Robert Verweij

Robert Verweij

Wijncursus & kookcursus: chefkok en vinoloog Robert Verweij

Robert Verweij (1979) is eigenaar en oprichter (2003) van TeesT Culinaire Cursussen. Ook is hij mede-oprichter en mede-eigenaar van CookingAcademy en KookCursus. De wijncursussen verzorgt hij zelf, de kookcursussen en kookworkshops verzorgt hij samen met gespecialiseerde docenten.

Naast z’n werk als kok, vinoloog, kookdocent en ondernemer volgde Robert de volgende opleidingen:
• Hotelvakschool
• Wijnacademie / Vinologenopleiding (geslaagd in 2005)
• Patisserieopleiding CCB
• SCAE Barista Level 1
• Dilmah School of Tea
• Opleiding tot Watersommelier
• SVH IJsbereider
• SVH Sociale hygiëne
• SVH Leermeester
• SVH Bierbrevet
• SVH Gedistilleerdbrevet
• SVH Gastronomie (Peter Klosse)
• MEI Master Wine Taster (Ton Moller)
• Slijtersvakdiploma
• Oinos, Technisch Wijnproeven  (Gerard Horstink)
• Wijntechnologie & Biochemie (prof.dr.ir. R. Pierik)

• Robert is “Vinoloog van de Wijnacademie”.
• Robert is “Official Certified Sherry Educator”.
• Robert is “Spanish Wine Educator”.
• Robert is CRKBO Geregistreerd Docent
• Robert is Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie
• Robert is “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”.
• Hij werkte mee aan diverse kookboeken.
• Hij werd bekend als TV-kok bij de RTL4 TV-programma’s 4ME en Life & Cooking.
• Robert vestigde de officiële wereldrecords “grootste kookworkshop ter wereld” en “grootste kaasplateau ter wereld“.

Specialiteiten
• Italiaanse keuken: pasta & pizza
• Champagne sabreren
• Sousvide koken
• Fermenteren
• Wijn & spijs combineren
• Wijn & kaas combineren
• IJs maken
• Groenten
• Vlees
• Thee

Kok en vinoloog Robert Verweij is te boeken voor uw culinaire evenement
• Lezingen over wijn en eten
• Culinaire presentaties
• Kookdemonstraties
• Kookworkshops
• Wijnproeverijen

Winkelwagen
Scroll naar top