Fermentatie cursus agenda

18
MRT
Cursus “Fantastisch Fermenteren” 18 & 25 maart, 8 april 2024
Uitverkocht!
19
MRT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
19 & 26 maart, 9 april 2024
2 plekken vrij gekomen!
29
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
29 maart, 12 april & 24 mei 2024
Uitverkocht!
30
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
30 maart, 13 april & 25 mei 2024
Uitverkocht!
15
APR
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
15 april, 27 mei & 3 juni 2024
07
JUN
De Ultieme Cooking Experience: “Caveman Kitchen”
7, 8, 9, 21, 22, 23 juni 2024
03
AUG
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
3 augustus 2024 – Ochtend editie
03
AUG
Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
3 augustus 2024 – Middag editie
Gratis kennis pakket “Groenten Fermenteren”
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

OMDAT JE FERMENTEREN GAAF VIND

Verrassend, veilig en verrukkelijk fermenteren doe je met Meneer Wateetons

Ben jij een enthousiaste hobby-kok en geniet je van lekker tafelen met je familie en vrienden? Maar zou je echt goed willen fermenteren? Zodat je groenten kunt conserveren, kaas en worst zelf kunt maken, maar ook azijn en zuurdesembrood? Wil je yoghurt en tempeh maken of je eigen frisdrank zoals komboecha? Veilig en superlekker? Lees dan verder!

Inhoud

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons

Meneer is in culinaire kringen beroemd als culinair blogger en kookboekenschrijver van standaardwerken als Over Worst, Over Rook, Over Drank, Over Rot en Over Charcuterie. Het is super om 3 dagen les te krijgen van de beste van Nederland!

Meneer is naast kok ook wetenschapper, gepromoveerd zelfs. Een gedegen wetenschappelijke onderbouwing van groenten, fermenteren en vlees bereiden komt dus wel goed. Meneer Wateetons is rap van tong, snel van geest en liefhebber van droge humor. Hij wil z’n enorme kennis graag delen met jou. Zodat jij straks zelf al die gave gerechten kunt maken en serveren.

Robert Verweij kookcursus chefkok

Chefkok Robert Verweij van TeesT

Chefkok en vinoloog Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok bij RTL4.

Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt.  Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.

Ik heb genoten! De tips & tricks bij TeesT zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevarieerder, dankjewel!

De kookcursus over “Fantastisch Fermenteren” in Beverwijk

Samen hebben Meneer Wateetons en Robert een speciale kookcursus van 3 dagen over fermenteren ontworpen. Deze is voor ambitieuze hobbykoks die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken.

Voor nieuwsgierige liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan goed koken. Voor hobbykoks die hun vrienden en familie willen verwennen met echt lekker eten. Doorgaans is drie kwart van de cursisten hobby-kok en een kwart professioneel kok. Ook zijn er deelnemers met een voedselbos of moestuin.

Deze  fermentatie cursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat aardig wat theorie, maar daarna sta je al snel in de professionele keuken. Meneer en Robert laten je stap-voor-stap zien hoe jij succesvolle fermentaties maakt waar je trots op kunt zijn.

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Je leert alles over micro-organismen: de inzet van melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, enzymen, gisten en schimmels. Na de cursus beheers je het fermentatie-proces met technieken als vloeistof, temperatuur, zuurstof, zuur en zout. We behandelen alle veel voorkomende uitdagingen & oplossingen bij je eigen voedsel fermenteren. Daarnaast kun je veel beter “no waste” koken, bekijk hier onze 25 beste no waste kooktips!

Waarom ga jij deze kookcursus volgen?

• Je gaat zelf aan de slag met heel veel gave fermentaties
• Meneer Wateetons is de fermentatie-autoriteit van Nederland
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren over fermenteren
• Cursuslocatie is een professioneel culinair opleidingscentrum te Beverwijk
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop groenten fermenteren gratis
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Je leert alle tips & tricks van een chefkok en een wetenschapper
• 4,9 van de 5 sterren op Google Review en Facebook
• Al meer dan 1200 tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!

WIJ GEVEN KOOK- EN WIJNCURSUSSEN SINDS 2003

Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?

√  Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√  Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√  Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√  Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√  Azijn, balsamico en agrodolce maken
√  Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√  Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√  Franse baquette bakken met zuurdesem
√  Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√  Fermenteren met Koji Kin

Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons

Roomboter fermenteren: recept & video
Yoghurt fermenteren: recept & video
Tempeh fermenteren: recept & video
Miso fermenteren: recept & video

Praktische informatie

Wat kost de fermentatie cursus?

• 3 dagen fermentatiecursus van een wetenschapper en chefkok
• 3 x gezellige fermentatie-lunch
• Alle lesmaterialen, zoals ingrediënten en wat kleine hardware
• Alle consumpties gedurende 3 dagen
• Je direct de online workshop groenten fermenteren gratis: vandaag beginnen!
• De afwas wordt voor je gedaan
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Veel zelf gefermenteerde producten voor thuis
• Het funky getuigschrift voor…
€ 495 all in
Als je niet tevreden bent krijg je je geld terug!

Hoe laat?
• Van 9:15 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30 à 16:00

Meenemen
• Een vrolijke schort
• Je notitieblok
• Wat lege bakjes/potjes

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

Het cursus adres in Beverwijk

Culinaire Academie Nederland
Wijkermeerweg 70
Beverwijk
Google maps

Niet parkeren a.u.b.
• Bij de kookstudio is het niet mogelijk te parkeren.
• Niet bij het cateringbedrijf van de buren op nr. 68
• Niet langs het gebouw, door het hek (privé parkeerplaats)

Wel gratis parkeren
• Langs de gehele Wijkermeerweg
• Op de Parallelweg tussen McDonalds en BeterBed

Deze superleuke kookcursus bij TeesT heeft er voor gezorgd dat ik me bewuster ben van alle processen. Door alle nieuwe kennis kan ik nu beter sturen op m'n resultaten en daar ben ik echt blij mee!
whatsapp logo

BIJ TEEST LEER JE NÓG BETER KOKEN & BAKKEN

Chefkok & wetenschapper
Echt goed leren koken
Gezond & duurzaam
Ambitieuze hobby koks
Winkelwagen
Scroll naar boven