Fermentatie cursus agenda

12
SEP
Cursus fermenteren
12, 19 & 26 september 2022
Gaat door, bijna vol!
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

OMDAT JE FERMENTEREN GAAF VIND

VERRASSEND, VEILIG EN VERRUKKELIJK FERMENTEREN LEER JE VAN MENEER WATEETONS

Ben jij een enthousiaste hobby-kok en geniet je van lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar zou je echt goed willen fermenteren? Zodat je groenten kunt conserveren, kaas en worst zelf kunt maken, maar ook azijn en zuurdesembrood? Wil je yoghurt en tempeh maken of je eigen frisdrank zoals komboecha? Lees dan verder!

Inhoud

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons

Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. 

Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou.

Robert Verweij

Chefkok Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij zelf veel in zijn eigen ontwikkeling. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok. Je kent hem waarschijnlijk van TV-programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft niet in recepten als lesstof, maar meer in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou.

De tips & tricks van de echte profs zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap uitvoerig behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevariëerder, dankjewel!
sara de jong
Sara de Jong
Tandarts & hobbykok

De kookcursus over fermenteren

Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over fermenteren ontworpen. Deze is voor ambitieuze hobbykoks die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken.

Voor nieuwsgierige liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan goed koken. Voor hobbykoks die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten. Doorgaans is drie kwart van de cursisten hobby-kok en een kwart professioneel kok.

Deze  fermentatie cursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle fermentaties maakt waar je trots op kunt zijn.

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Je leert alles over micro-organismen: de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels. Na de cursus beheers je het fermentatie-proces met technieken als vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout. We behandelen alle veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij je eigen voedsel fermenteren. Daarnaast kun je veel beter “no waste” koken, bekijk hier onze 25 beste no waste kooktips!

Waarom ga jij deze kookcursus volgen?

• Je gaat zelf aan de slag met heel veel gave fermentaties
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren
• Cursuslocatie is een professioneel culinair opleidingscentrum te Beverwijk
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop groenten fermenteren gratis
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• 4,9 van de 5 sterren op Google Review en Facebook
• Al meer dan 1200 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

MEEDOEN = BETER FERMENTEREN

Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?

√  Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√  Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√  Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√  Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√  Azijn, balsamico en agrodolce maken
√  Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√  Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√  Franse baquette bakken met zuurdesem
√  Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√  Fermenteren met Koji Kin

Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons

Roomboter fermenteren: recept
Yoghurt fermenteren: recept
Tempeh fermenteren: recept
Miso fermenteren: recept

 

Praktische informatie

Wat kost de fermentatie cursus?

• 3 dagen fermentatiecursus van een wetenschapper en chefkok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, zoals ingrediënten en wat kleine hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• De online workshop “groenten fermenteren” (vandaag beginnen!)
• De afwas wordt voor je gedaan
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Veel zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 495

Hoe laat?

• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30 à 16:00

Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Wat lege bakjes/potjes

De kookcursus heeft er voor gezorgd dat ik me bewuster ben van alle processen. Door alle nieuwe kennis kan ik nu beter sturen op m'n resultaten en die zijn echt super!
Joost Bakker
Bedrijfsleider en hobbykok

Waar is de kookcursus?

Culinaire Academie Nederland (voorheen Culinair Centrum Beverwijk)
Wijkermeerweg 70
Beverwijk
Google maps

Gratis parkeren
• Langs de gehele Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen McDonalds en BeterBed (100 meter lopen)

Niet parkeren
• Bij het cateringbedrijf van de buren
• Langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats)

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo
email
Heb je een vraag?

Stuur een mail!

MEEDOEN = MEER GENIETEN

Scroll naar top