Cursusdata

Docenten

Giovanni Don Anselmo D'Apice
Italiaanse kok & kookboekenmaker

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

Heel weinig. De Italiaanse keuken vergt weinig hardware. Om pasta te maken heb je bijna niets nodig. Soms een vork of deegroller, maar ook zonder pastamachine kun je heel veel verse pasta zelf maken.

2 dagen

10:00 - 16:30

Houten

€ 325

Corona informatie
• Voorbereiding COVID vaccinatie in volle gang.
• Goed nieuws: Corona updates van het RIVM & CBG.
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Wil jij betere pasta en ook méér soorten verse pasta kunnen maken? Na deze cursus kun je zelf echt goed verse Italiaanse pasta en risotto maken.

Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettuccine, linguine, pappardelle) gaan we ook zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabresi en orecchiette pugliesi, noem maar op. Ook risotto, gnocchi di patate, gnocchi sardi en gevulde pasta’s komen aan bod zoals ravioli en tortellini.

Je leert het pasta-proces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit pasta. Geen keuken vol bloem of slappe pasta, maar mooie pasta “al dente” op de Italiaanse koks-manier. De opgedane kennis en kunde kun je de volgende dag gebruiken in je eigen praktijksituatie. 

Samenvatting
• Italiaanse kookcursus voor hobbykoks en professionals
• We beginnen bij de basis, iedereen kan meedoen
• Zelf aan de slag: handjes in het deeg!
• Cursuslocatie Midden-Nederland met gratis parkeren.
• Docent is Giovanni Don Anselmo d’Apice uit Napels, bekend van “Il Primo Piatto

Waarover ga je leren?
• Vers pastadeeg maken en bewaren
• Verse pasta maken met de pastamachine of met de hand
• Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
• De technische kant van pasta: gluten, zetmeel, wateropname, etc.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• Twee complete dagen cursus over verse pasta van een Italiaanse chefkok
• Twee dagen huisgemaakte pasta-lunch met een lekker glas Italiaanse wijn
• De pasta-reader met theorie en pasta recepten
• De rest van je leven betere kookresultaten
• Alle consumpties gedurende twee dagen
• Pastabloem van harde tarwe voor thuis voor…
Early Bird € 289 (excl btw € 250, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 325 (excl btw € 281, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Doelgroep
De inhoud is gericht op hobbykoks en foodies. Maar ook professionele koks zijn welkom. Meestal is 75% van de cursisten hobbykok en 25% is professioneel met eten bezig. De cursus is voor mensen die het gaaf vinden om bijvoorbeeld cavatelli, malloreddus, capunti, fagiolini en cencioni te leren maken.

Locatie
SVO Houten
Sleepboot 2
3991 CN Houten
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Waarom ga je de pastacursus volgen bij Giovanni Don Anselmo d’Apice?
• Je groeit door in je culinaire vak of hobby.
• De locatie is centraal in Nederland, vlakbij de snelweg.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor en waren enthousiast
• Zeker weten dat je kennis over pasta en de Italiaanse keuken groeit.
• Giovanni is de pasta-autoriteit van Nederland.

Scroll naar top