VLEES CURSUS AGENDA
JOUW VLEES Docenten
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.
Hulde Robert!
In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
2 dagen
9:30 - 15:30
Utrecht
€ 370
VLEES CURSUS AGENDA
Leer in 2 dagen alles over vlees van slager Erik Waagmeester
Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe vlees-skills. Aan stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Wij gaan je helpen.
Waarom ga je de vleescursus volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd.
• Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.
Wat ga je leren?
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Vleesrassen, voeding & verwerking
• Demo’s varken/rund/lam uitbenen
• Garing & basis bereiding van vlees
• Technische delen verwerken
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen
Voor wie is deze cursus over vlees?
Voor ambitieuze hobbykoks tussen de 25 en 60 die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken. Maar ook voor ondernemers en werknemers in de foodsector die hun vleeskennis snel willen upgraden. Kortom: alleen voor mensen die de tijd en aandacht willen geven aan het inkopen, bereiden en wellicht verkopen van goed vlees. Voor mensen die hun klanten, gasten, vrienden en familie willen verwennen met echt mooie vleesgerechten.
Hoe laat?
• Van 9:00 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30
Meenemen
• Je favoriete schort
• Notitieblok
Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een chefkok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• Voor ambitieuze hobbykoks en foodsecor
• Cursuslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2
Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?
Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard behandelen we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Je gaat niet zelf koken, dat doet Robert voor je. (als je zelf 3 dagen met vlees aan de slag wilt in de keuken adviseren we de kookcursus “vlees bereiden“). Wel is er iedere dag een praktijkopdracht in de slagerij. Het is de perfecte cursus als je veel méér over vlees wilt leren in korte tijd. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod.
Waar?
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Langs de Manitobadreef zijn zeer veel gratis plekken (20 meter lopen)
Parkeren op het terrein van Kraan Vlees is niet mogelijk ivm laden en lossen
Wat krijg je en wat kost het?
• 2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• 2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor…
€ 370 (excl btw € 320)
Leesvoer over vlees
De 6 meest gestelde vragen over hamburgers bakken
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid