Wijncursus agenda

27
SEP
Wijncursus SDEN 2
27 sept, 4, 11, 18 okt 2022
30
SEP
De Foute Wijncursus
30 sept & 14 nov 2022
01
NOV
Wijncursus SDEN 3
Najaar 2022, 8 avonden
03
NOV
Wijn & spijs cursus
3 & 17 nov, 1 & 15 dec 2022
11
NOV
Italiaanse wijncursus
11 & 25 nov, 9 dec 2022
14
NOV
Wijncursus SDEN 1
14 & 21 nov 2022
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!

Jouw wijndocent

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

MEEDOEN = BETER WIJN PROEVEN

Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

VINOLOOG

Robert Verweij heeft 20 jaar ervaring als wijndocent

SDEN 3 NIVEAU

Je kunt examen doen voor het Wijnbrevet

GEVORDERDEN

Wijnliefhebbers met een stevige basis die door willen groeien

TOEGANKELIJK

Niet teveel moeilijke taal, wel met humor en gezelligheid

VEEL MEER WETEN VAN WIJN? KOM 8 AVONDEN WIJN PROEVEN IN IJSSELSTEIN OP DE SDEN 3 WIJNCURSUS!

Ben jij een ambitieuze wijnliefhebber tussen de 35 en 60? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje? Wil je op een toegankelijke manier leren benoemen wat je proeft? Dan zit je hier goed!

Vinoloog Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen.  Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

Door deze gezellige wijncursus geniet ik meer van wijn. Ik heb veel nieuwe wijnen leren kennen en weet nu nog beter wat ik zelf lekker vind!
wijn liefhebber cursist anne brouwer
Anne Brouwer
Verpleegkundige en wijnliefhebber

Wat kun en ken je na de wijncursus?

Wat Robert uniek maakt is de directe koppeling met gerechten door z’n achtergrond als chef-kok. Daarnaast relativeert hij met humor de wijnwereld en mijdt hij stoffige taal. Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt.

Welke wijn drink je wanneer? Op welke temperatuur en uit welk glas? Bij welke gerechten? En hoe bewaar je je mooiste wijnen of geopende flessen? Uiteraard leer je ook de belangrijkste wijngebieden, hun druiven en wijnmaakmethodes. Na de wijncursus kun je examen doen op SDEN 3 niveau voor het Wijnbrevet.

Bijna elke avond proeven we 9 wijnen, wat neerkomt op 70 wijnen totaal. Dit is veel, maar dit heb je nodig om goed te leren proeven en een referentiekader op te bouwen. Na de cursus kun je ook blind proeven en beredeneren welke wijn je proeft.

Waarom ga je de wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij?

• Je groeit door in je hobby of vak
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit

Voor wie?

Wijnliefhebber die willen doorgroeien richting een professioneel niveau, horeca- of winkelmedewerkers met wat meer ervaring

Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

MEER WETEN = MEER GENIETEN

Praktische informatie

Wat kost de SDEN 3 wijncursus?

• 8 avonden wijncursus van chefkok & vinoloog Robert Verweij
• Alle wijnen, proefformulieren en consumpties gedurende 8 avonden voor…
445 euro

Wijncursus boek

Het SDEN 3 lesboek “Ik weet veel van wijn” is niet verplicht, maar we raden het wel aan. Het lesboek dient u zelf te bestellen, het is niet inbegrepen in de wijncursus.

Wijncursus examen doen

Ook het examen is niet verplicht, maar we raden het zeker aan! In Nederland zijn cursusaanbieders en exameninstanties gescheiden, wij nemen dus geen examens af. Check hier de examendata, tijden en kosten.

Met humor deelt Robert zijn enorme wijnkennis. Ik kan nu veel beter wijn proeven en uitzoeken, dankjewel!
wijn cursist daan hoekstra
Daan Hoekstra
Onderzoeker en wijnliefhebber
Waar is de wijncursus?

Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Tip: je kunt hier vooraf een hapje eten
Google maps

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Parkeren

• Gratis van maandag t/m donderdag vanaf 18:00 en vrijdag vanaf 21:00
• Parkeerplaats Kloosterhof
• Parkeerplaats Kronenburgplantsoen
• Parkeergarage Overtoom Oost

TeesT kookcursus wijncursus logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

MEEDOEN = BETER WIJN PROEVEN

8 avonden

19:00 - 22:00

IJsselstein

€ 445

Scroll naar top