Reserveren voor Wijn & Spijs cursus met Meesterkok Ton
4, 11 & 25 maart 2026
3 avonden
4, 11 & 25 maart 2026
19:00 - 22:00
€499 Oorspronkelijke prijs was: €499.€445Huidige prijs is: €445.
Beschikbaarheid: Je hebt geluk! Er zijn nog 4 plekken beschikbaar.
MEER GENIETEN VAN WIJN & SPIJS MET MEESTERKOK EN MEESTERGASTHEER TON PINXTEN
Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en gerechten leren combineren en begrijpen hoe smaak echt werkt? Van iemand die tientallen jaren ervaring heeft in Michelinrestaurants? Dan zit je hier goed. Deze wijn- en spijscursus met Ton Pinxten wil je niet missen!

Meesterkok & Meestergastheer Ton Pinxten
Ton is SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester én Register Vinoloog. Hij werkte o.a. bij Chalet Royal, Prinses Juliana en De Swaen met Cas Spijkers en was twintig jaar eigenaar van sterrenrestaurant Wolfslaar. Met zijn no-nonsense stijl en scherpe proefzin leert hij jou hoe je wijn en gerechten écht op hoog niveau combineert.
“Het is fantastisch om iemand met drie meestertitels als docent te hebben. Ik kan nu veel beter wijn en gerechten pairen voor mijn gasten, dankjewel!”
Sara Bos – Sommelier & kaasliefhebber
Wat kun en ken je na de wijn-spijs cursus?
Wijn en spijs combineren kun je het best leren in de praktijk. Gewoon proeven en ervaren, dus. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om proeven, kennis en nuances. Bij biefstuk met rode-wijn-saus gaan we kijken na hoe zowel de biefstuk als de saus gemaakt zijn. Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden. Je gaat zelf meer genieten en je gasten meer laten genieten.
Veel docenten zijn alléén vinoloog/sommelier of alléén chefkok. Wat Ton Pinxten uniek maakt is dat hij beide is, en wel op zeer hoog niveau! Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je echt wat mee kunt. Dat je er dus iedere week plezier van hebt!
Waarom ga je deze cursus volgen?
√ Je groeit door in je hobby of vak
√ Direct bij inschrijving toegang tot de online SDEN 3 wijncursus t.w.v. €169
√ Uitgebreider dan de workshop kaas & wijn combineren
√ Je leert van iemand met de unieke combinatie als kok & sommelier
√ Duizenden cursisten gingen je voor
Praktische informatie
Wat kost de wijn en spijs cursus?
• 3 avonden wijn en spijs les op hoog niveau van Meesterkok en Meestergastheer Ton Pinxten
• Het wijn en spijs boekvan Jeroen Bronkhorst
• De volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00 (je kunt vandaag beginnen!)
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechten gedurende 3 avonden
• Je persoonlijke getuigschrift
• Méér dan 14.000 tevreden cursisten gingen je voor!
Normaal € 499,00 maar nu tijdelijk voor maar 445 euro all-in.
Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!
Locatie
Het Honk / Dorpskerk
Kerkweg 19A
3603 CL Maarssen
Google Maps
Het Honk bevindt zich links van de kerk in het smalle steegje.
Parkeren is gratis.
Gerechten
De proefgerechten op de cursus zijn eerlijke basisgerechten van pure ingrediënten en dienen niet complete maaltijd. Een lichte maaltijd vooraf is een goed idee. We werken met vaste gerechten: het is hierdoor niet mogelijk aanpassingen te doen aan de gerechten.
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Wat mag je meenemen?
• 3 wijnglazen om te proeven
• Een eigen spittoon (hoog wijnspuugbakje)
• Je notitieblok
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af