VLEES CURSUS AGENDA

23
MEI
Kookcursus “Beter Vlees Bereiden”
Gaat door!
23 & 30 mei, 13 juni 2022
06
OKT
Cursus “Vlees kennis”
6 & 20 oktober 2022
28
NOV
Kookcursus “Beter Vlees Bereiden”
28 nov, 5 & 12 dec 2022
01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!

JOUW VLEES Docenten

Slager Erik Waagmeester
Slager te Amsterdam & vleesheld
Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog
Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus nu ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus Vlees Bereiden! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie meer verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus. Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus meer geleerd dan ik had verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen.
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau en worden opgewekt gebracht.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

In mei van dit jaar samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezier al diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, Brood, Vlees, Pasta en Sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Echt een aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next
Recepten magazine kookboek
Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

2 dagen

9:30 - 15:30

Utrecht

€ 370

VLEES CURSUS AGENDA

01
JAN
Gratis: TeesT Magazine met tips & recepten!
23
MEI
Kookcursus “Beter Vlees Bereiden”
Gaat door!
23 & 30 mei, 13 juni 2022
28
NOV
Kookcursus “Beter Vlees Bereiden”
28 nov, 5 & 12 dec 2022
06
OKT
Cursus “Vlees kennis”
6 & 20 oktober 2022

Leer in 2 dagen alles over vlees van slager Erik Waagmeester

Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe vlees-skills. Aan stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Wij gaan je helpen.

Waarom ga je de vleescursus volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd.
Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2 en A12, parkeren is gratis.

Wat ga je leren?
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Vleesrassen, voeding & verwerking
• Demo’s varken/rund/lam uitbenen
• Garing & basis bereiding van vlees
• Technische delen verwerken
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen

Voor wie is deze cursus over vlees?

Voor ambitieuze hobbykoks tussen de 25 en 60 die al wel wat weten en kunnen, maar echt willen doorgroeien in de keuken. Maar ook voor ondernemers en werknemers in de foodsector die hun vleeskennis snel willen upgraden. Kortom: alleen voor mensen die de tijd en aandacht willen geven aan het inkopen, bereiden en wellicht verkopen van goed vlees. Voor mensen die hun klanten, gasten, vrienden en familie willen verwennen met echt mooie vleesgerechten.

Hoe laat?
• Van 9:00 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30

Meenemen
• Je favoriete schort
• Notitieblok

Deze kookcursus heeft er in korte tijd voor gezorgd dat ik me veel bewuster ben van alle processen. Door alle opgedane kennis kan ik nu veel beter sturen op m'n resultaten en die zijn echt super!
Joost Bakker
Bedrijfsleider en hobbykok

Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een chefkok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• Voor ambitieuze hobbykoks en foodsecor
• Cursuslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de  (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard behandelen we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Je gaat niet zelf koken, dat doet Robert voor je. (als je zelf 3 dagen met vlees aan de slag wilt in de keuken adviseren we de kookcursus vlees bereiden). Wel is er iedere dag een praktijkopdracht in de slagerij. Het is de perfecte cursus als je veel méér over vlees wilt leren in korte tijd. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod.

Waar?
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Bekijk op Google Maps

Gratis parkeren
Langs de Manitobadreef zijn zeer veel gratis plekken (20 meter lopen)
Parkeren op het terrein van Kraan Vlees is niet mogelijk ivm laden en lossen

Wat krijg je en wat kost het?
2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor…
€ 370 (excl btw € 320)

Leesvoer over vlees
De 6 meest gestelde vragen over hamburgers bakken
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken

TeesT kookcursus wijncursus logo
Het TEEST effect

Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid

De tips & tricks van de echte profs zijn onbetaalbaar. Alles word stap-voor-stap uitvoerig behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevariëerder, dankjewel!
sara de jong
Sara de Jong
Tandarts & hobbykok
Scroll naar top