Wijn spijs cursus agenda

03
NOV
Wijn & spijs cursus
3 & 17 nov, 1 & 15 dec 2022
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!

Jouw wijn spijs docent

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

OMDAT JE HOGEROP WILT

Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

VINOLOOG

Robert Verweij heeft 20 jaar ervaring als wijndocent en chefkok

WIJN SPIJS DINER

De laatste avond brengen we alles in de praktijk

PRAKTIJK

Naast theorie gaan we ook veel proeven en testen

TOEGANKELIJK

Niet teveel moeilijke taal, wel met humor en gezelligheid

BETER WIJN & SPIJS COMBINEREN NA DE WIJN SPIJS CURSUS MET VINOLOOG EN CHEF-KOK ROBERT

Ben jij een liefhebber van wijn en eten tussen de 30 en 60? Wil je beter wijn en eten combineren en meer leren over smaak? Van iemand die al 25 jaar kok is en 15 jaar vinoloog? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje in een restaurant? Dan zit je hier goed!

Vinoloog Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen.  Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door deze gezellige wijncursus geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!
wijn liefhebber cursist anne brouwer
Anne Brouwer
Verpleegkundige en wijnliefhebber

Wat kun en ken je na de wijncursus?

WWijn en spijs combineren kun je niet leren uit een boekje met lijstjes. Dan blijf je vaak hangen op het niveau van achterhaalde clichés zoals wat uit dezelfde streek komt past altijd goed bij elkaar” of “deze wijn is goed bij de Aziatische keuken”. Echt goed wijn en
spijs combineren gaat om kennis en nuances.
We zoeken dus geen wijn bij biefstuk met rode-wijn-saus, maar we gaan kijken of de saus op basis van roux, room of reductie is. En wat voor biefstuk is het met welke bereiding? Je leert niet alleen de juiste wijn bij het gerecht te
vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden.

Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Na de wijn-spijs cursus weet je veel meer over smaak en kun je ook de juiste wijn vinden bij een gerecht. Ook kun je “een gerecht tegen de wijn aan koken”, wat minstens net zo praktisch is. We sluiten in het restaurant af met een luxe 4-gangendiner om het geleerde in de praktijk te brengen.

Waarom ga je de wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit

Voor wie?

De startende en gevorderde wijnliefhebber, horeca- of winkelmedewerkers en koks die veel meer wil weten over smaak, proeven en wijn-spijs-combinaties. Vaak zijn dat Bourgondische wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken.

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

MEEDOEN = BETER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

Praktische informatie

Wat kost de wijn en spijs cursus?

• 4 avonden wijn en spijs les van professioneel kok & vinoloog Robert Verweij.
• De laatste avond een 4 gangen wijn-spijs-diner van Brasserie de Kloostertuin incl. bubbels, water & wijn.
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l’Amuse.
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechtjes gedurende 4 avonden.
• Je persoonlijke getuigschrift voor…
€ 299

Wijn en spijs boek

Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Ik kan nu veel beter wijn proeven en uitzoeken, dankjewel!
wijn cursist daan hoekstra
Daan Hoekstra
Onderzoeker en wijnliefhebber
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT kookcursus wijncursus logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

MEER WETEN = MEER GENIETEN

4 avonden

19:00 - 22:15

IJsselstein

€ 325

Scroll naar top