TeesT
Contact

Broodcursus.nl: dè cursus brood bakken!

Jij wilt graag beter brood bakken.
Onze bakkers gaan je helpen.

Samenvatting

• 2 dagen leren brood bakken van 3 professionals.
• Je gaat al snel zelf aan de slag met gave degen en stoere broden.
• De bakkerij is naast de A2 in Midden Nederland.
• Voor hobby-bakkers, maar ook voor koks.
• Veel theorie en veel praktijk.


Workshop brood bakken zuurdesem

 
Wanneer is de broodcursus?
Maandag/dinsdag 20 & 21 januari 2020  "Italiaans Brood"
Maandag/dinsdag 17 & 18 februari 2020  "Frans Brood"
Maandag/dinsdag 25 & 26 mei 2020  "Nederlands Brood"

Hoe lang duurt de cursus brood bakken?
De cursus brood bakken zal 2 dagen beslaan van 10.00 tot 16.30.


DIRECT INSCHRIJVEN


Waar is de broodcursus?
Vlakbij Utrecht in Vianen: bij Echte Bakker Steehouder.
Route & parkeer info.

Waarom ga je de cursus brood bakken volgen bij bakker Edwin Klaasen?

• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je leert nog beter zelf brood bakken en je broden worden nóg beter.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om alles over brood bakken te leren.
• Als kok kun je jezelf onderscheiden met echt goed gebakken brood.
• Edwin Klaasen is de brood-autoriteit van Nederland.
• De bakkerij is dichtbij Utrecht, 3 minuten van de A2 en parkeren is gratis.
• Al meer dan 1000 tevreden cursisten gingen je voor.
• Niet goed? Geld terug!

Thema's
De nieuwe opzet die we in 2020 starten is met 3 landenthema's in plaats van 1 standaard cursus. Nog steeds zit er veel basistheorie in de cursus. We hebben er 3 nieuwe cursussen van gemaakt met nog meer praktijk-momenten. Ook kunnen we door de keuze van een thema nog dieper op de stof ingaan. Je leert bij ons geen recepten, maar broodbak-technieken. Hiermee kun je honderden soorten brood beter leren bakken.

Programma broodcursus "Nederlands Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Volkorenbrood & tarwebrood
• Busbrood & wit brood
• Bolletjes & pistoletten
• Gistdeeg, biga & voordeeg
• Tarwe, spelt & rogge
• Fries suikerbrood
• Krentenmik

Programma "Italiaans Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Italiaans vloerbrood
• Crescente (voordeeg)
• Focaccia
• Ciabatta
• Panettone
• Stromboli
• Plaatpizza

Programma "Frans Brood"
• Gluten, stomen, kneden & bakken
• Rijstijd & rijstemperatuur
• Alles over zuurdesem maken
• Croissant & pain au chocolat
• Brioche, epi & fougasse
• Pain de Campagne zuurdesem
• Gist baquette
• Zuurdesem baquette


Cursus brood leren bakken en workshop voor thuisbakkers en koks


Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• 2 volle dagen broodcursus van 3 professionals
• 2 x lunch (zelf gebakken Italiaanse ciabatta, Franse baquette, epi en fougasse)
• alle consumpties gedurende de hele cursus
• vrij veel zelf gebakken brood voor thuis en wat lekkers van Edwin
• het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen
• de complete baklijn bloem en meel van Edwin voor het thuis brood bakken voor...
€ 297 excl btw
€ 345 incl btw

Wat ga je leren?
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Cursisten leren we geen eenvoudige brood recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een brood te hard? Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Ook komen kneedtechnieken en baktechnieken aan bod.

We hebben vast wat praktische brood-tips en nog meer tips over brood bakken op een rijtje gezet. Voor Brood met de B van Buitengewoon. Zie je jezelf al fantastisch brood bakken?

Sfeerimpressie
Bekijk de foto's op Facebook


IK WIL MEEDOEN MET DE BROODCURSUS EN SCHRIJF ME IN


Reviews en blogs over onze cursus brood bakken
Facebook recensies
Trouw
Marije bakt brood
Baksels.net
Frits de Klerk

Simones Kitchen
Zoete broodjes

Wie kunnen er meedoen?
De cursus-inhoud is gericht op thuisbakkers, koks, fanatieke thuiskoks, foodies, Eigenlijk iedereen die beter brood wil bakken. 80% van de deelnemers bakt thuis brood, 20% bakt brood in een restaurant of cateringbedrijf. Deze broodbakcursus gaat verder waar een gezellige workshop brood bakken ophoudt. Vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met brood bakken is natuurlijk handig maar niet verplicht. Na 2 dagen ontvang je een funky getuigschrift.

Video's met Edwin Klaasen
Introductie brood bakken
Zuurdesem maken
Brooddeeg maken
Brooddeeg kneden
Deeg opbollen en voorrijs
Brood modelleren, narijs en bakken

Quotes van cursisten
Al honderden cursisten hebben veel beter brood leren bakken op deze broodcursus, enkele citaten:
"M'n brood bleef altijd klein en compact, nu is het groot en luchtig!" (hobby-bakker)
"Nu begrijp ik waarom ik niet tevreden was over m'n brood, nu is het wèl super!" (chef-kok)
"Lauwwarm water, rijzen onder een natte theedoek en gist oplossen in water zijn nu verleden tijd." (kok)
"Eerst voerde ik een recept uit en dat werkte niet altijd. Nu begrijp ik wat ik doe." (broodverkoper)


IK WIL MEEDOEN MET DE BROODCURSUS EN SCHRIJF ME IN


Gerelateerde cursussen
Pasta
Pizza
Fermenteren
Wijn


TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Kan ik de broden meenemen naar huis?
Waar kan ik meer informatie krijgen?
Kunt u mij op de hoogte houden?
Waar vind ik meer informatie over Edwin Klaasen?
Is dit een workshop brood bakken?
Kan ik deze cursus kado geven?
Ik heb bijna geen tijd voor een cursus?
Wat gebeurt er als ik me inschrijf?