Wijn spijs cursus agenda

19
FEB
Workshop kaas & wijn 19 feb 2023
Middag editie 11:00 – 14:00
08
MRT
Workshop kaas & wijn 8 maart 2023
Avond editie 19:00 – 22:00
09
MRT
Wijn & spijs cursus
9 & 23 maart, 6 & 20 april 2023
01
JUN
Workshop kaas & wijn 1 juni 2023
Avond editie 19:00 – 22:00

OMDAT JE HOGEROP WILT

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

VINOLOOG & CHEF
TOEGANKELIJK
VEEL PROEVEN
WIJN SPIJS DINER

BETER WIJN & SPIJS COMBINEREN NA DE WIJN SPIJS CURSUS MET VINOLOOG EN CHEF-KOK ROBERT

Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en eten combineren en meer leren over smaak? Van iemand die al 26 jaar kok is en 18 jaar vinoloog? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje in een restaurant? Dan zit je hier goed!

Inhoud

Robert Verweij

Vinoloog Robert Verweij

Robert komt uit een familie van veehandelaars, kaasmakers en bakkers. Hij verzorgt al meer dan 20 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht en Amsterdam met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen. Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Als chef en vinoloog weet Robert echt veel van wijn-spijs combineren. Ik kan nu veel beter wijn en kaas pairen voor m'n gasten, dankjewel!
Sara Bos wijn kaas testimonial
Sara Bos
Sommelier en kaasliefhebber

Wat kun en ken je na de wijn-spijs cursus?

Wijn en spijs combineren kun je niet leren uit een boekje met lijstjes. Dan blijf je vaak hangen op het niveau van clichés zoals wat uit dezelfde streek komt past altijd goed bij elkaar” of “deze wijn is goed bij de Aziatische keuken”. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om kennis en nuances. We zoeken dus geen wijn bij biefstuk met rode-wijn-saus, maar we gaan kijken hoe zowel de biefstuk als  de saus gemaakt zijn. Je leert niet alleen de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden.

Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Na de wijn-spijs cursus weet je veel meer over smaak en kun je ook de juiste wijn vinden bij een gerecht. Ook kun je “een gerecht tegen de wijn aan koken”, wat minstens net zo praktisch is. We sluiten in het restaurant af met een luxe 4-gangendiner om het geleerde in de praktijk te brengen.

Door deze gezellige wijncursus geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!
wijn liefhebber cursist anne brouwer
Anne Brouwer
Verpleegkundige en wijnliefhebber
Waarom de gastronomische cursus volgen?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop wijn proeven gratis
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt
• Uitgebreider dan de workshop kaas & wijn combineren
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit

Voor wie is de wijn en spijs cursus?

Wijnliefhebbers, horeca- of winkelmedewerkers en koks die meer willen weten over smaak, proeven en wijn-spijs-combinaties. Vaak zijn dat wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken. Het niveau van je combinaties, eten en drinken gaat omhoog, dit wil je dus niet missen!

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

MEEDOEN = BETERE COMBINATIES

Praktische informatie

Wat kost de wijn en spijs cursus?

• 4 avonden wijn en spijs les van professioneel kok & vinoloog Robert Verweij.
• 4 gangen wijn-spijs-diner van Brasserie de Kloostertuin incl. bubbels,  wijn en koffie
• Wijn van Wijnkoperij Oostendorp en kaas van l’Amuse
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechtjes gedurende 4 avonden
• De online workshop wijn proeven van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Je persoonlijke getuigschrift voor…
€ 325 all-in  (ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!)

Wijn en spijs boek

Het Nieuwe Proefboek, Peter Klosse (zelf aan te schaffen voor aanvang van de cursus)

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Ik kan nu veel beter wijn proeven en uitzoeken, dankjewel!
wijn cursist daan hoekstra
Daan Hoekstra
Onderzoeker en wijnliefhebber
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

whatsapp logo
email
Heb je een vraag?

Stuur een mail!

MEER WETEN = MEER GENIETEN

4 avonden
19:00 - 22:15
IJsselstein
€ 325
Winkelwagen
Scroll naar top