Cursusdata

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Sous-vide is Frans voor “onder vacuüm” en betekent in de praktijk “garen in vacuüm”. Sous-vide is het proces waarbij vacuüm verpakt voedsel in warm water (of stoom) op relatief lage en zeer  constante temperatuur word verwarmd. Sous-vide koken werkt perfect voor vlees, vis, groente, vruchten en desserts.

Sousvide koken zorgt voor constante en perfecte resultaten. De ideale smaak en textuur verkrijg je met geen andere methode. Sappen en aromas blijven bewaard, ze verdampen niet zoals bij koken of bakken. Het gerecht word gelijkmatig gaar en is altijd goed.

Met sousvide koken heb je geen stress: je bereid je gerechten voor en hoeven niet direct te worden geserveerd. Sousvide koken word steeds betaalbaarder: sousvide waterovens en watercirculators/circulatie regelaars kosten tegenwoordig al minder dan 200 euro.

Sousvide koken is met recht de beste culinaire uitvinding van de laatste 20 jaar.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

1 dag

10:00 - 16:00

Houten

€ 175

Sous vide koken is een volwassen kooktechniek met vele toepassingen, véél meer dan alleen die biefstuk garen. Er is daarom bij (hobby)koks behoefte is aan nieuwe sous vide skills. Wij gaan jullie helpen.

Je leert bij ons het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je beter, gezonder en gevariëerder sous vide gaat koken. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie, demonstraties en een flinke luxe lunch.

Samenvatting
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Na de cursus kun je beter en origineler sous vide koken dan nu.
• Vanaf de basis de diepte in: iedereen kan dus meedoen.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht.

Wat gaan we behandelen?
• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
• Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)
• Hardware: sousvide kokers en vacumeermachines voor thuisgebruik.
• Meer halen uit je apperatuur en tijd en betere gerechten maken.
• Pasteuriseren, vis, vlees, eieren, groenten en desserts.
• Uitdagingen en de oplossingen bij het sousvide koken, zoals bij groenten en vlees.

Lees & kijk tips
De 10 meest gestelde vragen over sousvide koken
De online Masterclass Sousvide Koken
Onze sousvide recepten

Doelgroep
Deze kookcursus is geschreven voor hobbykoks, thuiskoks en foodies. Je hebt geen ervaring nodig, maar enige affiniteit met koken is natuurlijk handig. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in. Vandaar dat meestal 25% van de cursisten professioneel kok is.

Locatie
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat krijg je en wat kost het?
• De hele dag cursus van twee professionele koks op een professionele locatie.
• Alle consumpties gedurende de hele dag.
• De reader met sousvide-informatie, temperatuurtabellen en recepten.
• 6 gangen walking lunch met sousvide bereide gerechten.
• Het getuigschrift voor…
€ 151 exclusief btw
€ 175 inclusief btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Opzet van de cursus
Omdat de handelingen eenvoudig zijn zullen we veel demo’s zien, veel theorie behandelen en veel proeven. Op die manier kun je veel leren in een korte tijd. Je gaat dus niet zelf vis fileren of wortels schillen want dat is zonde van de tijd.

Waarom ga je de cursus sousvide koken volgen bij TeesT?
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel te leren over sousvide koken.
• Je groeit door in je hobby en vergroot je culinaire repertoire. 
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Dit is de enige cursus sous vide koken van Nederland.
• Nog beter sousvide kunnen koken voor vrienden en familie.
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
• De locatie is goed bereikbaar in Midden-Nederland.

Vlees artikel 1

Vlees artikel 2

Vlees artikel 3

Scroll naar top