Wijncursus met vinoloog Robert Verweij

Wijncursus Midden-Nederland

Onze wijncursussen
Wijncursus SDEN 1
Wijncursus SDEN 2
Wijncursus SDEN 3
Wijn & spijs combineren
Oude & Luxe wijn
Italiaanse wijn

• Wil je meer weten over wijn?
• Wil je weten over vinificatie en terroir?
• Wil je de juiste wijn serveren bij een diner?
• Wil je een wijndiploma halen?
• Wil je echt goed wijn leren proeven?
• Bravo, je zit hier goed en wij gaan je helpen!

De wijncursussen word verzorgd door chef-kok en vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier veel praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?

Wijncursussen
Er zijn cursussen op verschillende niveaus en soms met een thema zoals wijn & spijs, Franse wijn of Italiaanse wijn. Veel cursisten volgen later nog een cursus met een ander thema of van een hoger niveau. Op deze pagina en in het menu vind je ze allemaal.

Waarom ga je de wijncursus volgen bij vinoloog en chef-kok Robert Verweij?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt.
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn te laten genieten.

Wat handige links
Robert’s wijn proef systeem
Wijn kiezen in het restaurant
Waarom je (als) baas de cursus gaat betalen

Cursusdata

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Ja, dat kan goed als je er rekening mee houdt. We proeven ongeveer het equivalent van 3 glazen wijn.

Als je alles doorslikt raden we je dus sterk af om zelf te rijden. Als je de helft doorslikt heb je over de hele avond 1,5 glas gedronken. De meeste mensen kunnen dan gewoon rijden, het ligt duidelijk onder de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer.

Als je het zekere voor het onzekere neemt kun je ook alles uitspugen. Dat doet je docent ook: hierdoor proef en onthoud je alles zelfs beter!

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Soms heeft een wijn kurk, dat vangen we dan op door een reserve-wijn te pakken. Meestal lukt het dan wel om de kurk-fles de les erop weer te hebben in goede vorm.

Voor de cursus Oude & Luxe Wijn geldt:
Deze gerijpte wijnen zijn zeer exclusief gezien hun leeftijd. We kennen ze allemaal en hebben ze eerder geproefd, vandaar dat we er vierkant achter staan. Te oud zullen ze niet zijn. Toch is het mogelijk dat er een wijn “kurk” heeft. We zullen dan uiteraard een vervangende wijn laten proeven van hetzelfde niveau of hoger. We kunnen echter niet garanderen dat het dezelfde wijn betreft, gezien de exclusiviteit. Maar optimaal is dezelfde wijn in de volgende les.

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Scroll naar top