Cursusdata

Docenten

Giovanni Don Anselmo D'Apice
Italiaanse kok & kookboekenmaker

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Heel weinig. De Italiaanse keuken vergt weinig hardware. Om pasta te maken heb je bijna niets nodig. Soms een vork of deegroller, maar ook zonder pastamachine kun je heel veel verse pasta zelf maken.

2 dagen

10:00 - 16:30

IJsselstein

Actie! € 275

Wil jij betere pasta en ook méér soorten verse pasta kunnen maken? In deze cursus leer je alles over het zelf maken van echt Italiaanse pasta.

Naast de bekende soorten uit de pastamachine (spaghetti, fettuccine, linguine, pappardelle) gaan we ook zelf pasta maken met de hand, dus zonder pastamachine. Farfalle, garganelli, cavatelli, fusilli calabresi en orecchiette pugliesi, noem maar op. Ook risotto, gnocchi di patate, gnocchi sardi en gevulde pasta’s komen aan bod zoals ravioli en tortellini.

Je leert het pasta-proces beheersen want je wilt een hoge en constante kwaliteit pasta. Geen keuken vol bloem of slappe pasta, maar mooie pasta “al dente” op de Italiaanse koks-manier. De opgedane kennis en kunde is de
volgende dag in te zetten in je eigen praktijksituatie. Privé of in een restaurant-keuken.

Samenvatting
• Italiaanse kookcursus voor hobbykoks en professionals
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen
• Zelf aan de slag: handjes in het deeg!
• Cursuslocatie Midden-Nederland met gratis parkeren.
• Docent is Giovanni Don Anselmo d’Apice uit Napels, bekend van “Il Primo Piatto

Waarover ga je leren?
• Achtergronden &  Italiaanse eetcultuur
Vers pastadeeg maken en bewaren
• Welke pasta maak je met ei en welke met water?
• Verse pasta maken met de pastamachine of met de hand
• Bloemsoorten: 00 bloem, grano duro en tenero, rimacinata, durum, semolina
• Droge pasta van Gragnano IGP
• De technische kant: gluten, zetmeel, wateropname, etc.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• Twee complete dagen cursus over verse pasta van een Italiaanse chefkok
• Twee dagen huisgemaakte pasta-lunch met een lekker glas Italiaanse wijn
• De pasta-reader met theorie en pasta recepten
• Alle consumpties gedurende twee dagen
• Pastabloem van harde tarwe voor thuis voor…
Early Bird € 275 (excl btw € 238, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 299 (excl btw € 259, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Doelgroep
De inhoud is gericht op hobbykoks en foodies. Maar ook professionele koks zijn welkom. Meestal is 75% van
de cursisten hobbykok en 25% is professioneel met eten bezig. De cursus is voor mensen die het gaaf vinden om bijvoorbeeld cavatelli, malloreddus, capunti, fagiolini en cencioni te leren maken.

Locatie
Kookstudio IJsselstein
Kamerlingh Onneslaan 21
3401 MZ IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Waarom ga je de pastacursus volgen bij Giovanni Don Anselmo d’Apice?
• Je groeit door in je vak of hobby.
• De locatie is in de buurt van Utrecht naast de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over pasta en de Italiaanse keuken groeit.
• Giovanni is de pasta-autoriteit van Nederland.

Scroll naar top