TeesT
Contact

Robèrt Verweij

Cursusleider van de TeesT-cursussen is kok en vinoloog Robert Verweij. Door deelname aan diverse vakwedstrijden (o.a. Prix Pommery, Vinoloog van het Jaar, Prix St. Hubert, Copa Jerez), vakopleidingen, studiereizen en toch al weer 22 jaar ervaring in de horeca en culinaire opleidingsbranche is hij een èchte vakidioot.

De opleidingen bij TeesT zijn heel praktijkgericht omdat het de opleidingen zijn die Robert zelf ook zou willen volgen. Er is geen plaats voor ouderwetse patronen. Vis altijd vóór vlees? Wijn die "hangt" aan het glas? Brooddeeg laten rijzen onder een natte theedoek? Pizza maken met 00 bloem? Wijn en gerechten uit dezelfde streek gaan altijd goed samen? Met al dit soort dooddoeners maken we korte metten, maar wel goed onderbouwd!

De meeste bekendheid verwierf hij door z'n werk in 2007 t/m 2009 als TV-kok in het populaire tv-programma Life & Cooking. Van 2009 tot 2011 kookte hij ook iedere week op RTL4, om precies te zijn bij 4me. Daarnaast presenteerde hij een reeks gesponsorde items op TV voor supermarkten, vleesleveranciers en wijnbedrijven in bijvoorbeeld Business Class.

Robert Verweij volgde de volgende opleidingen:

• Hotelvakschool
• Kaasopleiding CCB (Betty Koster)
• Broodcursus (Edwin Klaasen)
• Patisserieopleiding CCB (Fred Colli en Tineke Hendrikse)
• Wijnacademie / Vinologenopleiding
• Pizzacursus  (Simon Giaccotto)
• SCAE Barista Level 1
• Dilmah School of Tea Holland
• Opleiding Watersommelier (Roland vanden Abbeele)
• Vleescursus (Gertjan Kiers)
• Sushicursus (Arjan Siemerink)
• SVH IJsbereider
• SVH Sociale hygiëne
• SVH Leermeester
• SVH Bierbrevet
• SVH Gedistilleerdbrevet
• SVH Gastronomie  (Peter Klosse)
• Pastacursus (Giovanni Don Anselmo d'Apice)
• MEI Master Wine Taster  (Ton Moller)
• Slijtersvakdiploma
• Oinos, Technisch Wijnproeven  (Gerard Horstink)
• Wijntechnologie & Biochemie te Wageningen (prof.dr. ir. R. Pierik) 

• Robert is "Vinoloog van de Wijnacademie".
• Robert is "Official Certified Sherry Educator".
• Robert is gediplomeerd "Spanish Wine Educator".
• Robert is "Sabreur du Confrérie du Sabre d'Or".
• Hij is lid van de "Verenigde Vinologen Nederland".
• Hij werkt mee aan diverse kookboeken en TV-programma's.
• U kunt Robert volgen via LekkerlerenkokenTwitterFacebook en LinkedIn.

• Meer informatie vindt u op RobertVerweij.nl
• Boekingen zijn te doen via Eye of the Hurricane.