MACARON agenda
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Met dit basis recept maak jij altijd perfecte macarons!
Dit basisrecept gebruikt chef-patissier Annemieke Nijburg op de cursus “MacaronMeesters“. Alle funky andere macarons zijn afleidingen van dit recept. We raden je dus ook aan om met dit recept te beginnen, voor je verder gaat naar spannende kleuren en exotische smaken.
Inhoud
Macarons maken: meer info
De ganache
Ingrediënten ganache:
Deel 1
305 gram room
1 open gesneden vanillestokje
Deel 2
345 gram witte chocolade
50 gram cacaoboter
• Verwarm de room met de vanille en laat 15 minuten infuseren
• Meng de witte chocolade en cacaoboter
• Verwarm de room tegen de kook aan, verwijder de vanille en giet op de cacao massa
• Emulgeer goed met de staafmixer
• Laat één nacht kristalliseren in de koeling
Ingrediënten basis macarons
Deel 1
300 gram fijn amandelpoeder
300 gram poedersuiker
1 vanillestokje
Deel 2
110 gram eiwit
Deel 3
300 gram suiker
75 gram water
Deel 4
110 gram eiwit
TEEST: MEER PLEZIER IN KOKEN EN ETEN
De macarons maken
Amandelpasta = tant pour tant
• Zeef de poedersuiker, voeg de amandelpoeder en vanillemerg toe
• Voeg het eiwit (deel 2) aan de TPT toe
• Meng alles goed door
Meringue
• Kook de suiker en het water tot een siroop op 118 °C
• Klop het eiwit (deel 4) licht schuimend
• Voeg de hete siroop toe en klop het schuim stevig, totdat het lauwwarm is aan de kom
Opspuiten en bakken
• Meng de meringue met de amandel-vanillepasta en macroneer
• Spuit op, laat aandrogen en bak 15 min. af op 150°C
• Open na 10 minuten kort de ovendeur om de stoom te laten ontsnappen
Vullen en afwerken
• Laat de losse macarons afkoelen, spuit de vulling op en plak de losse macarons aan elkaar
BIJ TEEST INVESTEER JE IN JEZELF EN IN JE GASTEN