Cursusdata

Docenten

John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

2 dagen

9:30 - 15:30

Utrecht

€ 370

Corona informatie
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Cursusdata


Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe vlees-skills. Aan stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Wij gaan je helpen.

Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een kok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen
• Cursuslocatie is te Utrecht

Wat ga je leren?
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Vleesrassen, voeding & verwerking
• Demo’s varken/rund/lam uitbenen
• Garing & basis bereiding van vlees
• Technische delen verwerken
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen

Doelgroep
De inhoud van de cursus over vlees is gericht op hobby-koks, professionele koks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies. Een vooropleiding is niet nodig. We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.

Wat krijg je en wat kost het?
2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor…
Early Bird € 345 (excl btw € 299, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 370 (excl btw € 320, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de  (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard behandelen we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Je gaat niet zelf koken, dat doet Robert voor je. Wel is er iedere dag een praktijkopdracht. Het is een cursus voor alle koks die méér over vlees willen leren in korte tijd. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod.

Leesvoer over vlees
Masterclass Biefstuk (video)
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken

Waarom ga je de vleescursus volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd.
Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.

Scroll naar top