Cursusdata

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Ja, dat kan goed als je er rekening mee houdt. We proeven ongeveer het equivalent van 3 glazen wijn.

Als je alles doorslikt raden we je dus sterk af om zelf te rijden. Als je de helft doorslikt heb je over de hele avond 1,5 glas gedronken. De meeste mensen kunnen dan gewoon rijden, het ligt duidelijk onder de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer.

Als je het zekere voor het onzekere neemt kun je ook alles uitspugen. Dat doet je docent ook: hierdoor proef en onthoud je alles zelfs beter!

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Soms heeft een wijn kurk, dat vangen we dan op door een reserve-wijn te pakken. Meestal lukt het dan wel om de kurk-fles de les erop weer te hebben in goede vorm.

Voor de cursus Oude & Luxe Wijn geldt:
Deze gerijpte wijnen zijn zeer exclusief gezien hun leeftijd. We kennen ze allemaal en hebben ze eerder geproefd, vandaar dat we er vierkant achter staan. Te oud zullen ze niet zijn. Toch is het mogelijk dat er een wijn “kurk” heeft. We zullen dan uiteraard een vervangende wijn laten proeven van hetzelfde niveau of hoger. We kunnen echter niet garanderen dat het dezelfde wijn betreft, gezien de exclusiviteit. Maar optimaal is dezelfde wijn in de volgende les.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

4 avonden

19:00 - 22:15

IJsselstein

€ 299

Uiteraard is deze wijncursus in een corona-proof ruimte!

• Wil je meer leren over wijn en eten combineren?
• Van iemand die al 25 jaar kok is en 15 jaar vinoloog?
• Wil je meer weten over de verschillen tussen al die wijnen bij het eten?
• Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje?
• Bravo, je zit hier goed!

Na de wijn-spijs cursus weet je veel meer over smaak en kun je ook de juiste wijn vinden bij een gerecht. Ook kun je “een gerecht tegen de wijn aan koken”, wat minstens net zo praktisch is.

De wijncursus word verzorgd door kok en vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: zonder stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij biedt je op een toegankelijke manier praktische kennis waar je wat mee kunt.

Doelgroep
Wijn en spijs-liefhebbers die thuis meer willen genieten van wijn en eten. Vaak zijn dat Bourgondische wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken. Maar ook restaurantmedewerkers en koks zijn welkom. Wat basiskennis over gerechten en wijn is aan te raden maar niet verplicht.

Locatie
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina

Wat gaan we behandelen?
Wijn en spijs combineren kun je niet leren uit een boekje met lijstjes. Dan blijf je vaak hangen op het niveau van achterhaalde clichés zoals “wat uit dezelfde streek komt past altijd goed bij elkaar” of “lamvlees met Bordeaux”. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om kennis en nuances. We zoeken dus geen wijn bij biefstuk met rode-wijn-saus, maar we gaan kijken of de saus op basis van roux, room of reductie is. En wat voor biefstuk is het met welke bereiding? Je leert niet alleen de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden.

Wat kost de cursus en wat krijg je allemaal?
• 4 avonden wijn en spijs les van professioneel kok & vinoloog Robert Verweij.
• De laatste avond een 4 gangen wijn-spijs-diner in Brasserie de Kloostertuin incl. bubbels, water, wijn en koffie.
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l’Amuse.
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechtjes gedurende 4 avonden.
• Je persoonlijke getuigschrift voor…
€ 299 (excl. btw is dat € 260)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Waarom ga je de wijn en spijs cursus volgen bij kok/vinoloog Robert Verweij?
• Je leert beter wijn uitzoeken bij een gerecht.
• De cursuslocatie ligt 3 minuten van de A2.
• Robert is al meer dan 20 jaar professioneel kok.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Je partner mag de laatste avond mee tijdens het wijn-spijs-diner. (75,00 all-in voor diner/wijn/water/bubbel/koffie)
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn en lekker eten te laten genieten.

Het wijn & spijs boek
Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)

Waarom ga je de wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt.
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou  en je gasten nog meer van goede wijn te laten genieten.

Scroll naar top