TeesT
Contact

Cursus sousvide koken

Je wilt beter sousvide leren koken.
Wij gaan je helpen.

Waar is de sousvide cursus?
In de praktijk-keuken van het SVO opleidingsgebouw te Houten.
Route en parkeerinformatie

Hoe lang is de cursus?

De cursus sousvide koken is één dag van 10:00 tot 16:00.

Data 2019
Vrijdag 25 januari (uitverkocht, wachtlijst)
Vrijdag 17 mei
Vrijdag 24 mei

Sfeerimpressie
Bekijk de foto's hier op Facebook.

Wat krijg je allemaal en wat kost het?
• De hele dag professionele cursus over sousvide koken door een Meesterkok.
• Alle consumpties gedurende de hele dag.
• De reader met sousvide-informatie, temperatuurtabellen en recepten.
• Uitgebreide lunch met sousvide bereide gerechten.
• Het getuigschrift voor...
€ 138 exclusief btw (bedrijven, als investering in je collega's)
€ 159 inclusief btw (particulieren, als investering in jezelf)
Vind je dat redelijk?


IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN


Jullie sousvide-docent
De docent sousvide koken komt uit België: Meesterkok Eddy Van Den Langenbergh. Hij leerde de finesses van het vacuümgaren bij grootheden als Mario Vino, Felix Alen, El Bulli, Bruno Goussault en Joël Robuchon. Cursusleider is kok en vinoloog Robert Verweij van TeesT. Hij wil als kok en kookperfectionist altijd betere resultaten, net als jij. En daarom is sousvide koken voor hem onmisbaar in de keuken als je perfectie wilt combineren met efficiency.

Wat behandelen we op de cursus sousvide koken?
• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
• Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)
• Marineren, osmose, aankoop en regeneren.
• Hardware: sousvide kokers, kernthermometers, vacumeermachines, vacumeerzakken...
• Uitdagingen en de oplossingen bij het sousvide koken.
• Veiligheid, efficiency en hygiene bij sousvide koken.
• Zie je jezelf al die supersappige lamsbout van 18 uur kooktijd serveren aan je gasten?

Dan zit je hier goed! Want sousvide koken is de belangrijkste ontwikkeling in de professionele keuken dit millenium. Maar ook vooruitstrevende hobbykoks koken al vaak sousvide: het is eenvoudig en levert fantastische resultaten op. Je leert niet alleen een recept (een truukje) maar een volwassen geworden techniek met bijbehorende achtergronden en alle finesses.

Quotes van cursisten
"Ik deed alleen maar vlees in de sousvide maar nu kan ik er veel meer mee" (chefkok)
"Na de cursus was ik veel meer bewust van de risico's onder de 65 graden" (cateraar)
"Nu kan ik veel efficienter werken in plaats van alleen hobby'en" (kok)
"Groenten, eieren, desserts, gepekelde vis, perfecte vleesgerechten, wauw!" (hobbykok)

Waarom een cursus sousvide koken?

Ons doel is om Nederland en België meer kennis en kunde bij te brengen over sousvide koken. Er is voldoende informatie in boeken en op internet beschikbaar, maar het echt goed leren valt tegen. Dit omdat de bereidingen lang duren en de ingredienten soms kostbaar zijn. Maar ontspan, we hebben de oplossing voor je! Van alle losse stukjes sousvide-informatie hebben we één begrijpelijk en kloppend verhaal voor je gemaakt. Je leert het sousvideproces beheersen want je wilt topgerechten maken. Vandaar dat we je ook vast wat sousvide kooktips geven.

Is het wat voor jou?
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De kookcursus is geschreven voor koks, fanatieke hobbykoks, foodies, journalisten en horecapersoneel. Daarnaast is sousvide koken zeer handig voor catering en instellingen. Je hebt geen ervaring nodig, maar enige affiniteit met koken is natuurlijk handig. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in. We hebben vast wat sousvide recepten voor je klaar gezet!

• Wil je goed en veilig sousvide leren koken?
• Wil je alle mogelijkheden leren, ook degene die je nu nog niet kent?
• Wil je fantastische gerechten serveren aan je gasten?
• Vraag je je af hoe ze in een sterrenrestaurant die cuisson zo perfect krijgen?
• Wil je in één dag heel veel leren over sousvide koken?

Wat ga je doen?
Goed en veilig sousvide koken is de kern van de cursus. Je leert tijd besparen en efficient in de professionele keuken en thuis. Omdat de handelingen eenvoudig zijn zullen we veel demo's zien, veel theorie behandelen en veel proeven. Op die manier kun je veel leren in een korte tijd. Ook ga je bereidingen leren met resultaten die met andere kooktechnieken gewoonweg niet mogelijk zijn. We gaan voor Sousvide met de S van Subliem.

Waarom ga je de cursus sousvide koken volgen bij TeesT?
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Nog beter sousvide kunnen koken.
• Niet goed? Geld terug!
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
Meesterkok Eddy Van Den Langenbergh is de sousvide-autoriteit van Nederland en België.
• Je bespaart heel veel tijd en kosten in de keuken.
• De locatie is goed bereikbaar voor iedereen èn in Midden-Nederland.
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel te leren over sousvide koken.

Meedoen?
Wil je kennis maken met sousvide koken en zeker weten dat er plaats voor je is op de sousvide cursus? Wacht niet te lang en schrijf je hieronder in: dat is makkelijk en snel. Uitschrijven kan natuurlijk ook, tot twee weken van tevoren is dat helemaal gratis.


IK WIL MEEDOEN MET DE CURSUS SOUSVIDE KOKEN


TeesT
Méér weten
Méér kunnen
Méér doen



Veel gestelde vragen:
Kan ik deze cursus kado geven?
Wat is sousvide koken?