Reserveren voor Wijn & Spijs cursus met Meesterkok Ton
11, 18 & 25 november 2026

3 avonden

11, 18 & 25 november 2026

19:00 - 22:00

Oorspronkelijke prijs was: €499.Huidige prijs is: €445.

Beschikbaarheid: Je hebt geluk! Er zijn nog 4 plekken beschikbaar.

MEER GENIETEN VAN WIJN & SPIJS MET MEESTERKOK EN MEESTERGASTHEER TON PINXTEN

 

 

Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en gerechten leren combineren en begrijpen hoe smaak echt werkt? Van iemand die tientallen jaren ervaring heeft in Michelinrestaurants? Dan zit je hier goed. Deze wijn- en spijscursus met Ton Pinxten wil je niet missen!

 

 

Meestergastheer en Meesterkok Ton Pinxten
S.V.H. Meesterkok, S.V.H. Wijnmeester, S.V.H. Meestergastheer en register-Vinoloog Ton Pinxten

Ton Pinxten is een zeer ervaren trainer en adviseur in gastvrijheid, wijn en keuken. Hij heeft de unieke combinatie van de titels SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester én Register Vinoloog en de enige in Nederland met deze Meestertitels in deze combinatie. Hij werkte bij Chalet Royal, Prinses Juliana en De Swaen met Cas Spijkers. Ton was 20 jaar eigenaar van Landgoed Wolfslaar in Breda met sterrenrestaurant. Ton heeft tientallen jaren aan praktijkervaring in binnen – en buitenland en staat bekend om zijn no-nonsense stijl en scherpe proefzin. Het is Tons missie om jou meer te laten genieten van wijn en spijs. Hij geeft toepasbare tips waarmee je direct resultaat proeft aan tafel met vrienden, familie of gasten. Dankzij zijn brede achtergrond als trainer/coach èn meestertitel-houder weet hij precies waar voor jou de winst zit.

 

Sara Bos wijn kaas testimonial
“Het is fantastisch om iemand met drie meestertitels als docent te hebben. Ik kan nu veel beter wijn en gerechten pairen voor mijn gasten, dankjewel!”
Sara Bos – Sommelier & kaasliefhebber

 

Wat kun en ken je na de wijn-spijs cursus?

Wijn en spijs combineren kun je het best leren in de praktijk. Gewoon proeven en ervaren, dus. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om proeven, kennis en nuances. Bij biefstuk met rode-wijn-saus gaan we kijken na hoe zowel de biefstuk als de saus gemaakt zijn. Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden. Je gaat zelf meer genieten en je gasten meer laten genieten.

Veel docenten zijn alléén vinoloog/sommelier of alléén chefkok. Wat Ton Pinxten uniek maakt is dat hij beide is, en wel op zeer hoog niveau! Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je echt wat mee kunt. Dat je er dus iedere week plezier van hebt!

 

JA, IK DOE MEE!

Voor wie is de wijn en spijs cursus?

Wijnliefhebbers, horeca- of winkelmedewerkers en koks die meer willen weten over smaak, proeven en wijn-spijs-combinaties. Vaak zijn dat wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken. Het niveau van je combinaties, eten en drinken gaat omhoog, dit wil je dus niet missen! Je gaat genieten van heerlijke wijnen en kleine gerechtjes. Je groeit door in je hobby of vak en bovendien krijg je bij inschrijving de volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00 cadeau. Kortom: echt iets voor voor jou!

Waarom ga je deze cursus volgen?

√ Je groeit door in je hobby of vak
√ Direct bij inschrijving toegang tot de online SDEN 3 wijncursus t.w.v. €169
√ Uitgebreider dan de workshop kaas & wijn combineren
√ Je leert van iemand met de  unieke combinatie als kok & sommelier
√ Duizenden cursisten gingen je voor

 

Praktische informatie

 

Wat kost de wijn en spijs cursus?

• 3 avonden wijn en spijs les op hoog niveau van Meesterkok en Meestergastheer Ton Pinxten
• Het wijn en spijs boek van Jeroen Bronkhorst
• De volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00 (je kunt vandaag beginnen!)
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechten gedurende 3 avonden
• Je persoonlijke getuigschrift
• Méér dan 14.000 tevreden cursisten gingen je voor!

Normaal € 499,00 maar nu tijdelijk voor maar 445 euro all-in.

Niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!


Locatie

Het Honk / Dorpskerk
Kerkweg 19A
3603 CL Maarssen
Google Maps

Het Honk bevindt zich links van de kerk in het smalle steegje.
Parkeren is gratis.

Gerechten

De proefgerechten op de cursus zijn eerlijke basisgerechten van pure ingrediënten en dienen niet als maaltijd. Een lichte maaltijd vooraf thuis is een goed idee. We werken met vaste gerechten: het is hierdoor niet mogelijk aanpassingen te doen aan de gerechten.

 

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

Wat mag je meenemen?

• 3 wijnglazen om te proeven
• Een eigen spittoon (hoog wijnspuugbakje)
• Je notitieblok

Hoe laat?

• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af

 

JA, IK DOE MEE!

Winkelwagen
Scroll naar boven