Cursusdata

Docenten

Slager Erik Waagmeester
Slager te Amsterdam & vleesheld

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

We leggen het uit in dit filmpje, maar hieronder ook even de samenvatting:

Op de vleescursus krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks.
Op de vleescursus is het 80/20 vlees/vlees bereiden, op  de cursus vlees bereiden is het 10/90 vlees/vlees bereiden.
De vleescursus is 2 dagen, de cursus vlees bereiden is 3 dagen.
De vleescursus is 50/25/25 rund/varken/lam, de cursus vlees bereiden is 50/50 rund/varken.
Je kunt beide cursussen volgen, er is maar een heel kleine overlap.

Vragen? Bel me op 06 388 279 59.

2 dagen

9:30 - 15:30

Utrecht

ACTIE! € 345

Er is bij (hobby)koks veel behoefte is aan nieuwe vlees-skills. Aan stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees  verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Wij gaan je helpen.

Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30.
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Je krijgt les van een ervaren slager en een kok.
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Cursuslocatie is te Utrecht.

Wat gaan we behandelen?
• Warenkennis & kwaliteitskenmerken
• Vleesrassen, voeding & verwerking
• Demo’s varken/rund/lam uitbenen
• Garing & basis bereiding van vlees
• Technische delen verwerken
• Werken met vlees: waar ga je op letten?
• Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen

Doelgroep
De inhoud van de cursus over vlees is gericht op hobby-koks,
professionele koks, barbecue-fanaten, vleesliefhebbers en foodies. Een
vooropleiding is niet nodig. We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.

Wat krijg je en wat kost het?
2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 60 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden (barbecue, sousvide, etc.)
• Het getuigschrift voor…
Early Bird € 345 (excl btw € 299, tot 10 weken voor aanvang)
Normale prijs € 370 (excl btw € 320, binnen 10 weken voor aanvang)

Bekijk hier onze Corona-maatregelen & cursus-garantie

Locatie
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Meer informatie vind je in de locatie foto’s op deze pagina.

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld vleesrassen, herkomst en technische delen is onmisbaar voor iedereen die met vlees werkt. Wat is het verschil tussen Nederlands en Iers rundvlees? Hoe kun je een sukade bakken als biefstuk? Waar zit de zwezerik bij lam of kalf?

Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf kwaliteit herkennen, vlees schoonmaken en de  (bereidings)kenmerken noemen. Uiteraard behandelen we ook de smaak, het garen en de culinaire inzetbaarheid van het vlees. Je gaat niet zelf koken, dat doet Robert voor je. Wel is er iedere dag een praktijkopdracht. Het is een cursus voor alle koks die méér over vlees willen leren in korte tijd. Rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en een beetje orgaanvlees komen aan bod.

Leesvoer over vlees
Masterclass Biefstuk (video)
Wat is vlees & waarom eten we vlees?
Vlees kopen & kwaliteit
Grote stukken vlees bakken
Rundvlees, varkensvlees en lamsvlees
Hoe maak je suddervlees of draadjesvlees?
Gerechten met rauw vlees
De 6 meest gestelde vragen over biefstuk bakken

Scroll naar top