Wijn cursus agenda
3, 10, 17 en 24 nov 2025 (examen 8 dec)
Gaat door, laatste plekken!
7, 21 nov & 5 dec 2025
Was uitverkocht, plekjes vrij gekomen!
27 nov & 11 dec 2025
Gaat door, laatste plekken!
17 september & 1 oktober 2026
5 & 19 oktober, 2 & 16 november 2026 (examen januari)
SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Meer genieten van wijn en spijs met Meesterkok en Meestergastheer Ton Pinxten
Ben jij een liefhebber van wijn en eten? Wil je beter wijn en eten combineren en meer leren over smaak? Van iemand met extreem veel proefervaring praktijkervaring in Michelinsterren restaurants? Wil je de juiste wijn serveren of bestellen tijdens een etentje in een restaurant? Dan zit je hier goed, deze wijn en spijs cursus wil je niet missen!
Inhoud
Meesterkok en Meestergastheer Ton Pinxten
Ton Pinxten is een zeer ervaren trainer en adviseur in gastvrijheid, wijn en keuken. Hij is SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en Register Vinoloog. Hij werkte bij Chalet Royal, Prinses Juliana en De Swaen met Cas Spijkers. Ton was 20 jaar eigenaar van sterrenrestaurant Wolfslaar.
Ton heeft tientallen jaren aan praktijkervaring en staat bekend om zijn no-nonsense stijl en scherpe proefzin. Het is Tons missie om jou meer te laten genieten van wijn en spijs. Hij geeft toepasbare tips waarmee je direct resultaat proeft aan tafel met vrienden, familie of gasten.
Dankzij zijn brede achtergrond als trainer/coach èn meestertitel-houder weet hij precies waar voor jou de winst zit.
Wat kun en ken je na de wijn-spijs cursus?
Wijn en spijs combineren kun je het best leren in de praktijk. Gewoon proeven en ervaren, dus. Echt goed wijn en spijs combineren gaat om proeven, kennis en nuances. Bij biefstuk met rode-wijn-saus gaan we kijken na hoe zowel de biefstuk als de saus gemaakt zijn. Je leert de juiste wijn bij het gerecht te vinden, maar ook om een gerecht tegen de wijn aan te koken. We gaan dieper in op wat smaak eigenlijk is en hoe je smaak en beleving kunt beïnvloeden. Je gaat zelf meer genieten en je gasten meer laten genieten.
Veel docenten zijn alléén vinoloog/sommelier of alléén chefkok. Wat Ton Pinxten uniek maakt is dat hij beide is, en wel op zeer hoog niveau! Hij wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je echt wat mee kunt. Dat je er dus iedere week plezier van hebt!
Waarom de gastronomische cursus volgen?
• Je groeit door in je hobby of vak
• Direct bij inschrijving de volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00
• Als je een avond mist kun je deze gewoon inhalen
• Uitgebreider dan de workshop kaas & wijn combineren
• Je gaat genieten van heerlijke wijnen
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor
• Zeker weten dat je kennis over wijn en eten groeit
Voor wie is de wijn en spijs cursus?
Wijnliefhebbers, horeca- of winkelmedewerkers en koks die meer willen weten over smaak, proeven en wijn-spijs-combinaties. Vaak zijn dat wijnliefhebbers die thuis graag goede wijn bij het eten drinken. Het niveau van je combinaties, eten en drinken gaat omhoog, dit wil je dus niet missen!
TEEST: MEER PLEZIER IN KOKEN EN ETEN
Praktische informatie
Wat kost de wijn en spijs cursus?
• 3 avonden wijn en spijs les van Meesterkok en Meestergastheer Ton Pinxten
• Het wijn en spijs boek van Jeroen Bronkhorst
• De volledige online wijncursus SDEN 3 t.w.v. € 169,00 (je kunt vandaag beginnen!)
• Alle koffie/thee, wijnen en gerechten gedurende 3 avonden
• Je persoonlijke getuigschrift
• Méér dan 14.000 tevreden cursisten gingen je voor!
Normaal € 499,00 maar nu tijdelijk voor maar 445 euro all-in.
Ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!
Waar is de wijn & spijs cursus?
Het Honk / Dorpskerk
Kerkweg 19 A
3603 CL Maarssen
Het honk bevindt zich links van de kerk in het smalle steegje.
Parkeren is gratis.
Gerechten
De proefgerechten op de cursus zijn eerlijke basisgerechten van pure ingrediënten en dienen niet complete maaltijd. Een lichte maaltijd vooraf is een goed idee. We werken met vaste gerechten: het is hierdoor niet mogelijk aanpassingen te doen aan de gerechten.
Hoe laat?
• Van 18:45 tot 19:00 is er koffie
• Om 19:00 start de cursus
• Tussen 22:00 en 22:30 ronden we af
Wat mag je meenemen?
• 3 wijnglazen om te proeven
• Een eigen spittoon (hoog wijnspuugbakje)
• Je notitieblok
T van Topdocenten
E van Effectiviteit
E van Exponentiële groei
S van Skills verbeteren
T van Toepasbaarheid
BIJ TEEST INVESTEER JE IN JEZELF EN IN JE GASTEN