MACARON agenda

17
NOV
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
17 november 2025
19
NOV
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
19 november 2025
16
MAA
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
16 maart 2026
18
MAA
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
18 maart 2026
02
NOV
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
2 november 2026
04
NOV
Patisseriecursus “MacaronMeesters”
4 november 2026
Exclusief kennispakket “Meesterlijke Macarons” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Kloppende recepten
Tips & trucs
Starters & gevorderden
Perfecte macarons

Met dit basis recept maak jij altijd perfecte macarons!

Dit basisrecept gebruikt chef-patissier Annemieke Nijburg op de cursus “MacaronMeesters“. Alle funky andere macarons zijn afleidingen van dit recept. We raden je dus ook aan om met dit recept te beginnen, voor je verder gaat naar spannende kleuren en exotische smaken.

Inhoud

Macarons maken: meer info

Deze cursus had ik veel eerder moeten doen. Te lang heb ik matige macarons gemaakt die te plakkerig of droog waren. Nu zijn ze altijd perfect, bedankt Annemieke!

De ganache

Ingrediënten ganache:

Deel 1
305 gram room
1 open gesneden vanillestokje

Deel 2
345 gram witte chocolade
50 gram cacaoboter

• Verwarm de room met de vanille en laat 15 minuten infuseren
• Meng de witte chocolade en cacaoboter
• Verwarm de room tegen de kook aan, verwijder de vanille en giet op de cacao massa
• Emulgeer goed met de staafmixer
• Laat één nacht kristalliseren in de koeling

Ingrediënten basis macarons

Deel 1
300 gram fijn amandelpoeder
300 gram poedersuiker
1 vanillestokje

Deel 2
110 gram eiwit

Deel 3
300 gram suiker
75 gram water

Deel 4
110 gram eiwit

TEEST: MEER PLEZIER IN KOKEN EN ETEN

De macarons maken


Amandelpasta = tant pour tant
• Zeef de poedersuiker, voeg de amandelpoeder en vanillemerg toe
• Voeg het eiwit (deel 2) aan de TPT toe
• Meng alles goed door

Meringue
• Kook de suiker en het water tot een siroop op 118 °C
• Klop het eiwit (deel 4) licht schuimend
• Voeg de hete siroop toe en klop het schuim stevig, totdat het lauwwarm is aan de kom

Opspuiten en bakken
• Meng de meringue met de amandel-vanillepasta en macroneer
• Spuit op, laat aandrogen en bak 15 min. af op 150°C
• Open na 10 minuten kort de ovendeur om de stoom te laten ontsnappen

Vullen en afwerken
• Laat de losse macarons afkoelen, spuit de vulling op en plak de losse macarons aan elkaar

Ik had wel eens een korte workshop gedaan, maar deze hele macaron-cursus is veel completer. Alles wordt stap-voor-stap behandeld. Omdat ik nu alles begrijp, ben ik sneller klaar en doe ik alles in één keer goed!
whatsapp logo

BIJ TEEST INVESTEER JE IN JEZELF EN IN JE GASTEN

Winkelwagen
Scroll naar boven