer kennis en kunde bij te brengen over fermenteren.
Er is vrij veel basisinformatie beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt.

Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld.. Je leert het
fermentatieproces beheersen, daardoor krijg je een hoge en constante kwaliteit. Daarnaast adviseren we over voedselveiligheid in restaurants. We vinden het belangrijk dat je veilig, creatief en smaakvol leert
fermenteren.

Je leert op de fermentatie-cursus
Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter.
• Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
• Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Bier brouwen
• Fermenteren met Koji Kin
• Een deel ga je zelf doen, een deel demonstreren we.

Vragen aan jou
• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren in het Miele Culinary Institute te Vianen!

Waarover gaat de cursus fermenteren?
Cultuur: welke bekende voedingsproducten zijn gefermenteerd?
Theorie: hoe kun je smakelijk en veilig voedsel fermenteren?
Micro-organismen: het verschil tussen, en de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels.
Technieken: vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout.
Hardware: thermometers, ph-meters, watersloten.
Veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij voedsel fermenteren.

Wat kost het en wat krijg je allemaal?
• 3 dagen professionele fermentatiecursus van een wetenschapper en een kok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, waaronder wat kleine fermentatie-hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 437 exclusief btw / € 495 inclusief btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie
Miele Culinary Institute
De Limiet 2
4131 NR Vianen
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Fermentatie-recepten met video van Meneer Wateetons
Roomboter recept
Yoghurt recept
Tempeh recept
Miso recept

Waarom ga je de cursus fermenteren volgen bij Meneer Wateetons?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je gaat zelf aan de slag met gave fermentaties.
• Als kok jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten.
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland.
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren.
• Logistiek perfecte locatie vlakbij de A2 met gratis parkeren.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.

Scroll naar top