Cursusdata

Docenten

Slager Erik Waagmeester
Slager te Amsterdam & vleesheld

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
John Doe@username
Read More
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

We leggen het uit in dit filmpje, maar hieronder ook even de samenvatting:

Op de vleescursus krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks.
Op de vleescursus is het 80/20 vlees/vlees bereiden, op  de cursus vlees bereiden is het 10/90 vlees/vlees bereiden.
De vleescursus is 2 dagen, de cursus vlees bereiden is 3 dagen.
De vleescursus is 50/25/25 rund/varken/lam, de cursus vlees bereiden is 50/50 rund/varken.
Je kunt beide cursussen volgen, er is maar een heel kleine overlap.

Vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

2 dagen

9:30 - 15:30

Utrecht

€ 370

Corona informatie
• Voorbereiding COVID vaccinatie in volle gang.
• Goed nieuws: Corona updates van het RIVM & CBG.
• Cursusdata die zichtbaar zijn op deze website gaan door.
Cursusgarantie voor iedereen: altijd waar voor je geld.
Grote locaties die voldoen aan de RIVM-eisen.
• Tot 14 dagen voor aanvang altijd gratis annuleren.
• Meer info & contact over Corona & inschrijvingen

Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe vlees-skills. Aan stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Wij gaan je helpen.

Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een kok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen
• Cursuslocatie is te Utrecht

Wat ga je leren?
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Vleesrassen, voeding & verwerking
• Demo’s varken/rund/lam uitbenen
• Garing & basis bereiding van vlees
• Technische delen verwerken
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen

Doelgroep
De inhoud van de cursus over vlees is gericht op hobby-koks, professionele koks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies. Een vooropleiding is niet nodig. We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.

Wat krijg je en wat kost het?
2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor…
Early Bird € 345 (excl btw € 299, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 370 (excl btw € 320, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de  (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard behandelen we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Je gaat niet zelf koken, dat doet Robert voor je. Wel is er iedere dag een praktijkopdracht. Het is een cursus voor alle koks die méér over vlees willen leren in korte tijd. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod.

Leesvoer over vlees
Masterclass Biefstuk (video)
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken

Waarom ga je de vleescursus volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd.
Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.

Scroll naar top