Cursusdata

Docenten

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Ja, dat kan goed als je er rekening mee houdt. We proeven ongeveer het equivalent van 3 glazen wijn.

Als je alles doorslikt raden we je dus sterk af om zelf te rijden. Als je de helft doorslikt heb je over de hele avond 1,5 glas gedronken. De meeste mensen kunnen dan gewoon rijden, het ligt duidelijk onder de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer.

Als je het zekere voor het onzekere neemt kun je ook alles uitspugen. Dat doet je docent ook: hierdoor proef en onthoud je alles zelfs beter!

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Soms heeft een wijn kurk, dat vangen we dan op door een reserve-wijn te pakken. Meestal lukt het dan wel om de kurk-fles de les erop weer te hebben in goede vorm.

Voor de cursus Oude & Luxe Wijn geldt:
Deze gerijpte wijnen zijn zeer exclusief gezien hun leeftijd. We kennen ze allemaal en hebben ze eerder geproefd, vandaar dat we er vierkant achter staan. Te oud zullen ze niet zijn. Toch is het mogelijk dat er een wijn “kurk” heeft. We zullen dan uiteraard een vervangende wijn laten proeven van hetzelfde niveau of hoger. We kunnen echter niet garanderen dat het dezelfde wijn betreft, gezien de exclusiviteit. Maar optimaal is dezelfde wijn in de volgende les.

8 avonden

19:00 - 22:00

IJsselstein

€ 445

• Wil je weten over vinificatie en terroir?
• Wil je de juiste wijn serveren bij een diner?
• Wil je goed wijn (blind) leren proeven op hoog niveau?
• Bravo, je zit hier goed en wij gaan je helpen!

De SDEN 3 wijncursus word verzorgd door vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Hij behandelt wijn zoals het bedoeld is: als een mooi landbouwproduct waar je van kunt genieten. Liever geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Hij wil op een toegankelijke manier veel praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. Welke wijn past bij welk gerecht? Op welke temperatuur? En hoe kun je wijn het best bewaren?

Doelgroep
De gevorderde wijnliefhebber, horeca-medewerker of winkelmedewerker die naar een professioneel niveau wil doorgroeien. Doorgaans hebben ze al een eerdere wijncursus gevolgd, maar dat is niet verplicht. Iedereen kan dus meedoen.

Locatie
Brasserie de Kloostertuin
Benschopperstraat 43
3401 DG IJsselstein
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina

Wat gaan we behandelen?
De wijncursus “Wijnbrevet” beslaat 8 avonden van 19:00 tot 22:00. Deze wijncursus is op het niveau SDEN 3.  Elke avond proeven we 9 wijnen, wat dus neerkomt op 72 wijnen totaal. Dit is veel, maar dit heb je nodig om goed te leren proeven en een referentiekader op te bouwen. Het tempo van de cursus ligt best hoog. Die snelheid is prettig, maar houdt ook in dat je thuis de stof dient voor te bereiden als je examen wilt doen. De les is bedoeld voor wijn proeven, verdieping, gezelligheid en vragen stellen.

Wat krijg je en wat kost het?
• 8 avonden wijncursus op hoog niveau van chefkok & vinoloog Robert Verweij.
• Alle consumpties gedurende 8 avonden voor…
368 excl btw
445 incl btw

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Wijncursus examen doen
Een examen is niet verplicht, maar we raden het zeker aan! Je hebt dan later méér plezier van de cursus. Wanneer je slaagt ontvang je het diploma “Wijnbrevet”. Check hier de examendata, tijden en kosten.

Wijncursus boeken

Het SDEN 3 lesboek “Ik weet veel van wijn” is niet verplicht, maar we raden het wel aan. Het lesboek dient u zelf te bestellen, het is niet inbegrepen in de wijncursus.

Waarom ga je de wijncursus volgen bij vinoloog en chefkok Robert Verweij?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter wijn kunnen uitzoeken in de wijnwinkel of supermarkt.
• De cursuslocatie ligt 5 minuten van de A2.
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor.
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit.
• Robert heeft praktisch alle wijnopleidingen van Nederland gevolgd.
• Zijn doel is om jou meer van goede wijn te laten genieten.

Scroll naar top